2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
@pump-priming hocam başkent kariyer iktisat nasil
-
4t alan denemesini çözen var mı arkadaşlar ?
-
@pump-priming Hocam mehmet hocanın notunu bulamadım kitabını sipariş vercem de
-
@beyaz02 savaşı geçen sene mi almıştınız bu sene çıkanını mı aldınız hocam, acaba bu sene çıkanında da hatalar var mı güncellendi mi acaba ?
-
@yigido89 yazmayı unutmuşum bendeki 2017 baskısı yani geçen sene aldım, bu sene güncellendi mi bilmiyorum.
-
@zenginmemur ben Pegemin iktisatini kulaniyorum hocam baskentin iktisati nasildir bilmiyorum
-
@rorschach159 soru bankasi mi hocam
-
@pump-priming Soru bankasını buldum da bi de notları var dedin ya onu bulamadım
-
Mehmet Zakir'den ders almis, kitabini da bitirmis biri olarak net soyluyorum: kendisi de kitabi da son 3 yilin maliyesi icin kesinlikle yetersiz. Monopol ozgun ve ozgur sarac pareto varken mehmet zakire yanasmak ciddi bir hata olur.
-
@lucasinemmisi hocam başkent kariyer kursuna mi gittiniz
-
@zenginmemur hayir, dogrudan, baska bir kurumda kendisinden ders aldim ders kitabi var size 10 sayfa atsam rezilligine dair zaten kanaatiniz olusur. Veya soru bankasi da klasik soru bankasi. Tarafsizca paretoyu goren adam mehmet zakire tenezzul etmez, etmemeli...
-
Merhabalar. Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama dershaneye giden arkadaşlar idare hukuku ve iyukta herhangi bir değişiklik var mı acaba ?
-
@lucasinemmisi ben de kendisinden ders aldım eskiden, kitaplarını çözdüm, söylediğiniz şeyi çok haksız buluyorum.
Dediğiniz özgür şahanın analiz kitabında milli bütçe tahmin raporunu maliye bakanlığı hazırlar gibi akıl almaz bi hata var, bi de parantez içinde eskiden kalkınma bakanlığı hazırlardı yazmış dalga geçer gibi. O hatayı gördüğüm an bıraktım kitabı, kimbilir içerisinde daha ne hatalar mevcut. En azından mehmet hocanın kitabı böyle saçma salak hatalar barındırmıyor -
@1umut amacim tartismak degil de israrla cimbizla paretodan ziyade analiz maliyeyi almissiniz. Ben klasofikasyon yaptigimda mehmet zakiri siralamaya dahi koymam anlaminda, en ustte pareto sonra analiz maliye gelir anlaminda soyledim. Bende ders kotabi var, bir insan sinava 1 ay ala komple vergi teorisini ve vergi hukukunu 5 ders saatinde isleyip "adaaam yeter, vergiden zaten hep benzer sorular geliyor" deyip kapatir mi? Ya da konu anlatiminda yalnizca isimler uzerinden gider mi? Ayrica kendisi kitap hazirlarken vizyonsuzca hazirlayip gecmise donerek, yani cikmis sorulardan soru hazirlamistir. Ozgun bir calismasi, once ben kanaat belirteyim dedigi bir soru tipi yoktur.
Birkac kaynak tavsiyesi sekmesini okudugunuzda siz de goreceksiniz ki ortak kanaat de bu yondedir. -
Piyasadaki hocaların çoğu kendini ve kaynaklarını güncellemiyor. Aynı kitabı her yıl basıp basıp dağıtıyorlar öğrencilere.. Bu da artık yeterli olmuyor.
-
@lucasinemmisi anladim hocam, kolay gelsin basarilar
-
@1umut size de kolay gelsin hocam basarilar.
-
@rorschach159 ben gecen sene kendisinden ders almistim hocam kursta dagittigi kendi hazirladigi notu kullaniyorum satilmiyor sanirim
-
@lucasinemmisi Mehmet Zakir gibi bir hocanin egitmenligine bilgisine laf soylemenize sasirdim acikcasi. Sinifta ilk gordugumde genc yasindan ötürü yetersiz olabilecegini düşünüp tartmıştım. Genc yasinda sahip oldugu maliye dersine olan hakimiyeti onyargimi yikmama sebep olmustu. Hocalarin anlatma kabiliyeti hepimizin bildigi gibi ogrencilerle ilgilidir. Butun sucu ogretmene atmadan once sinifin ortamina ogrencilerin derse ne kadar istekli olduklarina bi bakmak lazim. Sizin sorun yasamaniz saniyorum ki siniftan ogrencilerden kaynakli olmali. Ne cikmis sorulara ne baska bir kaynaga bakmadan Mehmet hocanin notu ve soru bankasi sayesinde 31 dogru cikardim. Ozlellikle soru bankasi ince kelime oyunlarini algilamam noktasinda cok faydali oldu. Mehmet hocanın sayesinde maliyeyi sevmiş kavramis bir ogrencisi olarak her zaman duacisiyim.
Anlasamamis, isinamamis olabilirsiniz onyargilarinizdan kurtulup soru bankasini cozmeniz halinde cok faydasini goreceginizi dusunuyorum.
Basarilar diliyorum -
@pump-priming israrla beni ustten bakan, kendinizi ise derinlemesine yonelmis, irdelemis gibi gostermeniz oldukca tarafli olmus. Halbuki maliye gibi bir alanda yalnizca Mehmet hocayla calisip 31 net yapmanizi baska mecralarda da yazmanizi oneririm epey farkli bir vaziyet zira. Amacim tartismak degil ama son kez bu konuda yazayim:
karakteri: dersine gec giren, erken ara veren, sık sık esprilerle ve muhabbetlerle dersi bolen, dershane hocalarinin profesyonelliginden ziyade "size cok da ihtiyacim yok" mesaji verebilen ve bazen bunu acikca da soyleyebilen,
konu anlatimli kitabi: vergi hukuku ve TVS'ye ayirdigi anlatimin gulunc seviyede yetersiz olmasi ve buna iliskin kanaatlerinin de ayni seviyede olmasi,
Soru bankasinda konunun ozunun anlatilmasindan ziyade kendi anladigini gostermeye calismasi ve kitabini zorla sattirmaya calismasi (bunu yazma nedenim ben degil, bir grup olarak bizim de kitabi temin etmis olmamiz), yine belirteyim yetersiz olmasi.
Velhasil 4T maliyeyi 2, zakirin konu anlatimlisini 3, soru kitabini 1 kez bitirmis biri olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Tuhaf olan, bir hoca hakkinda neden bu kadar israrci oldugunuzdur. Tekrar belirteyim amacim tartismak degil basarilar dilerim.