Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
Bence bizi kaliteli bir istişare dönemi bekliyor. Özellikle trollenmelere hazırlıklı olun dostlar. Başlık kalitesi ne zaman yükselse saldırı alıyoruz O nedenle metanetinizi koruyun istişarenize ve muhabbetinize bakın
-
@2525 arkadaşınız test sınavıyla girenlerden mi?
-
@jungss hangi arkadaşım ?
-
@paretowilfredo hocam yardımcılık, yetki, yeterlilik gözümü çok korkutuyor. bunca insan neden bırakılıyor yetki ve yeterlilikte?
-
@jungss Dostum mührü verene dek sizi iyice pişirmek istiyorlar bu nedenle de sınavlar çok sıkı tutuluyor. Ama şu da var sınavların bunca zor geçmesinde kurulun katı tavrı kadar mevzuatın çöp olması gerçeği de var.
VUK
GVK
KVK
KDVK
VİVK
DVK
AATUHK ve daha adını yazmaya üşendiğim kanunlar,5018 kısmen,
ve asıl zor kılan kısım dev gibi bir ikincil mevzuat havuzu. Yönetmelikler, tebliğler, genelgeler, tamimler, görüş yazıları, Vergi ile ilgili İBK'lar vs. vs. vs.
Hakikaten çalışması çok ağır bir mevzuat yükü var kurulun. Bu denli çöp olan ikinci mevzuat zaten SGK Mevzuatı. En ağır yetki yeterlik süreci geçiren iki kurumdur VDK ve SGK. SGK'yı daha rahat kılan şey yaklaşımın bu denli katı olmaması.
-
@2525 yetki sınavında kalan arkadaşından bahsetmiştim hocam.
-
Emek verip karşığını alan kardeşlerimi gönülden kutluyorum.Darısı biz 2017 puanı olanların başına inşallah.Yaşadığınız sevinç daim olsun.
-
@paretowilfredo sgk denetmenliği hali hazırda kazandım hocam. çok muallaktayım. biraz kıyaslar mısınız?
pratikte şuan vmy'de turne süresi ne kadar?
-
Bir de eğitim süreci eskisi gibi değil dostlar. Eskiden bir kalemde herkesi temel eğitime alıp dağıtıyordu kurul. Son promosyonda farklı bir program uygulanmakta hali hazırda. O da şöyle;
Evvela temel eğitime başlanıyor. Ders alınıp bir dizi sınav olunuyor. Bu 4 ay kadar sürdü zannediyorum. Akabinde 2-3 ay bir ile bir üstadın refakatine gönderildi adaylar. Maksat mevzuatın uygulanışını bilgi taze iken görmelerini sağlamak ve tabi mesleği icra noktasında da pişirmek. Bir geliş gidiş dönemi daha olacak muhtemelen. Bu şekilde parçalar halinde düzenlenecek eğitimler bundan sonra bir değişiklik olmaz ise. Nihai atama tüm bu sürecin sonunda yapılacak ve grup başkanlıklarına dağılınacak. Bu nedenle son yapılan mevzuat değişikliğinde eğitim süreci 18 Ay'a çıkarıldı. Bu süreci kapsayacak demektir eğitim dönemi.
Buna ek olarak Yetki Sınavı'nda kalmak artık memuriyete düşmek anlamı taşımayacak. Yetki'de kalırsanız şahsi denetim yapamayacak ama müfettiş yardımcısı olarak devam edeceksiniz. Yeterlik sınavına girme hakkınız da olacak. Bu noktada kurul biraz esneme sağladı.
-
@paretowilfredo egitim 1 yila cikarildi diyorlar,ustadla turne yokmus bu surecte
-
@jungss Bir kıyas yukarıda yaptım kısaca dostum. @2525 dostumuz da benzer durumda. Teftiş mesleğinde turneyi göze alacaksınız bir kere. Denetmenlik sabit bir il içinde denetim bu noktada kıyas ederken dikkate alınacak temel husus bu. İki meslek için de tanıtımları da okuyarak daha ayrıntılı kıyas şansı olabilir dostum.
-
@arzegrisi Yukarıda izah ettim dostum. 18 Ay'a çıkarıldı. Bu süreye refakat ve ders sınav süreçleri dahil. Turne için değil grup başkanlığında işleyişi göstermek maksatlı bir süreç bu refakatler.
-
@jungss evet test olduğu dönemde 2 sınavı da kazanmış olmasına rağmen 2. Mülakatı geçti.
Puanları 90 üstüydü hocam.
Yani yetki sınavından kalan öğretmen v.s şerden değil. %5 te olanında en yüksek puanı 82 falandı o zamanlar.Vdk da dayanıklılık önemli, umarım arkadaşlarımızın dediğinden farkı, asli görevimizi ifa edeceğimiz bir ortam olur.
Sadece "üstat" demeyi öğrenmek üzere 3 sene geçiripte yeterlilikte tökezle(tilme)yiz.
-
Yaptığım tüm eklemeleri ilk mesaja da ekledim dostlar. Aklınıza soru takıldıkça bakabilirsiniz. Sayfanın açılış mesajında mevcuttur çoğunun yanıtı.
-
Bende yerimi alayım burada @mov
-
Hayaller vmy. İnşallah hayaldi gerçek olacak
-
Mülakat sonucu günü hepinizden beklediğim melodi, 'we are the champions! '
-
İnşallah kadroyu boş bırakmazlar
-
Kazanan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Heyecanınız bugünkü gibi daim olsun.Bilginin ve temsil kabiliyetinin ön planda tutulduğu, herkesin emeğinin karşılığını aldığı bir mülakat süreci geçirilmesini diliyorum.
-
Ben inanamıyorum hukuk: 39,50
Muhasebe: 70,25
İktisat:72,00
Maliye: 77,00Hukuktan 10 puan verememişler. Kahır doldum. Teşekkürler vdk.