10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
@friedman98 Bende @paretowilfredo Üstadın yazmasını bekliyorum.. Facebook’taki hoca 24-25ini bekleyin diyor ilan İçin.. 400 sayısında yeniden düzenleme olacak deniyor.. Puan türünde ise Yeni puan türü eklenebilir diyor.. Üstad illaki bişeyler duymuşsundur. Bi son durum değerlendirmesi yapsan..
-
@ds1966 bu arada eski yazdıklarını da silmiş
-
Merhaba dostlar.
Daha evvel de söylediğim gibi SGK ve dahi AÇSB kapsamındaki alımlara dair son âna kadar şu olacak demekten imtina ediyorum, Kurumlar düzene girene dek de bu yaklaşımımı sürdüreceğim. Neden derseniz, burada işler akşamdan sabaha değişiyor, akşam A denen sabaha Z oluveriyor. Bu durumda ben ilana dair çok net bilgi almadan ilan gelecek, şöyle gelecek, bu olacak demem, diyemem. Neden derseniz, şu an hepinizin KPSS'ye odaklanmanızı, puanlarınızı yükseltmenizi istiyorum. Daha evvel de söyledim ilan gelirse ve usul değişmeden yalnızca mülakat ile alım yapılırsa 2 haftada hazır olursunuz. Nereden baksanız 1 ay zamanınız olacaktır zaten oturur hazırlanırsınız. Nelere hazırlanılması gerektiğine dair vs. paylaşımlarımız var zaten, yine tazeleriz en iyi şekilde hazırlığınıza destek oluruz. Burada ıskalayacağınız bir şey yok, KPSS'de puan yükseltmez iseniz kaybınız daha büyük olur, ben bunun derdindeyim dostlar. Çünkü şu an ilana dair gelen her muğlak haber aklınızı karıştırıp konsantrasyonunuzu dağıtacaktır. Kurum da belirsizliği ile bunu besliyor zaten sürekli.
Ben tüm kurumlara dair kulağıma gelen her şeyi paylaşsaydım dostlar burada gerçekten hiçbir şeye konsantre olamazdınız doğru düzgün. Günde on tane bilgi, haber, duyum geliyor her konuda. Ben süzüp, değer gördüklerimi teyit etmeye çalışıp en net hale gelince size aktarıyorum. Bendeki size de aktardığım en net bilgiler; 300 + 100 kişilik alım ilanı külliyeden onaylanarak geldi. İlan verme inisiyatifi Kurumda. Kurum ne zaman vermek isterse o zaman verecek. Kısa vade için planlanıyor ama buna dair netlik söz konusu değil. Usûllerde bir değişiklik olmadı ilan geri gelirken.
Bunun dışında ilana dair fasıl fasıl işittiklerimi şöyle yazayım takdiri size bırakayım. Bu bilgi kirliliği içinde teyit aldığım durumda son durum hakkında yine bilgilendirme yaparım dostlar.-Alım sayısı 400 olacak burası net olmakla beraber gelen duyumlarda 300 + 100, 350 + 50, 400 + 0 duyumları farklı dönemlerde geldi.
-Puan türü konusu aynı kalacak / yalnızca P23 olacak / İş teftiş gibi P48 eklenebilir.
-Alım sonbaharda olacak, KPSS öncesi alım yok / 2019 KPSS'den önce gelecek.
-Yazılı sınav düşünülüyor, eklenebilir. / Aynı usûl devam edecek.
Varın siz kanaat getirin tüm bu bilgi kirliliğinde. Biliyorsunuz, defaatle tekrar ediyorum. Ben tahminler üzerinden hareket etmem dostlar. Çünkü kimsenin umudu o kadar ucuz değil. İki fav almak, dikkat çekmek, takip edilmek için her gün her gün size her duyduğumu bu nedenle aktarmıyorum ve bu tarzımı da değiştirmeyi düşünmüyorum. Çünkü ben en başından beri senelerdir doğru bilgi üzerine Pareto kimliğini inşa ettim. Hiçbir zaman duymadığım bir şeyi aktarmadım, bilmediğim zaman bilmiyorum dedim.
Bu alıma dair de durumlar bu şekilde. Teyit alırsak birtakım bilgilere dair paylaşacağız tabi ki. -
Sadece p23 olayı insallah olmaz cekonun işlevi kalmaz hiç
-
@lawrence öncelikle tebrik ederim ,bu yoklukta hangi kurum sınavlarına girdiniz . Ve ne mezunusunuz ? Bak ablacım bu son , yazmam bi daha . Bencil bir laf etmişsin, ben geneli kapsar konuştum. Bu ilan 300 kişi gelirse 1200 kişi faydalanır ve tekerrür başvurular olur eminim. Bu sınav virgulle kazanılan kaybedilen sınavlar doğrumu ? 88 ve üstü rahat , benimde puan sınırda. Bak ne güzel girmiş çıkmışsın sınavlara biz beklemekten yorulduk . Soyle bana 85 puanla 88 ne farkı var . Adil olan sınavın yapılmasıdır. Kolay lokma sıkıntıdır ,
-
@paretowilfredo çekosuz bir ilan düşünemiyorum.. P 48 li ilanıda düşünmek istemiyorum puanları çok yükseltir.. Napcaz bilmıorm üstad..:/
-
Bu kadar belirsiz kurum olamaz. Gerçekten çok garip. Sadece P23 olayı olursa veya P48 eklenirse Bu hiç doğru olmaz.. Böyle bir hata çok Canlar yakar.
-
Bi mhuy bi sgdy nedir sizden çektiğimiz yaa el insaf
-
@paretowilfredo merhaba üstadım. Ben ve benim gibi sadece bu kurum alıyor diye sınava hazırlanan istatistikçi arkadaşlarım var. Puanlar geçen senelere göre oldukça yüksek. Sıralaması 400 civarında olan Kişinin puanı 79 civarında Ben istatistik alınıp alınmama konusunda ne yapmaları olasılıgı daha yüksek senin fikrini merak ettim, sence 100+300 kalma ihtimali yüksek mi? Saygılarımla..
-
@atanamayan Dostum Kurumun Çalışma Ekonomisi'ne bakışı gerçekten içler acısı. P42 puanı ile alakalı şahsi istişarelerimde de işittiğim söz şu oldu, belirlediğimiz asli puan türü P23 çünkü işletme var. P113'te de vardı. P42'yi P113' biraz daha denk olsun diye koyduk.
Bir diğer husus da mülakat konuları. Açar bakarsanız mülakat konularına içerisinde İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku sadece sıradan bir başlıktan ibaret. Kurumun asıl işi Sosyal Güvenlik Hukuku ile olmasına rağmen burada bile aslında asli önem verilmiyor.
Çalışma ekonomisi milliyetçiliği yapmıyorum elbette bu bir İİBF ilanı her şeyden evvel ama bir yerde de abestle iştigal olan durumları dile getiriyorum her fırsatta gerek burada sizler nezdinde gerekse görüştüğüm yetkili her kim olur ise.
Keza Müfettiş Yardımcılığı'na Çalışma Ekonomisi puan türü talebi olduğunda aldığınız yanıt ortada.
Bu yönden bir çok garip durum söz konusu ve gerçekten bir istikamet yok şu an için. Bilgi kirliliğinin kaynağı da zaten bu. -
@dublin Dostum ben alınacağı kanaatindeyim açıkçası. Sayı kırpılabilir mi belki baskı ve kulis buna yol açabilir ancak Kurumun bu alandan alınacak meslek mensuplarına kesinlikle ihtiyacı var bence. Bu yönden sıfırlanması ihtimali bence oldukça zayıf.
-
@paretowilfredo Bizi Şuan Tek düşündüren Şey o zaman Puan türü Ne olacak. P23 ve P42 devam edilir gibi Eski düzeni bozmazlar muhtemelen. Puan türü değişmeden önceki alımlarda hep P113ten aldılar hiç P35 ekleyelim denmemiştir galiba heralde
-
P48 de eklenirse kaçla kapatır acaba?
-
@karar tartışma çıksın istemiyorum. aslında istediğim hepimizin iş yükünü hafifletecek bi istek. keşke mülakatta kalkabilse diğer kurumlar örnek sağlıkçılar gibi sadece kpss puanı ile atanabilsek. diğer türlü dediğin doğru direk mülakata çağırırlarsa 1200 kişi falan faydalanacak o yüzden kimse mağdur olmasın kpss puanına falan ne gerek var herkes girebilsin sınava 70 in 80 den ne farkı var !!!!!!!
-
@atanamayan 88 minimum.
-
@paretowilfredo teşekkür ederim bilgiler için birde sayının kırpılmaması için Twitter etkinliği yapmak işe yarar mı dersin üstadım ?
-
@lawrence ben tartışma çıkarmam, noktalarım genelde .
Senin dediğin tr şartlarında olmaz , mevcudun geneli için hangi şart iyiyse o uygulanır, uygulanması lazım. Verdiğin örneği abartmışsin , adil yorumla . Hayırlı geceler . -
@dublin En azından kendinizi hatırlatmak bâbında iyi olabilir dostum. Ama tabi nihai kararı gene Kurum içi dinamikler etkileyecektir.
-
Dostlar ben akşamları ceko çalışıyordum p48 istediğim gibi gelmez p42 yi yüksek tutuyim diye şimdi işletmede mi baksam sizce ne diyosunuz ?
-
@lawrence hararet yaptım , asla sözüm sana değil ablacım ben sisteme güvenmiyorum . Kalbini kırmadım , seni üzmedim değil mi ? Bundan korkarım ben değmez çünkü özellikle ramazanda hiç değmez , kusuruma bakma , elbet bir gün atancaz , faydamız olsun birbirimize , böyle anılalım ablacım