2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
Arkadaslar yargi yayinlarinin iktisat sorubankasini cozen oldu mu?
-
@1umut hocam geçen yıl labor diye geçiyordu çözdüm iyiydi
-
@aroma biraz farkli sorular var sanki icinde:) ben sevdim acikcasi ama bazen de tedirgin oluyorum acaba yanlismidir cevaplari diye. Cozelim bakalim:)
Cok saolun hocam -
@1umut yanlış soru hatırlamıyorum ama bence çözülebilir bi kaynak kolay gelsin
-
Arkadaşlar buraya yazmak en dogru olur diye düşümdüm.Sorum şu evde nasil düzenli calısıyosunuz.Gün boyu sabah erken saat kacta başlarsınız genelde issiz bir sekilde gün boyu tavsiyleriniz neler olur?
-
@zenginmemur hocam sabah 8 gibi uyansan, 8.30-9.00 gibi başlasan 1 saat ders 15 dakika ara yap 3 seans, ardından niyetli değilsen 1 saat yemek, kafa dinleme arası ver. Sonra malum kpss alan maliye/iktisat/hukuk öğle sonrası ya, ona denk gelecek aralıkta 2 saat calisip yarim saat ara verirsin. Sonra yine 1 saat ders 15 dakika ara. Sonra yemek icin 1 saat ve aksama dogru da ister geeez ister ekstra calis ya da tekrarla kapat.
-
@demirzihin tesekkur ederim
-
Arkadaşlar herkese öncelikle kolay gelsin. Benim özellikle deneyimli arkadaşlara bir sorum olacaktı. Alan için çalışmaya başlayalı 1 hafta oldu. İktisatta sıfırım, muhasebe ve maliyede biraz temelim var, hukuklarım iyi. Sınava kabaca 2 ay var fakat bu süre alandan yeterli puan almak için yeterli değil diye düşündüm. Düz memurluk için zorlamak daha mantıklı geldi. Ne dersiniz lütfen bir fikir verin yoksa delirmek üzereyim.
-
@pinarr
düz mem. düşünüyorsan önceliğin ya da en azından bu sene için önceliğin gk-gy olsun hocam.diğer taraftan 2 ay da az bir zaman değil. hukuk ve maliyeye öncelik verebilir bunları özet tek bir kitaptan çalışabilirsin hızlıca.muhasebe için de çıkmış sorulara bakabilirsin,oran analizi,genel kavramlar ve bazı basit hesaplara bakabilirsin. iktisat için ise 3-5 net yapabilecek kadar özet bir kaynağa bakabilirsin.çıkmış sorular epey bir fikir verir hocam zaten.hatta youtube'daki videoları bile izlesen epey işine yarar. -
@otuzyılsavaşı ilk başta ben de alanı az çok belli bir seviyeye getirebilirim diye düşündüm hatta o yüzden 1 haftadır çalışıyordum fakat sonra içime bi şüphe düştü yeterli puanı alabilir miyim diye. Bu seneki alımlar malum hiç olmadı bile. 2017'den yüksek puanlılar boşta ilan bekliyor, 2018 için uzun zamandır hazırlanıp yüksek alanlar da olacaktır haliyle benim onların arasında şansım çok azalacak. Bu yüzden gy-gk yükleneyim dedim belki düz memurlukta bi tık daha fazla şansım olur diye.
-
Düz memur olmayı düşünen arkadaşlar için basit bir matematiksel formül GK-GY 82 NET ve üzerinde yaptığından son 3 yıldır 85 puan ve üzerinde alıyorsun. Bu da İİBF için atanmak için yeterli bir puan!
-
Iyi aksamlar arkadaslar. Bi konuda fikir almak istiyorum. Alandan deneme alacagim. Hangi yayinlari önerirsiniz. Murat, pegem, savaş yayinlari cözdüm. Bunlar haricinde onerebileceginoz yayin var mi?
-
@pinarr
antimülakat hocamın da dediği gibi 82 ve üzeri net 85 ve üzeri puan getiriyor lakin bu puan atanmak için yeterli mi bilmiyorum.pek fikrim yok açıkçası ancak antimülakat hocam yeterli diyorsa yeterlidir:)gk-gy'yi -kendinize göre-tam anlamıyla halledebildikten sonra alana bakabilirsiniz hocam yine de.zaman kalırsa tabii ki.
"önce bir memur olayım sonra rahat rahat çalışırım" diyorsanız kesinlikle gk-gy ' ye yüklenin hocam. daha az stressli bir çalışma olur.
-
@antimülakat üstad düz memur olmayı düşünen herhangi bir lisans mezunu için kaç net gerekiyor? Bunu da buraya not düşelim ileride lazım olur diye düşünerek soruyorum bu soruyu.
-
@agor bölüme göre değişen durumlar oluyor ama dediğim gibi 82 net 85 puan getiriyor. Bunu 87 net ve üzerinde çıkaranlar 90 civarını görüyor. Buda elini kolunu sallaya sallaya düz memur olmak demek!
-
Arkadaşlar Çeko için notu olan veya kaynak tavsiye edecek olan var mı? Geçmişte yaptığım hatayı yapmayacağım bu sene
-
@fernando-reges direk kanundan çalış hocam. Kitaplardan çok daha etkili olur.
-
@elif-atılgan Şahsi tavsiyemdir. Artık deneme çözmenize gerek kalmamış. Eksik konularınızın üzerine gidin ve seri tekrarları devam ettirin.
-
Arkadaşlar maliyet muhasebesini ve mali tabloları isem veya benim hocamın Videolarından dinleyeceğim ama hangisi daha iyi. Bileğisi olan var mı ? Ya da başka bir hocada olur .
-
Üstad ı Maliye Mustafa Karadeniz kitabı hakkında bilgisi olan var mı acaba? Tavsiye eder misiniz