10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
Banada düşecek gibi geliyor... Guy da da hiç alım olmadı dendi puanlar 70 i gördü... Bizde sayı o kadar çok değil ve puan türü fazla ama bi sürprizle bizdede inş 80 ni görür....
-
Peki mulakatlarin suresi hakkinda bilginiz varmi ortala bir mulakat kac dakika suruyor
-
@samettin 3 dakika sürdüğüde oluyor 10-12 dakikada hocam. 2 soruyla çıkanda gördüm 10 soruyla terleyende.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
Merhaba dostlar.
Şimdi en çok merak ettiğinizi düşündüğüm hususlardan birisine dair hazırladığım ayrıntılı çalışmayı sizlerle paylaşıyorum.SGK Denetmen Yardımcılığı Mülakatına Nasıl Çalışılır? Nasıl Hazırlanılır?
Yazımız genel bilgilendirme ile başlıyor. Sonrasında ise
-Hukuk, İktisat, Maliye ve Muhasebe derslerine dair genel bilgilendirmeler ile öneriler, nelere dikkat edilmesi gerektiği konuları
-İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ayrı ayrı olmak üzere hangi konular üzerinde durulmalı? Hangi konulardan sorular ne şekilde sorulabilir? Özellikle 5510 sayılı kanunda madde madde neleri dikkatlice okumalısınız?
-Tüm bu mevzuatta önemli kavram ve tanımlar neler?
-Hangi kanunlara bakılmalı, hangi kısımlarına dikkat etmeli?Tüm bunlara detaylı bir şekilde değindim. Ayrıca bazı kavramlara dair yazılarımıza ait yönlendirmeler mevcut. Onları buraya da bırakacağım incelemek isterseniz şayet.
Buyrun SGK Denetmen Yardımcılığı Mülakatına nasıl hazırlanılır? başlıklı mülakat rehberimiz dostlar;Aslında şu yazıdaki konu başlıklarını hep beraber kanunlardan türetip soru cevap yaparak hazırlığı genişletebiliriz üstad. madde madde 5510 irdelenmiş zaten. alan bilgisi konularındada sgk alanında sayılabilcek konuları çıkarıp güzel bi hazırlık yürütebiliriz. tabi arkadaşlarda katılırsa bu çalışmaya çok verimli olur bnce.
-
duyduklarıma göre guy-dguy kazananlar içinden buraya başvuru yapacak olanlar varmış. bana sıralama gelir, ama yapılan belki de son sıradan listeye girecek adayın yıllarına mal olacak. yapmayacağın bir iş için sırf mülakat tecrübesi olsun diye başvuru yapmak kadar da anlamsız bir iş yok.
-
@albertcamus hocam burdaki tanimlari baslik baslik aciklanmis olsaydi pdf seklinde herkes faydalanirdi
-
Arkadaşlar Sgk Denetmen Yardımcılığı başvuru süresi öncesinde İş Müfettiş Yardımcılığı, Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı ve İstihdam Uzman Yardımcılığı mülakatlarının açıklanması için Twitter etkinliği yapmayı planlıyoruz. Bu etkinlik para topladıkdan sonra önümüzdeki hafta içi olacaktır. Bugün ise kendimiz bir tag belirleyip gündeme girmeden bol bol yetkilileri etiketleyerek bir küçük çaplı ön etkinlik yapmak istemekteyiz. Saat olarak 21:30 düşünmekteyiz. Bize destek verirmisiniz? Bu saydığımız mülakatların açıklanması demek 140 kişinin daha önümüzden gitmesi demektir. Ve bu bile puanları baya aşağı düşürür. Akşam Twitter da görüşmek üzere...
-
@zephead Hayır, mülakatı kazananlar belli oldduktan sonra iller belli oluyor.
-
@dermaniye teşekkürler onu ben de biliyorum ama sgk il müdürlüğünü arasak mesela personel alınacak mı diye bilgi verirler mi acaba
-
@zephead Müdürlükler bilmez hocam onlar norm kadro talebinde bulunurlar bu fikstir. En kücük ilin bile 4 5 denetmen talebi vardir sorsaniz ama nihai kontenjan en son merkezde belirlenir. Hatta gecen yil istanbul bastirdi kontenjani degistirdi bazi illerin kadrolari ikinci duyuruyla oraya verildi...
-
@albertcamus sağolun hocam
-
Whatsapp grubu var mı arkaaşlar?
-
@bayjoseph hocam forum kuralları gereği watsapp paylaşımları kaldırılıyor. Biliyorsunuz değil mi?
-
Mülakat sonuçları bi ay içinde açıklanır yazıyor ilanda. Daha önce böyle yazmışlarmıydı. Sizce buna uyarlarmı? Açıklanmadığı taktirde yönetmeliğe aykırı davranmaktan dava açılabilirmi acaba
-
@mrnobody 2017 ilanında sanırım böyle bir ibare yok. Ama net emin değilim .
-
@grundig 2017 ilanını kontrol ettim onda yok bu yeni yönetmelik ile geldi 30 gün artık aylar beklemicez
-
@friedman98 inşallah öyle olur
-
@mrnobody bende bu soruyu merak ediyorum hocam,bir kaç kişiyle konuştum uyarlar dediler,@pareto_wilfredo hocamın bu konuda düşüncelerini merak ediyorum.
-
@bucalı Dostum 29 Aralık 2017 tarihinde bu değişiklik yapıldı. Hatta başka değişiklikler de yapıldı bu yönetmelik değişikliği ile birlikte. Şöyle söyleyeyim bazı şeylerin külli olarak uygulanması Hukukun ruhu gereğidir.
Bu değişiklik ile gelen bazı yenilikler tatbik edildi. Örneğin bu değişiklik sonrasında yapılan yetki sınavlarında 60 puana düşürülen baraj kuralı uygulandı. Bir kuralın bir kısmını uygulayıp bir kısmını uygulama dışı bırakırlarsa Kurumun Hukuka karşı pozisyonunu hep beraber tartışırız
-
https://i.hizliresim.com/RgyLLj.jpg Bu ibareler önceki ilanlarda yoktu diye biliyorum bende.Eğer uyulursa ilana , 26 Temmuz mülakat bitişi 26 Ağustos son gün açıklanırsa 3 ay içinde başlama ile beraber Kasım’a kadar süreç tamamlanacak gibi görünüyor.Umarım ilana uyulur ve hak eden herkes bir an önce işbaşı yapmış olur