Hakim - Savcı Adaylığı Sınav Başvuruları Başlıyor!
-
@paretowilfredo acemiliğimize ver kardeşim uğraştırıyoruz haklısın posta ile gönderilmez Peki mezuniyet belgesini de gönderdikten sonra bişe gerekiyor mu ? şu adalet bakanlığından Yazılı yarışma formunuda Başsavcılık vasıtasıyla halledeceğiz değil mi
-
@Rawls bakanlığın sitesinden indirip doldur kardeşim onu da.
şöyle bir özet geçeyim de herkes görsün;1-) İİBF'liler için Transkript aslı ya da onaylı örneği.
2-) ÖSYM Başvuru çıktısı
3-) Bakanlık sayfasından indirilip doldurulacak form
4-) Diploma(DİPLOMASI HAZIR OLMAYANLAR İÇİN Geçici Mezuniyet Belgesi) Onaylı Örneği. Onayı Başsavcılık yapıyor. Daha da aksilik olursa noterde onaylatılır. Okuldan size verilen onaylı örnek varsa onu verebilirsiniz.Tüm bunları POSTA İLE KENDİNİZ GÖNDERMİYORSUNUZ.
Ankara'da olanlar Bakanlığa elden, Ankara dışında olanlarsa illerindeki Cumhuriyet Başsavcılığına götürüyor onlar Ankara'ya gönderiyorlar.
DİKKAT! - Evrağınız eksik olursa başvurunuz geçersiz olur. Evraklarınız tam olsun. Mümkün mertebe de risk almayın. Özellikle diploması hazır olup da halen geçici mezuniyet belgesi kullanan dostlarım. Şu kritik süreçte bakanlık bu konuda hassas davranabilir. Arkadaşım şöyle dedi, geçen sene apçoğlum böyle yapmış, teyzoğlum hepsini uçak yapıp göndermiş bişe olmamışları dinlemeyin, siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın. Sonra üzülen siz olursunuz, size tavsiye verenler değil. İşinizi sağlam yapın.
Allah yardımcınız olsun
-
@paretowilfredo 'Adam' sıfatının yerinde yakında senin ismin söylenecek kardeşim.Teşekkürler
-
@paretowilfredo Bazı okullar geçici mezuniyet belgesini geri almıyor.Örneğin Uludağ Üniversitesi.Alın bunu da kullanın,geçerliliği aynı dediler bana.Biz bile kime diploma verdiğimizi bilmiyoruz,kurumlar nereden bilecek dediler
Bu arada Nazım Hikmet dedin,devamını getirelim bari
-
@escobar_p Söz konusu kurum en çok meslek mensubunun atıldığı kurum olunca ben diyeyim de sonra pareto demedi olmasın
-
@paretowilfredo :D:D Güldürdün beni Bir ara Alparslan Türkeş bile Nazım şiiri okuyordu kürsüden ama dediğin doğru
-
@escobar_p Bu ülke daha neler gördü neler neyse onları şeyaparız bi ara
-
@paretowilfredo Merhaba, ben ilçede yaşıyorum başvuru için ildeki başsavcılığa gitmeme gerek yok di mi? Kendi ilçemdeki adliye başvurumu yapabilir di mi? (Bu kadar konuşulmuş artık bunu sormak da ayıp ama tecrübesizlik ışte )
-
arkadaşlar idari yargı (iibf için )75 tl diyor. 150 diyordu herkes, eksik mi başvuru yapıyorum ?
bir de "AFTAN YARARLANMA DURUMU: Protokol hükmü gereği yaş sınırlamasına bağlı kalmaksızın sınav başvuru hakkımı kullanıyorum." diye bir yazı var. bu ne anlama gelir?
başka forum sitelerinde bunu özel bir durumunuz yoksa işaretlemeyin demiş.ne yapayım şimdi? -
Bir de askerlik demiştiniz , o noldu silindi mı
-
Merhaba arkadaşlar benim 2 tane sorum olacak. 1.cisi ben işletme mezunuyum ve hukuk dersi olarak sadece ticaret hukuku ve borçlar hukuku gördüm.Anaysa idare felan görmedim sınava girebilirmiyim acaba? 2.ci olarak elimde aslı gibidir belgesi yok.Gecici mezuniyet belgesi var. Savcı yapıyor feln demissiniz basvuru sırasında.notere gdip para vermeye gerek var mı ?
-
@ismail işaretleme kardeşim onu gerek yok.Askerlik durumuda avukatlar için geçerli bi durum ondan yirttik uğraşma onunlada.
-
@fierce yalnız değilsin bu konuda bende anayasa ve ticaret aldim hukuk a giriş dışında.Ama bu mani olmayacak bi durum.Çalışmalara devam
-
@Rawls hocam sagolasin . Ben çıkmış sorular dışında biseye bakmadım büyük ihtimalle olmayacak.ama bi girip şansımı deniyim diyorum.
-
@maviyeşil gerek yok adliye olması yetiyor
-
@aliveli Teşekkürler
-
Askerlik belgesi herkesten mi isteniyor sadece avukatlardan mı ?
-
@genclerbirlikli herkesten
-
Askerlik ile ilgili belgeyi nereden almamız gerekiyor? E devlet mi yoksa askerlik şubeleri mi?
-
Arkadaslar 75 tl yatirdigini soyleyen arkadaslar var. Bu basinizi agritabilir sonradan odemelerinizi kontrol edin.