Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
Dostlar öncelikle kazanan dostları tebrik ederim. Malesef kaybeden dostlara da diğer sınavlar için başarı diliyorum. Emek verip bu sınava girebilecek puanları almış kişilersiniz nihayetinde. Muhakkak bu emekleriniz karşılığını bir gün bulacaktır. Allah yardımcınız olsun her birinizin.
Öncelikle bir kaç noktaya değinmek istiyorum:
1-) %5 %95 ayrımı mülakat sonuçlarına göre gerçekleştirilecektir. Şu aşamada herkes eşittir. Ayrım henüz bulunmamaktadır.
2-) Sınav kazanma puanınızı kuruma dilekçe ile başvurarak talep edebilirsiniz. Daha evvel alan dostlarımız olmuştu.
3-)Nasıl bir mülakat?Dostlar öncelikle mülakat duyurusundan sonra hepiniz tek tek belirli tarihlerde 'Ön Görüşme'ye davet edileceksiniz. Ön görüşmede sizinle görüşmekle görevli üstad ile istişare edeceksiniz. Bu aşamada da mülakata dair kurallar geçerlidir. Giyim kuşam tavır traş vs vs. tüm koşullara uymanız gereklidir. Bu aşama size dair genel bir fikrin edinileceği aşamadır o nedenle ciddiye almaya çalışın. Özellikle şekli kaidelere çok takılan bir kurumdur bunu göz önünde bulundurun.
Ön görüşme aşamasından sonra mülakatlar gerçekleştirilecektir. Bu aşama zaten bildiğiniz aşamadır. Mülakatları nispeten soru sorulan zorlayıcı olabilen bir kurumdur. Anlıyoruz ki bu yıl da seçici davranılacak. O nedenle bilgi noktasında hazırlığınızı iyi gerçekleştirin.
Mülakat neticesinde %5 lik kesim belirlenecek. Bunda sınav puanınız ile mülakat puanınızın aritmetik ortalaması alınacaktır.
%5'lik kısım B,C,Ç grubu olarak nitelendirilir ve Büyük Mükelleflere dair çalışırlar. Ana grup başkanlıkları dışında görevlendirilmezler.
%95'lik kısım ise A Grubudur yani eski Vergi denetmenleri durumunda Orta ve Küçük mükelleflerle ilgili çalışırlar.Bir de eğitim süreci eskisi gibi değil dostlar. Eskiden bir kalemde herkesi temel eğitime alıp dağıtıyordu kurul. Son promosyonda farklı bir program uygulanmakta hali hazırda. O da şöyle;
Evvela temel eğitime başlanıyor. Ders alınıp bir dizi sınav olunuyor. Bu 4 ay kadar sürdü zannediyorum. Akabinde 2-3 ay bir ile bir üstadın refakatine gönderildi adaylar. Maksat mevzuatın uygulanışını bilgi taze iken görmelerini sağlamak ve tabi mesleği icra noktasında da pişirmek. Bir geliş gidiş dönemi daha olacak muhtemelen. Bu şekilde parçalar halinde düzenlenecek eğitimler bundan sonra bir değişiklik olmaz ise. Nihai atama tüm bu sürecin sonunda yapılacak ve grup başkanlıklarına dağılınacak. Bu nedenle son yapılan mevzuat değişikliğinde eğitim süreci 18 Ay'a çıkarıldı. Bu süreci kapsayacak demektir eğitim dönemi.
Buna ek olarak Yetki Sınavı'nda kalmak artık memuriyete düşmek anlamı taşımayacak. Yetki'de kalırsanız şahsi denetim yapamayacak ama müfettiş yardımcısı olarak devam edeceksiniz. Yeterlik sınavına girme hakkınız da olacak. Bu noktada kurul biraz esneme sağladı.
Ön Görüşme Nedir?
Dostlar öngörüşme şekli şartlar dışında bir mülakat değildir. Adı üstünde bir görüşmedir. Burada üstadın asli maksadı sizin konuşmanızı, kendinizi ifadenizi, biraz kültür seviyenizi anlamak yani sizi daha yakından tanımaktır. Bunu notlar alıp rapor halinde komisyona sunacaktır.
Burada ders konuları değil, okul hayatınız, iş tecrübeleriniz, memleketiniz, edebiyat, sinema, gündem, güncel ekonomi, diploması vs. konulardan konuşulması muhtemeldir. Biraz da görüşmeyi yürüten üstada bağlı olarak bu liste çeşitlenebilir.Yukarıda da söylediğim gibi şekli şartlar önemlidir.
Diğer kurumlara nazaran daha katı bir kurumla karşı karşıyasınız o nedenle, Siyah/Protokol mavi renkler tercihiniz olsun. Çok renkli kravatlardan kaçının. Bu insanlar da öcü değiller nihayetinde ama katı ve gelenekçiler. Yaz şartlarında yapılan sınavlarda meslek mensuplarının ceketlerini çıkaramadıkları bir ortam hayal edin. Kurumun bakıç açısı oldukça katı bu konularda.
Meslek Tanıtımı: https://www.tercihiniyap.net/haber/2016-vergi-mufettis-yardimciligi-sinavi-maasi
Hepinizin hakkında hayırlı olsun dostlar.
Mülakata dair her türlü bilgi paylaşımı, istişare, haber ve gelişmeyi burada konuşalım. Tekrar hayırlı olsun hepinize:)
-
İlginiz için sağolun hocam.Ön görüşmeden kasıt ne tam olarak ne soruyorlar ve neye dikkat ediyorlar
-
Ön Görüşme Nedir?
Dostlar öngörüşme şekli şartlar dışında bir mülakat değildir. Adı üstünde bir görüşmedir. Burada üstadın asli maksadı sizin konuşmanızı, kendinizi ifadenizi, biraz kültür seviyenizi anlamak yani sizi daha yakından tanımaktır. Bunu notlar alıp rapor halinde komisyona sunacaktır.
Burada ders konuları değil, okul hayatınız, iş tecrübeleriniz, memleketiniz, edebiyat, sinema, gündem, güncel ekonomi, diploması vs. konulardan konuşulması muhtemeldir. Biraz da görüşmeyi yürüten üstada bağlı olarak bu liste çeşitlenebilir.Yukarıda da söylediğim gibi şekli şartlar önemlidir.
Diğer kurumlara nazaran daha katı bir kurumla karşı karşıyasınız o nedenle, Siyah/Protokol mavi renkler tercihiniz olsun. Çok renkli kravatlardan kaçının. Bu insanlar da öcü değiller nihayetinde ama katı ve gelenekçiler. Yaz şartlarında yapılan sınavlarda meslek mensuplarının ceketlerini çıkaramadıkları bir ortam hayal edin. Kurumun bakıç açısı oldukça katı bu konularda.
-
Vergi Müfettiş Yardımcılığı Meslek Tanıtımı: https://www.tercihiniyap.net/haber/2016-vergi-mufettis-yardimciligi-sinavi-maasi
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim.umarım hepimiz için güzel bir kapanış olur bu arada @paretowilfredo teşekkür ederiz:)
-
@Oruçreis Estağfurullah dostum inşallah nihai listede göreceğiz hepinizi. İnancım tam buna. Dualarım sizlerle.
-
Arkadaşlar gözümüz aydın.
Bundan sonraki süreçlerde de işimiz rast gider inşallah. Özellikle @paretowilfredo hocam siz ve diğer arkadaşlara bir sorum olacak. %5 olmazsa SGK denetmenliği kazandığım için mesleğe girmeyi çok düşünmüyorum. Sizce delice bir fikir mi -
@2525 Dostum dışarıdan bakınca delice görülebilir ama benim düşüncem VDK'nın çilesi en çok %5 için çekilebilir.
Çünkü en büyük parseyi %5 toplar. Başka seçenek yok ise VDK yapılabilecek en iyi mesleklerden biridir, bu da diğer bir bakış açısı.
Ancak başka ihtimali olan birisi için mantıklı bir düşünce senin düşüncen. -
Kazanan arkadaşlar tebrikler umarım mülakattan da başarılı bir şekilde ayrılabiliriz.
-
@paretowilfredo
Hocam hem %5 de hemde diğer kısımda arkadaşım var. %95 lik arkadaş şu son yetki sınavlarından kalanlar içinde. Mutlu olduğu tek bir konuşmamız olmadı. Diğer arkadaş öyle çok rahatsızlık duyulacak zaman geçirmediğini söyler.
Tabi kişiyle de alakalı bu memnun olup olmama durumu ama SGK denetmenlik hem aile birliği hem de rahatlık bakımından daha iyi görünüyor.
Sadece görünüyor demekle yetiniyorum. Bilgileri sizlerden topluyoruz hocam napalımBir mülakat sürecinde daha beraberiz sanıyorum
-
@2525 Dostum bana sorarsan, denetmenlik düzen seven insan için daha iyidir. Tek bir ilde kalmak, düzenli şekilde orada bulunmak isteyen kişi için bulunmaz nimet. Tabi başka olumsuz yönler var özellikle küçük iller için yazmıştım tanıtımda da bunu.
VDK %5'te hiçbir şey değilsen 10 sene sonra biraz zorlarsan bürokratsın. Önün çok açık. Muhatapların trilyonluk firmalar. İmkanların çok daha fazla özele geçmek konusunda. Eh büyük illerde olma şansın var. Ayrıca kurulun da %5'e ayrı ihtimam gösterdiği doğrudur. Arkadaşlarından dinleyip kıyas etmişsindir muhakkak. Özellikle Maliye Teftiş kökenli üstadlar çok sever %5'leri. Kendilerine seviyece yakın gördükleri kitle %5. Gelenekçiler VDK kurulmuş olsa da halen eski unvanların yarışı var kurulda.
Durumlar böyle bakalım dostum. Hayırlısı olsun bakalım.
-
.................
-
Simdi mulakata hazirlanma zamani.mulakat tarihleri ne zaman olur arkadaslar bir yorum yapabilecek var mi?
-
Dostlar hepimize hayırlı uğurlu olsun Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin
-
Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Umarım mülakatlarda da aynı başarıyı gösterip bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız inşallah dostlar..
-
@paretowilfredo aynen hocam hala hesap uzman günü kutlanıyormuş
-
@mcneil Bir önceki alımda 21 Ocak'ta yazılı sınav sonucu açıklanmış; mülakatlar ise 7 Mart tarihinde başlamış. Mülakatların Eylül sonu olacağını düşünmüyorum SGK ve GUY mülakatları o tarihlerde çakışmışken. Yüksek ihtimalle Ekim ayı içerisinde olacaktır.
-
@BahtsizBedevi Aslında evet dostum. Aritmetik ortalama mevzuat gereği alınıyordur muhakkak ama yine mülakat notlarını birine 70 birine 100 verdiğinde zaten 15 puan fark ile %5'e taşıyabilirsin.
Var dostum. Yeterlik sonrası ve Başmüfettişliğe atanma esnasında B C Ç'ye evvelki sınavların yüzdeleri alınarak yapılacak bir sıralama ile atanma yapılabiliyor. Uygulamayı net bilmiyorum ama mevzuatsal olarak böyle bir imkan hasıldır.
-
@geleceğinuzmanı Hayır dostum, bugüne dek öngörüşmeler kurulda yapıldı. Sayıştay'da da gerçi bu yıl eve gitmek ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama. Yapılabilir ancak evvelki yıllarda eve gitme yoktu VDK'da.
-
Buralar değerlenir yerimizi alalım.