15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)
-
@piko 90 puanın altına inerse sürpriz olur. İnşallah da öyle olur. Kolay gelsin
-
kurumun ingilizce sınavıyla ilgili yardımcı olabilecek birileri var mı acaba? sorular paragraf mı; ağırlıklı olarak dil bilgisi mi; yds'deki gibi diyalog tamamlama, cümle tamamlama tarzında sorular var mı?
-
@mrbrktk Tam olarak YDS formatı. Sadece soru sayısı az
-
Rekabetin sitesine girilmiyor. Bunun açıklanmayla bir alakası var mı ?
-
@Baumol pazar gunu aciklanmasi imkansiz
-
@av.ssualp imkansız diye bir olay yokta bayramdan sonra açıklanacak denmişti.
-
Arkadaşlar memurlarda bir arkadaş şöyle yazmış "Arkadaslar yanlis bilgi sahibi kurumu aradigimda alan kismi icin test klasik karisik bilgisi verildi yavanci dil test iyi bayramlar basarilar" tam olarak durum nedir bilen var mı , bu bilgi doğru mu ?
-
@rochas yıllardır rekabet kurumu uzman yardımcısı yazılı sınav klasik yabancı dil kısmı elli soru test olarak yapılıyor.
-
@rochas Zaten uzun süredir İngilizce test yapılıyordu. Şimdi alan klasik ve test olacak. İngilizce sadece test. Bilgiyi teyit ettirmedim fakat yazılandan anlaşılanın( kurumun sitesindeki) bu olduğu kanaatindeyim.
-
Bence de sonradan tekrar karma usul diye belirtmeleri alanın da karma geleceğine işaret ediyor. Kurum sınavın formatını açıklamada niyese biraz başarısız. Geçen sene de hukukçular iktisatı 20 puan falan bekliyorlardı ama direkt 100 puanlık ayrı kısım olarak geldi önlerine.
-
13 ve 14.donem sorulari elinde olan var mi acaba
-
@av.ssualp önceki başlıkta yazıldı sanıyorum.
-
@aliveli hamgi baslik hocam goremedim beni etiketler misiniz
-
Etkin pismanlik-Gonullu vazgecme aciklayiniz farklarini yaziniz
17 yasindaki esnaf Y 19 yasindaki tacir X ile XY bolgesinde boza satmamasi hususunda anlaşmış cezai şart olarak 10k TL deger bicmislerdir tacir X, XY bolgesinde boza sattiysa esnaf Y ne yapabilir?
Sermaye şirketlerine sermaye olarak konabilecek degerler nelerdir? Sermaye paylarinin baska sirkete sermaye olarak konulmasi pratikte nasil sikintilar dogurabilir?
Tmk ya göre amaci hukuka ve ahlaka aykiri olarak kurulan mal ve kisi topluluklari tuzel kisilik kazanamaz, TBK ya gore konusu kanuna ahlaka aykiri sözleşmeler kesin hükümsüzdür bu iki hukum karşılaştırıldığında TBK hükmünün geregi nedir? Olmasada olmazmi gibi bir kapiya cikan soru
Idarede kolluk kuvvetleri ve cesitleri ile MIT in konumu gibi birşey
X kisisi Y den alacagi 500 bini, Z ye olan borcuna karsilik Z ye devretmek istemektedir X e oneriniz neler olur?
1.alacagin temliki 2.gonullu vazgecme, etkin pismanlik3.ozgu suc Gecisli suc Bagli hareketli suc Serbest hareketli suc Kesintisiz suc tanimlari 4.tacir esnaf arasindaki sozlesme geregince cezai sart -
işletmeye sermaye olarak neler koyulabilir , imtiyazlı pay koymanın doğuracağı sonuçlar
İktisatta
P=25-Q/2 denklemi verilmisti, fiyat 0 ken tüketici rantı, 5 e cikinca tuketici ranti, fiyat 7 olursa toplam harcama-esneklik iliskisi, fiyat 7 olursa tüketici ranti nasil degisir?
Tüfe ve Deflatör hesaplama
Reklamların doğruluk esasına göre bir soru
İstatistik mod medyan - Monopol firma 3 derece fiyat farklılaştırması
faiz dışı fazla nedir önemi
İşletme
Misyon ve vizyon nedir , Rekabet kurumu için değerlendirin
A B C Modeli ?
Finansal analiz nedir ? Yapana göre nasıl ayrılır ? ( İç ve Dış olarak ayrılıyor )
Pazarda hakim bir firmanın uygulayacağı büyüme stratejileri ve bunun rekabet açısından değerlendirilmesi
-Not: Yanlışlıklar olabilir , sağdan soldan derleyip , aklımdakileri ekledim.İyi çalışmalar
-
İKTİSAT
Arz ve talep esnekliklerini göz önünde bulundurarak bir ürünün satış fiyatına konan bir verginin hangi durumda üretici hangi durumda tüketici tarafından ödeneceğini açıklayınız.
Enflasyonist ve deflasyonist açığı şekil yardımıyla açıklayınız.
40 kişilik bir sınıf mevcudunda 25 işletme öğrencisi 20 iktisat öğrencisi başarılı. 0,05 anlamlılık derecesinde hipotez testi yapmamız isteniyordu.
Ekonometri nedir? Amaçları nelerdir? Ekonometrik model hazırlanırken hangi aşamalardan geçilir?
İŞLETME
Konumlandırma nedir? Rekabet ile ilişkisini açıklayınız.
Yenilik nedir? Çeşitleri nelerdir?
Ekonomik Sipariş Miktarı nedir? Şekil çizerek açıklayınız.
HUKUK
Teşebbüs kavramını çeşitli kanunlar nezdinde açıklayınız?
Türk Medeni Kanununa göre hak ehliyetine sahip küçüklerin anonim şirketin yönetim kuruluna şirketi temsil ve ilzam etmek üzere seçilmesi durumunda hukuki ve cezai ehliyetlerinin nasıl olduğunu açıklayınız.
Çalışma kavramı ile ilgili bir soru.
-
@rochas 15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017) içinde söyledi:
İKTİSAT
Arz ve talep esnekliklerini göz önünde bulundurarak bir ürünün satış fiyatına konan bir verginin hangi durumda üretici hangi durumda tüketici tarafından ödeneceğini açıklayınız.
Enflasyonist ve deflasyonist açığı şekil yardımıyla açıklayınız.
40 kişilik bir sınıf mevcudunda 25 işletme öğrencisi 20 iktisat öğrencisi başarılı. 0,05 anlamlılık derecesinde hipotez testi yapmamız isteniyordu.
Ekonometri nedir? Amaçları nelerdir? Ekonometrik model hazırlanırken hangi aşamalardan geçilir?
İŞLETME
Konumlandırma nedir? Rekabet ile ilişkisini açıklayınız.
Yenilik nedir? Çeşitleri nelerdir?
Ekonomik Sipariş Miktarı nedir? Şekil çizerek açıklayınız.
HUKUK
Teşebbüs kavramını çeşitli kanunlar nezdinde açıklayınız?
Türk Medeni Kanununa göre hak ehliyetine sahip küçüklerin anonim şirketin yönetim kuruluna şirketi temsil ve ilzam etmek üzere seçilmesi durumunda hukuki ve cezai ehliyetlerinin nasıl olduğunu açıklayınız.
Çalışma kavramı ile ilgili bir soru.
şimdi ben ıktısatcıyım hangı sorular bana ait ben hangılerını cozecegm anlamadım -
@abd94 hepsini(hukuk-iktisat-işletme) çözüp her bölüm için 65 barajını geçmeniz lazım .
-
@rochas bu kac yılı sınavı pekı kardesm
-
@abd94 2016 ve 2015
-
Yukarıdakilerin çoğu 2015 soruları. 2016'da sınava giren biri olarak aklımda çok az soru kaldı. Geçen sene işletmede p ve q lu denklem verip taban fiyatı bulduran basit bir mikro sorusu da sormuşlardı. Diğer bir işletme sorusu da "vizyon ve misyon nedir, açıklayınız" şeklindeydi. İşletmede 6 soru vermişlerdi ve 4'ünü seçmek zorundaydık. Her biri 25'er puandı. Sınav çıkışı tanıdığım herkes 4 soru arasında buraya yazdığım iki soruyu kesin olarak seçmişti.
Geçen sene hukuk da diğer dersler gibi seçmeliydi. Etkin pişmanlıkla gönüllü vazgeçmenin farkı sorulmuştu. Geçen seneki başlıkta tüm sorular paylaşılmıştı. Ararsanız bulabilirsiniz...