Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
@gencburokrat Dostum 7 gün olması gerek zannediyorum aciliyeti için belirteyim. 10 Gün içinde Kurul Karar veriyor.
-
@paretowilfredo kardeş bu vmy ve diğer mesleklerde başlangıçta eğitim sürecinde maaş alınıyormu
-
@paretowilfredo kurul kararı ile değişen sınav sonucu duydun mu peki hocam ?
-
@dextermorgan hocam bilgisayardan yazdım normal olarak. T.C MALİYE BAKANLIĞI VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞINA diye başlık attım, 03-04 Haziran tarihlerinde yapılan vergi müfettiş yardımcılığı sınavında sonuçlar beklediğimden çok düşük geldi. Cevap kağıdımı ve kurumun hazırladığı cevap anahtarını görmeyi talep ediyorum yazdım. sol alt köşeye adres tc kimlik no, sınav başvuru no yazdım, sağ alt köşeye ad-soyad imza, sağ üst köşeye de tarih yazdım. APS ile gönderdim. Kurum adresi Çukurambar Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:33 Çankaya/ANKARA
-
Dilekçenin 7 gün içinde ulaşması gerekiyormuş yanlış olmasın, teşekkürler @paretowilfredo
-
Arkadaşlar genel olarak hukukta beklenenin aksinde puanlar gelmiş.Nerde hata yapmış olabiliriz?En kötü ihtimal 70 gelir diyodum ben hukuk için.Maliye açık uçluydu,beklediğimin üzerinde gelmiş.Kazanan arkadaşlara öneriniz var mı? Bir sonraki sınav için hazırlanmak istiyorum.
-
@2525 Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017 içinde söyledi:
@MET hocam benim bildiğim bir celp dönemine kadar erteleyeceğin rapor alabiliyorsun. Bulunduğun yerdeki askerlik şubesini arayarak nasıl davranman gerektiğini söylüyorlar, gidip görüşme imkanın varsa daha da güzel olur.
Hocam bugün gidip görüşecem tabi ama 1 celp dönemi kurtarır mı beni o da şüpheli. Benimbu askerliğe kalıcı bir çözüm bulmam lazım. Acil tezsiz yüksek lisans bulmam lazım sanırım uygun fiyata
-
@hü.sbky hocam, taktir edersiniz ki sorular zorlayıcı değildi. Ama puan kırdırmayacak şekilde yazmak önemli yazılı sınavlarda. Gereksiz fazlalıklardan uzak durmalısınız bana göre. Bir de bence klasik sınav çalışırken farklı kaynaklardan ziyade çıkmış soruların derlendiği notlar oluyor onlara bakmak gerekir. Hukuk için direk gözümün önüne gelen bir soru oldu mesela. Yine hukukta 2014 teki bir soru aynen çıktı.
Çalışırken yazılı pratiği de yapabilirsiniz. Diğer sınavlarda başarılı olursunuz hocam umarım -
@2525 teşekkür ederim hocam.Adem hocanın vmy ve sayıştay sınavları için kitabı var kullandınız mı önerir misiniz?
-
@hü.sbky rica ederim hocam bilmiyorum malesef, kurum sınavları olarak sadece imc be dediğim gibi çıkmış sorulara baktım. Muhasebede de İlhan kılıç a baktım. Çok hoşuma gitti.
-
@2525 şimdi elimdeki kaynaklara bakamıyorum böyle bişey oluştu bende 4t ve themis kullandım hep.sayıştay sınavını da 81 puanla kaybettim geçen yıl.sanki yetersizlermiş gibi geliyo ya da ben özümseyememişim.bi yerde bi yanlışlık var benim çalışma tarzımdan mı kaynak yetersizliğinden mi bilemedim =(
Önerileriniz için teşekkürler.Size de hayırlı olsun inşallah mülakatta da yüzünüz güler -
@hü.sbky Klasik sınavlar için iktisatta Hipotez, en iyisi şu an için. Maliyede, kaynak olarak Classic Maliye var fakat beğenmedim onu. O nedenle güzel bir konu anlatımlı kitap ve 5018 sayılı kanun işinizi görecektir. Tabii ki en önemlisi yorum gücünüz. Bu da zamanla gelişen bir şey. Muhasebede İlhan Kılıç'ın monografi kitabı oldukça başarılı. Hukuk, çok geniş bir alanı kapsıyor. Şahsen ben defter notlarımdan bakıyorum Hukuk'a. Hukukta yorum sorusu gelme olasılığı çok düşük, genel olarak salt bilgi soruyorlar. Genele baktığımızda, konuların temel başlıklarını ve içeriklerinde yer alan yan başlıkları oturtursanız yazacaklarınız çorap söküğü gibi gelecektir. Allah yardımcınız olsun, daha güzel yerler nasip olur inşallah.
-
@fiscaldrag ilhan kılıç ın kitabını almalıyım o zaman ilk olarak hocam hukuk ve iktisat,kendime güvenerek girdiğim sınavlardı daha güzel ifade ettiğimi düşünmüştüm ama ikisi de beni hayal kırıklığına uğrattılar, zalimler.hal böyle olunca bi güvensizlik oluştu nerde hata yaptım,yapıyorum diye sorguluyorum kendimi.Yanlışımı bulursam çalışmam daha verimli olur diye düşünüyorum bu hepimiz için geçerli tabi. çalışıyoruz emek veriyoruz insan başarılı olmak istiyo sonucunda.sizlerden öneri almaya,başka bakış açılarına ihtiyacım var.teşekkür ederim önerileriniz ve iyi dilekleriniz için Allah hepimizin yolunu açık etsin.
-
@gencburokrat kardesım bende itiraz ettim aynı adrese
-
@hü.sbky hocam benimde aynı en az 60 olurdu diyordum hukuk 35 e anlam veremedim. net sorular yorum istemeyen sorulardı. Maliye daha yorumdu 80 geldi
-
@yalnızkurt aynı şekilde hocam benim de öyle.iktisata bu kadar takılmıyorum da hukuk gerçekten iyiydi =D
-
@BCd Evet dostum. Her meslekte maasini alirsin.
-
@dextermorgan Sahsen duydugum yok dostum.
-
Arkadaslar herkese oncelikle hayirli olsun.@paretowilfredo bu öngörüsme olayı kesin mi tek bi üstatla mı gerceklesio yoksa kurul seklinde mi? Tesekkurler simdiden
-
@shadow dostum sorularinin yaniti yukaridaki aciklamalarimda var detaylica.