10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
@ds1966 dostum bu geçiş muhabbeti geçmişten bugüne kadar maalesef taşra teşkilati için söylenen şeyler. Burada sana hak veriyorum ama bu dediğim gibi bu sadece geçen yıl olmuş bir vaka. Ve geçmişte taşra teşkilatlari geçişler hep oldu. Takdir edersin taşra ve uzmanlıklar arasında sgk denetmenliğinin yeri ayrı bir konumda. Maalesef politikalarin sürekli değiştiği bir zamanda yarının ne olacağını bilemeyiz. Kimse başvurmadim diye pişman olmasın. Kazanan her halükarda İİBF li işsizler olacaktir.. bize bu eziyeti reva görenler utansın
-
-
@umuttukenmez Hocam gene söylüyorum Eskiden söylediğinde Haklısın geçişler oluyormuş. Ama GİB artık bu geçişlerden rahatsız. 2 kurum kendi arasında anlaşmış Bunu illaki duymuşsundur. Bu sadece geçen seneye Has değil bu böyle devam eder.. Bu yüzden Duyarlı arkadaşlarımızdan Rica ediyorum Halihazırda A grubu işin varsa lütfen İşin olduğu İçin şükret. Çünkü İşi olmayan O kadar insan varki. Bunu sizlerde yaşadınız En iyi siz bilirsinizz Gene diyorum ”Süreç artık İşin varsa Şükret dönemi..” Hayırlı Geceler
-
Bir Denetmen olarak belirtmek şunları belirtmek isterim;
Şuana kadar ataması yapılan en niteliksiz promosyon 9. Promosyon. Puanı yüksek olan herkes başvursun. Gelir uzmanlığı ve il göç uzmanlığı denetmenliğin yanında hizmetli kadrosu gibi kalıyor. Ülke geneli tüm kadrolar düşünüldüğünde yetkisi en geniş kadrolardan biridir denetmenlik. Tek eksiğimiz il müdürlüklerine bağlı olarak çalışmak. Şunu da belirteyim bu meslek bayanların yapabileceği bir meslek değil. Muhasebe ve hukuk bilmeyen arkadaşlar meslekte sıkıntı yaşayacaklar. Bu kadroya istatistikçi almanın bir mantığını çözemedim ben. Binlerce iibfli dururken ve bu mesleğin gerektirdiği tüm niteliklere uygun eğitim almışken istatistikçi almak rasyonel bir tavır değil. Sırf iş olsun diye de kimse başvurmasın Devleti zarara uğratmaktan başka bir işe yaramaz. Düz memur mantığı ile mesleğe girenler denetmenlik mesleğine hiçbir şey katmaz. -
@majezik bi kadın olarak cinsiyetci söylemlerinizden bıktık usandık.
-
@aroma kadınların meslekteki durumlarını ve çalışma ahlakları ile ilgili çok şey yazarım buraya ama bende kalması daha sağlıklı olur. İyi geceler. İkinci ve son yorum yazışım. Saygılar.
-
@majezik şurda verdikleri kadro zaten sınırlı daha şimdi de 50 kadro da istatistikten alınıp iibf verildi bu ülkede türkiye istatistik kurumu var o kurumda istatistikçiden çok iibf liler var orda da iibfliler gereksiz ne yapalım yani eğer orda hukuk muhasebe eksikliği varsa 1 sene 2 sene o aradaki açığı kapatmaya çalışır iibf lilerin hukuğu muhasebesi tam mı ki onlarında eksiği var ya da hepsini geçelim sgk ya sadece çeko mezunu girsin onların hakkı o zaman artık iibf istatistik konularını geçelim iyi yada kötü bir ilan gelmiş herkesin kısmeti ne ise o olur
-
@majezik kimsenin ahlakının bekçisi siz değilsiniz. Bir kadın olarak söylemlerinizi kınıyorum.
-
@majezik Aynen kaymakamlık kadınlara göre değil, sayıştaya başvurmayın bile, SGK’ya da yanaşmayın. Tavsiyem hepimiz guy olalım. Erkekler de guydan uzak dursun anlaşalım.
-
@majezik kadınların mesleki olarak dezavantajli olabileceği noktalar olablir bu yalnızca bu mesleğe de ilişkin değildir. Ki her mesleğin kendine özgü sorunları /zorlukları vardir kesinlikle bunu kadın /erkek bağlamında dile getirmenizi yanlış buluyorum. Çalışma ahlaki da kişisel bi mevzu cinsiyete indirgenemez.
Bu mesleği yürüten çok kadın arkadaşım var gayet memnun . -
@majezik evet üstad bir kadın olarak değil bir denetmen olarak söylüyorum başvuracak kadın meslektaş adaylarımizi üzgünüm ki yanlış yönlendirdiğinizi düşünüyorum. O kadar işini iyi yapan kadın üstadımız varken bunu söylemenizin haksızlık olduğunu üzülerek belirtmek isterim. (Ki eğer Fatma üstadla tanışma imkânınız olduysa bakınız kadın üstad ne kadar başarılı görürsünüz) Onun dışında soylediklerinizden istatistik bölümüne gelince İİBF için daha uygun olduğuna katılıyorum ama şunu da eminim ki benden iyi biliyorsunuzdur ama arkadaşlarımızın modunu düşürmeyin hukuk ve muhasebeye gelince hukukta çok çok zorlanacaklarini düşünmüyorum. Muhasebeye gelince ise kpss ye hazırlandıgimiz şekilde bir kayıt görmediğinizi umut ediyorum. Ki refakat süresince zaten yeteri kadar üstadlarimiz nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğretiyor. O yüzden böyle konulara girip insanların heyecanlarini söndürmeye gerek yok. Yalnız burayı basamak olarak kullanmamak devleti zarara uğratmak gibi düşünüyorum. O yüzden gerçekten bu mesleği hakkıyla yapacak arkadaşlarimizin gelmesini umut ediyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Güzel, tatmin edici bir mesleğimiz var. Allah yardımcıniz olsun meslektaş adaylarımiz.
-
Muhtemelen forumdaki en eski meslek mensubuyum, hayretle okuyorum bazı şeyleri.
Yorum yapmayacağım lakin şunu demeden edemiyorum. Hiçbir meslek sizi tam anlamıyla siz etmez. Sizi siz edecek ve mesleğe bir şeyler katacak olan sizsiniz. Kimse sanmasın ki adının önüne unvan gelince sihirli değnek değecek de her sözü her yerde makul görülecek.
Saygılar "üstatlar" -
@majezik iktisatçılar hukuk ve muhasebe konusunda bu kadar donanımlı mezun oluyorsa dershanelerde neden dirsek çürütüyorlar anlamış değilim istatistiği okumuş bitirmiş olan birine bu derslerin zor gelmeyeceğini eksiğini kapatacağını sizde biliyorsunuz kabul etmek istemiyorsunuz bir arkadaşın yazdığı gibi madem biz haketmiyoruz sadece çeko alsınlar herkes rahatlasın 50 ya da 100 kadro için nedir bu laflar anlamış değilim ayrıca çok yakınımda kadın istatistik mezunu sgk denetmeni hakkıyla mesleğini yerine getiriyor eksiği olduğunda kütüphanede sabahlıyor kapatıyor sınavlarını geçiyor. eğer bilmiyorsak eksikleri tamamlamıyorsak girdikten sonra yapılan sınavları gecemez ve normal memurluğa düşürülür kadro bu kadar basit illa konuşturacaksınız
-
@paretowilfredo biz daha kendi icimizde birlik olamiyoruz usdad herkes birbirine ates puskuruyor kimse kimseyi anlamiyor geçtiğimiz yolları cok cabuk unutuyoruz
-
Büyük beklentiler hayal kırıklığı yaratır (mesleki anlamda)
-
@majezik ozluk haklari bile guy ile ayniyken neden insanlarin umutlarinibyim ediyorsunuz biraakinda guyda elenen insanlara umut olsun atanmissiniz ama gecmisinizi unutmuşsunuz yazik
-
@paretowilfredo çok haklısınız üstat. Hem 9. Promosyon hemde KADIN bir meslek mensubu olarak yazılanların neresinden tutsam elimde kaldı her sözü her yerde elbet makul görmeyelim ancak bu zihniyeti değiştirmek için yorulmakta gereksiz, anlamsız geldi şu an
-
@majezik Bakar, yapar, çalışır, öğrenir ve uzmanlaşır ya ne olacak. Kimse anasının karnından doğup bir yerlere gelmiyor. Nükleer santral mi kuracağız, Uzaya uydu mu fırlatacağız da o kadar katı yorumladınız. İnsan da iyi niyet olduktan sonra bir şekilde mesleğinin hakkını verir merak etmeyin. Ama siz bu tavrınızla ne kadar faydacı bir yaklaşım sergiliyorsunuz orası tartışılır.
-
Arkadaşlar kpss de 100 netim var. Arkadaşın da 111neti var. Benim p47 3500 arkadaşın 700 800 Nasıl bu kadar oynama olabiliyor gk gyde aynı iken çok merak ediyorum.
-
@adam-keeynes Mrh toplam nete değil de her puanın ders ağırlıklarına bakmalısınız. Muhtemelen muhasebe netleri sizden daha ileride olmalı. Buradan p47'e bakabilirsiniz. Ayrıca hatırladığım kadarıyla 100-110 net arası yığılma vardı, etkilemiş olabilir
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/KPSS/EK-1PuanTurleri03012017.pdf