2017 KPSS Sonuçları Değerlendime Platformu
-
@bulut_xw kardeş işletme mezunu musun öyleyse bölümünle alakalı mesleklerde şansın yüksek olabilir misal ilbank alımı işletme ağırlıklı oluyor p28 den alırsa girme şansın yüksek yds den 50 istiyordu galiba onu da unutmayalım
Vmy sınavı olabilir tabi eskiden olduğu gibi işletmeli puan türü de kullanılırsa p23-28 gibi yine aynı puan türlerinde spk veya bddk alımı olabilir onlara girebilirsin
Taşra için guy mhuy sınav listelerine girebilirsin -
@RootofAllEvil aynen hocam işletme mezunuyum. teşekkürler yorumun için. hayırlısı olsun artık hepimize.
-
Vmy için ilk kaç bin kurtarır?
-
@ockhamlı-william hocam puanların muhasebe içermediği bir yerde de muhasebe sorulur, sıkıntı yok. Ama kurum ilanlara çıkmadan bu puanlar olur demekteyiz, mantıklı gibi. Ekonometri yoktur puan türünde sorulur, muhasebe yoktur sorulur kurum sınavında.
-
@vlkrt hocam yine 300 çağırsa ve de 2018'de çağırsa (2017'de daha mülakat listesi açıklamadı) 1900 civarı diyebiliriz. Kurum sınavları yönetmelik değişir, erken sonuçlanırsa 2000 sonrası da belki.
-
Arkadaşlar merhaba, konudan bağımsız olarak sormak istediğim birşey var. Haberiniz var mı bilmiyorum ancak birçok kişi facebooktaki gruplarda netinin eksik hesaplandığını iddia etmekte. Ben kitapçıklar yayınladığında kontrol edememiştim ancak bende de bir şüphe oluştu, çünkü beklediğimden düşük geldi netlerim benimde. Acaba a grubu kitapçıklarına ulaşabileceğimiz bi yer var mı? Veya aramızda kaydeden bir arkadaş var mı? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
-
@oguzidane hocam dedikodulara kulak asma.bi işe gireceksen gir.eylülden önce guy mülakat sonuçları açıklanmaz bile.
geçen seneki gibi en erken ocak da olur guy sınavı -
benım duydugum sgk 2 alım yapacak bu sene 400 artı 400
birisi yazın olacak.diğeri kışın -
@kilici sadece muhasebeden 0.75 net yapıp diğerlerini iyi yapsa da puanı hesaplanmayan birçok kişi var. SGK denetmenliği isteyip istatistiği yapıp iktisattan 1 neti olmayan istatistikçiler de mağdur olmuş olabilir. Benim istatistiçi arkadaşım iktisatta sallayıp 4 net yapmış. Eski sistemdeki gibi puanım hesaplansın diye bir tane işaretleyip -0.25 net yapan çok kişi olabilir. Zaten çeşitli mecralarda gördüğüm kadarıyla yeni KPSS puanlama sisteminden bihaber çok kişi varmış. Bir ara her oturum fazla ücret olacak diye sınava başvurmaktan vazgeçenler de olmuş olabilir. Yani çift yıllarda P3 için girenler ya tutarsa diye a grubuna da girdiğinden hep çift yıllarda anormal bir artış olması normalken tek yılları kendi içerisinde değerlendirirsek her geçen sene giren sayısında istikrarlı bir artış vardı. Lakin bu kez 15-20 bin kişilik bir azalmanın olmasının yanında girenlerden puanı düzgün hesaplanmayan 30 bine yakın kişi oldu.
Aslında bu yeni sistem bir nevi turnusol kağıdı işlevi gördü ve a grubuna ciddi olarak hazırlanan yaklaşık 60 bin civarı kişinin olduğunu gösterdi. Yıllık açılan kadro sayısını da hesaba katarsak b grubuna göre a grubundan hazırlanan birinin eğer İİBF'li ise (hukuk, istatistik ve mühendislikler az alındığından dahil değil) iyi çalışma stratejileri ve doğru kaynaklarla en fazla 2-3 yıl uğraşıp (güvenlik soruşturmasından bir sıkıntı olmadığı takdirde) başarılı olabileceğini gösteriyor.
-
@Baumol yok kardeşim attığı puanlarla şov yapanlara diyorum. İnsanlar üzülüyor bizimde sıralamamız iyi ama herkese göstermenin bir yararı yokki. Aştık o işleri çoktan.
-
@paretowilfredo @Mimar ahaha ne güldüm ya varya atar yapmadım tane tane anlattım
-
Geçen sene 16 bine guy gelmiş bu sene geçmiş yıldan gelen sınav olmaması + son guy sonuçları belli olmaması mülakat bekleyenler vs herşeyi düşündüğümüzde bu sene 15 bin sıralama guy'u görür diye düşünüyorum , sizce ?
-
@kzxp yds puanınız varsa bence merkezi uzmanlıklar da olur büyük ihtimalle.
-
Vmy icin tahmini puan turu ne olur ve duy icin de ?
-
@MaxMin kardeşim GUY konuşmak iÇin daha çok erken gelir mi gelmez mi kimse bilmez. Puanı sadece GUYA yeten arkadaşlar oturup GUYu düşünmesin çok açı çekersiniz. Ha geldi ha gelecek diye beklerseniz başarısız olursunuz. KPSS çalışın Guyda gelirse girersiniz
-
@aylin bunu bende merak ettim şuan
-
@safiTÜRK69 hocam zaten ben kendim için konuşmuyorum çok şükür 89-90 puanlarımın hepsi , kendi arkadaşlarımada aynı şeyi söyledim burdada bazıları çok olumsuz konuşuyor sadece ilk 15 bin sıralaması olan umudunu kaybetmesin guy gelirse kesin girer demek istediğim bu
-
@aylin P18 - P23 - P28 olucağı konuşuluyor
-
şimdi 2015 tekı mayıs guy alımnda mülakatlar ağustosta sonuçlanmış 7 ekımde ılan gelmiş yine öyle olabilir mi acaba ?
-
@impressiveunit benim p48 4100 o zaman baya zor bana gelmesi