ANALİZ: KLASİK Kurum Sınavları'na Nasıl Çalışmalıyım?
-
@hicolojii hakimlik kampı daha ziyade hakimlik sınavı içindir ve KPSS için hazırlanan birine zaman kaybettirebilir.
-
@burcuburcu evet bunun farkındayım zaten ama KPSS hukuk sınavı içinde ağır ve oyalayıcı mı olur acaba ?
-
@hicolojii kpss hukuk soruları nispeten daha az bilgiyle çzöülebilir o yüzden bence bu kadar derine inmeyin.
-
@burcuburcu peki teşekkür ederim. Uyarınızı dikkat alacağım
-
Arkadaslar birkaç ay önce Merkez Bankası sınavına girdim ama o sınav hala aklımdan çıkmıyor. :)) iktisatta güzel bir puanim var ve kendimi en azından kpss iktisat için neredeyse her konuyu biliyor olarak görüyordum fakat bu kurumun sorular beni allak bullak etmisti.girdiğim ilk kurum sınavı olduğu için de etkisi pek iyi olmadı üstümde. Acaba diğer kurum sınavları ile Merkez Bankası karsilastirildiginda iktisat açısından ne kadarlık bir zorluk farkı var sizce ?
-
@ceks74 daha kolay da hocam-okuldan uzak kalmak bile sınav alışkanlığını siliyor zaten, Hazine istermiş gibi de geliyorsunuz. Bilmiyorum başladınız mı ekonometriye? Kalkınma ve Ekonomi Bakanlığı (ben de ilk defa gireceğim inşallah, girenler soruları söyledi) vb. zaten iyi bir ekonomi makale okuyucusu iseniz eskisinden bile kolay bir sınavla almakta (soruları bulabilirsiniz). Ama Kalkınma'da benim hatam, başka sınav ve işleri de sınavın öncesinde halletmeye çalışmaktan çalışamadım. Bence hem yazılı hem de sözlü sınavına çalışabilirsiniz.
-
@impressiveunit cevap için teşekkürler hocam Evet dediğiniz gibi okuldan uzak olmak klasik sınav yetimi tamamen silmiş,değil ekonometriyi daha iktisati bile klasik sınava göre tamamen tekrar hazırlanamadim.
İstediğim yer ekonomi bakanligi ama hazine ve kalkinma sınavlarına da girecegim tabi ki.
Kalkınma test diye oluyor duydum. Ayrıca eko. Bakanlığınin sorularina baktım şimdi . Ekonomik makaleler sanırım sözlü için gerekir. Şu an ne yazık ki makalelere odaklanamadim henüz ve sınavda ciddi bir ekonomik tartışma konusunda pek sağlıklı yorum yapamam. Sozlude önüme gelir diye planladim.
Ayrıca Kalkınma bakanligi için kpss iktisata çalışır bir çalışma yeterli olur mu ? Test olduğu için maksimum bu yılın kpss iktisati gibi gelir diye düşünüyorum?
-
@ceks74 bence yeter Kalkınma'ya konu+test (kpss'den az daha zorlanabilirsiniz.) Be nce Ekonomi seviyeniz yeterli olunca hepsinin sınavları yapılabiliyor ama bu değil ki orada da geçersiniz. Yapacak tek şey var, iyi bir şekilde hepsine hazır olmak herhalde ve belki ekonometri çözüp hatırlamak (Hazine, Kalkınma)
-
@paretowilfredo merhaba paylasiminz icin cok tesekkur ediyorm.. simdi nasip olursa mufettislik sinavlarina giricm ama hukugum biraz zayif yazdiginin kaynaklarida sanirim 1 ayda bitiremem.. acaba akadro yada hukuk fasikullerinden calissam cokmu yetersiz kalir.. bu ikisinin diline aşinayım
-
@goodwill Eğer güzelce çalışırsan dostum fasiküllerle epey bir noktayı halledersin ancak benim kaynak önerimde temennim kalıcılık. Ama kısa vadede iyi bir çalışma senin durumunu kotarır. Çünkü klasik sınavlarda detay değil, üst bilgi net şekilde istenir.
-
@paretowilfredo hocam güzelce kelimesinin altını çiziyorum. Sadece çiziyorum yanlış anlaşılmasın
-
@paretowilfredo üstadım klasik sınava çalışınca ister istemez test mantığından uzaklaşıyormuşum gibi hissediyorum. İktisat çalışırken soru çözmeden grafik çizip yorumlama olayına giriyorum mesela. Sizce de böyle bir durum var mı yoksa ben mi bir yerlerde yanlışlık yapıyorum ?
-
@baumol Doğru yapıyorsun dostum. Çünkü tam olarak da onu istiyor kurumlar. Grafikleri çizme yorumlama, tanımları şıklardan çıkarmak değil de yazabilmek, konuları ilişkilendirmek vs. bu mantıkla hazırlanmak lazım klasik sınavlar için. Çok iyi KPSS puanlı bir çok adayın klasik sınavlarda takılma sebebi zaten test mantığından uzaklaşamadan çalışmalarıdır.
-
@baumol o herkeste oluyor maalesef. Test sınavının çalışma şekli farklı, klasik sınavın çalışma şekli farklı. Test sınavına girmek istiyorsanız sadece ona odaklı, klasik sınava girmek istiyorsanız sadece ona odaklı çalışmalısınız. Yoksa ikisi bir arada gidebilecek bir şey değil
-
@antimülakat evet guzelce nasil hukuk calisilir ben malesef bilmiyorm bir de test ayrı klasik ayri demissiniz cok haklisiniz ama is mufettisligi ve kyk pespese biri test biri klasik yani ikiside nasip olursa ozmn sıkıntıki is mufettisligi beni cok korkutuyor
-
@paretowilfredo cok tesekkur ediyorm allah razi olsun.. birde son soru olarak akadromu muratmi yoksa ikisimi
-
@goodwill Aynı dersler için iki ayrı kaynak şart değil dostum fasiküller açısından. İkisinin hukuğu da fena sayılmaz dostum. A Kadro'ya %51 ile daha yakınım.
-
@goodwill hocam net konuşacağım bu konuda. An itibariyle tercih yapın ve ona yönelin. Diğerine de duruma göre katılım gerçekleştirin. Günü bölerek ikisine de çalışayım derseniz, üzülerek söyleyeyim ikisinden de beklemediğiniz bir puan alabilirsiniz. Tecrübeyle öğrendiğim bir şeydir, odaklanmak bu meseledeki en önemli nokta diyebiliriz.
-
@antimülakat tesekkur ediyorm yonelme konusunda size cok hak veriyorm ama 2 ay boyunca gece gunduz guy mulakat calistim emeklerim bosa cikti malesef umuyorm bu sefer karsiligini alirim puanim da oyle asiri yuksek degil sanirim ikisinede ya ucundan girerim ya ucundan kaciririm 88 küsür puan
-
@paretowilfredo cok teşekkür ediyorm iyiki varsiniz