10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
@fernando-reges teşekkürler hocam olabilir o zaman. Ben o detayı atladım evet
-
84.16 gelir mi arkadaşlar
-
@isimsizler umarım bu şekilde olur teşekkür ederim analizinizi paylaştığınız için
-
Puanı riskli olan arkadaşlara naçizane tavsiye;
KPSS çalışmanızı aksatmayın, dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.Listeye girecek olursanız çalışmak içinde yeterli vaktiniz mutlaka olacaktır. -
@paretowilfredo hocam keşke beğenmeme butonu da olsa begenme olduğu gıbi bazen oyle seyler yazanlar oluyor kı hayret edıyoruz ve ınsanın bir söz dahı soyleyesı gelmiyor ancak begenmeme butonu kısınin yaptıgının ne kadar yanlış oldugunu insanların tepkısını soyle toplu olarak gormesını bariz saglardı
-
@kaymakam tıpkı @pareto_wilfredo üstadın da dediği gibi. Bu saatten sonra kaçla kapatacağına değil hangi derslere asılmamız gerektiğini odaklanmak gerek dostlarım.
-
@majezik Bayanlara yönelik bir meslek değil derken !
-
Arkadaşlar hepiniz heyecanlısınız bunu herkes anlayışla karşılayabilir . Biraz daha konuşmalarınıza dikkat ederseniz hepimiz için iyi olacaktır. Bir kurumda çalışıp da sınava başvuracak kişiler hakkında , guy ve dguy kazanıp bu sınava başvurma eğiliminde olan arkadaşlar hakkında biraz daha usturuplu konuşmakta yazışmakta fayda vardır. Bu kişileri vatan haini ilan etmeye , cehennemlik yapmaya kimsenin hakkıda hukukuda yoktur. Bu tarz söylemler başvurmayacak kişileri bile inatla bu sınava başvurma eğilimine sokuyor. Hepimizin derdi ekmek . Başka derdi olanın zaten bu platformda işi yok . Biraz daha tatlı dilli olmak , iğneleyici söylemlerden uzaklaşmak , empati yapmak hepimizin menfaatine olacaktır.
-
@ds1966 dostum bu söylediğinin aynısı bu sene guy ve dguy da oldu ve gib ortak listelerde ortak isim dahi yoktu. Geçen sene de guy lar işe başladıktan 6 ay sonra sgk açıklandı haliyle söylediğiniz bir durum ortaya çıktı. Bu sene SGK mülakat takvimine göre guy a başlamadan guydan feragat edilebilir. Kpss ve kurumdan 85 üstü alan yedek arkadaşlarin da en azından şansı olur. Ayrıca aralarında anlaştılar dediğiniz olay resmi olarak açıklanmadıgi müddetçe bana göre hepsi beyhude.. başvurmak isteyenler üzerinde kurulacak baskı kurulmaması gerekir. Sisteme nereden bakarsanız bakın her türlü adaletten uzak. O yüzden bizim yaptığımız sadece iğne ile kuyu kazmaktan ibaret..
-
Artık bu kim başvuracak kim başvurmayacak muhabbeti bitsin arkadaşlar herkesi kendi ile başbaşa bırakın, illaki bunu anlayamayan hakkım helal değilci boş kafa kesimler çıkacaktır artık onları da susturalım dediğim gibi herkes kendisi ve vicdanı ile başbaşa kalsın.
Ve artık bu muhabbet bitsin.
İyi forumlar -
Arkadaşlar uzun analizler sonucunda bir sonuca kendi çapımda vardım ve bunu paylaşmak istedim. Şunu söylemeliyim ki guy olanların bir çoğunun başvurduğunu varsaydım. 2018 verilerine göre analize gelince,
- p23'ü 84,7 olan kişinin sıralaması 1750 civarlarındadır. P 47'si 84, 7 olan kişinin sıralaması ise 1300 civarlarındadır. Bir çok kpss sonuç belgesini incelediğimde genellikle p23'ü yüksek olan kişinin p 47'sininde yüksek olduğuna bizzat gözlerimle şahit oldum. O yüzden burda mükerrer kişiler söz konusudur. Ortalama olarak ben 650 kişinin mükerrer yani hem p23 hemde p 47 de aynı kişi olduğunu varsaydım. Aslında kişisel tahminim daha fazla kişi ama ben ortalama aldım. Yani sonuç olarak p 23 ve p 47 puan türlerinde puanı 84,7 ve üstü olan kişilerin toplam sayısı 2400 civarlarındadır.
2)P42'si 84,7 olan kişinin sıralaması 680 civarlarındadır. P 40'ı 84,7 olan kişinin sıralaması ise 600 civarındadır. Yine sonuç belgelerinde kendi sonucumda dahil olmak üzere incelediğimde P 40 ve p 42 puan türlerinde ki kişilerin büyük bir çoğunluğunu aynı kişiler oluşturmaktadır. Burda da ciddi anlamda mükerrerlik söz konusudur. Ortalama olarak p40 ve p42 puan türlerinde puanı 84,7 ve üstü olan kişilerin toplam sayısı 800 civarındadır. - p23,p47,p40,p42 puan türlerinde puanı 84,7 ve üzeri olan yaklaşık olarak 3200 kişi mevcuttur.
- Gelelim 2017 alımına. 2017 yılında bildiğiniz üzere 2 puan türü mevcuttu. Ve 84,28 civarında kapattı. O yıl p 23 puan türünde 84.28 puanın sıralaması 1800 civarındadır. P 42 de ise 84,28'in sıralaması 1000 civarlarındadır. Yani toplamda 23 ve p 42 puan türlerinde puanı 84,28 ve üzeri olan yaklaşık olarak 2800 kişi mevcuttur.
- 2017 yılında yaklaşık 2800 kişi üzerinden 1200 kişi mülakata çağrılmıştır. Şimdiki alımda ise mülakata çağrılacak kişi sayısı 200 artırılmış ve 1400'ü çıkmıştır. Kişisel tahminimce yaklaşık 3200 sıralamasına denk gelen 84,7 puan bu ilanın maksimum kapatacağı puandır.
- 2017 tek yıldı tek bir yılın puan türleri geçerliydi. Ancak kpss sonrası gelen ilk ilandı. Şimdi ise yaklaşık 220 kişi Dguy'u kazandı ve başvurmayacaktır. Ayrıca bazı merkez uzmanlıklar, BDDK, Kaymakamlık vs. gibi bazı ilanlar halihazırda sonuçlanmış ve bu kişiler kesin olarak başvurmayacaktır. O yüzden bu başvurmayacak kişilerin tek yıl çift yıl muhabbetini aşağı yukarı dengeleyeceğini düşünüyorum.
- Ayrıca Guy ve il göçü kazanıp başvuranlarda başvurmayanlarda olacaktır. Ve bu oran puanın daha aşağılara çekilmesini belirleyecektir. Çalışma bakanlığı bünyesinde halihazırda sonuçlandırılmayan ve uzun süreler önce mülakatları yapılan İş müfettişliği, Sgk Müfettişliği ve İstihdam uzman yardımcılığı mülakatlarının açıklanmasıda puanın daha aşağılara düşmesini sağlayacaktır. Bu ilanlar baskı oluşturup denetmenlik başvuru süresi öncesi açıklatılmalıdır.
- Sonuç olarak 84,7 bu ilanın görebileceği tahminimce maksimum puandır. Daha aşağılara düşmesi ise dediğim sebeplerle doğrudan alakalıdır. Rabbim herkes için hakkında en hayırlısını nasip etsin inşallah.
- p23'ü 84,7 olan kişinin sıralaması 1750 civarlarındadır. P 47'si 84, 7 olan kişinin sıralaması ise 1300 civarlarındadır. Bir çok kpss sonuç belgesini incelediğimde genellikle p23'ü yüksek olan kişinin p 47'sininde yüksek olduğuna bizzat gözlerimle şahit oldum. O yüzden burda mükerrer kişiler söz konusudur. Ortalama olarak ben 650 kişinin mükerrer yani hem p23 hemde p 47 de aynı kişi olduğunu varsaydım. Aslında kişisel tahminim daha fazla kişi ama ben ortalama aldım. Yani sonuç olarak p 23 ve p 47 puan türlerinde puanı 84,7 ve üstü olan kişilerin toplam sayısı 2400 civarlarındadır.
-
@friedman17 sağolun hocam
-
@friedman17 işte böyle şeylere ihtiyacımız var . Hocam teşekkürler ..
-
Arkadaslar etkinlik yapip sesimizi duyurma vakti sgk teftis is teftis istihdam uzman yardimciliginin aciklanmasi gerekiyor whatsub gurubunda etkinlik icin konusuluyor lutfen gruba katilurmisiniz
-
20 istihdam En az 40 iş teftiş 40 sgk teftiş toplamda 100 kişi alınsa sgk için taban puanı etkileyecektir.Çünkü bu arkadaşların sgk puanları oldukça yüksek gibi.
-
İş Teftiş ve SGK Teftiş sonucu bekleyen ve kazanırsa bu alıma başvuruda bulunmayacağını bildiğim en az 40 kişi var. Ve bunun dışında bu 2 sonucu toplamda yaklaşık 160 farklı kişi bekliyor. Maalesef birisi 13 diğeride 10 aydır açıklanmıyor.
-
Arkadaşlar tag belirleyelim aramızda akşam 5 te bu düşüncelerimizi hayata geçirelim . Satın alamasakta en azından başkanlar yorumları görüyor ve hatta beğenebiliyorda. En iyisi olana dek elimizden geleni gösterelim ne dersiniz
-
Arkadaslar Ankaraya kadro açılmıyormuş.Ileride eş durumundan tayin oluyor mu peki ?
-
@umuttukenmez kardeşim SGK’nın ne zaman sonuçlanacağını biliyomuyuz Hayır. Ki muhtemelen GUY- DGUY göreve başlamasınıda bulacaktır. Böyle bişeyi Çıkıpta Resmi olarak açıklayamazlar tabikide. Başvurmak isteyene ne diyelim Bu kadar kişi sadece diyorki Sizde birazcık Stresli dönemlerden geçtiyseniz Birazcık işsizliğin ne demek olduğunu biliyosanız başvururken 1 değil en az 3 kere düşünerek başvurun. Gene GUY - ilgöçleri almazlar ama Sadece Puan yükseldiği ile kalır. Bu durumda sizde olsanız Elbet Canınız çok yanardı. Daha fazla uzatmayalım kardeşim. Ben çok düşünceli arkadaşlar gördüm Forumda,Sosyal medyada bu kişiler gerçekten Zamanında ne yaşadığını unutmayan İnsanlar Allah Razı Olsun.. İyi günler
-
@majezik yanımızda hizmetli kadrosu gibi kalıyor dediğin Gelir Uzmanları devlete en önemli katkıyı veren kadroların başında gelmektedir.Denetmenlerin yetkileri geniş olabilir evet ama maalasef atıl durumdalar Gib'in başarıları ortadadır Sgk'nın da malum Pareto üstadın dediği gibi hiçbir ünvan size kişilik katmaz hasbel kader denetmen olmuşsunuz ama ..neyse