10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
ben 84 ile 85 arasında kapatacağını düşünüyorum.
il göçten başka bu sene büyük bir alım olmadı ve 2018 puanı olanlar bekliyor çoğunluğu. -
@merkezuzmanı merkezuzmanı diye yazılır adam diye okunur
-
@paretowilfredo 1265 kişi saolun hocam
-
Merhaba dostlar.
Şimdi en çok merak ettiğinizi düşündüğüm hususlardan birisine dair hazırladığım ayrıntılı çalışmayı sizlerle paylaşıyorum.SGK Denetmen Yardımcılığı Mülakatına Nasıl Çalışılır? Nasıl Hazırlanılır?
Yazımız genel bilgilendirme ile başlıyor. Sonrasında ise
-Hukuk, İktisat, Maliye ve Muhasebe derslerine dair genel bilgilendirmeler ile öneriler, nelere dikkat edilmesi gerektiği konuları
-İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ayrı ayrı olmak üzere hangi konular üzerinde durulmalı? Hangi konulardan sorular ne şekilde sorulabilir? Özellikle 5510 sayılı kanunda madde madde neleri dikkatlice okumalısınız?
-Tüm bu mevzuatta önemli kavram ve tanımlar neler?
-Hangi kanunlara bakılmalı, hangi kısımlarına dikkat etmeli?Tüm bunlara detaylı bir şekilde değindim. Ayrıca bazı kavramlara dair yazılarımıza ait yönlendirmeler mevcut. Onları buraya da bırakacağım incelemek isterseniz şayet.
Buyrun SGK Denetmen Yardımcılığı Mülakatına nasıl hazırlanılır? başlıklı mülakat rehberimiz dostlar; -
Yazıda da atıf yaptığım kendi hazırladığım bazı kavram yazıları var dostlar. İncelemek isterseniz faydalı olacağına inanıyorum;
İşsizlik nedir? Türleri nelerdir? ILO işsizlik kriterleri nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/nedir/issizlik-nedir-turleri-nelerdir-h5764.html
Kayıt dışı istihdam nedir?
https://www.tercihiniyap.net/nedir/kayit-disi-istihdam-nedir-h6025.html
SGK Prim Oranları
https://www.tercihiniyap.net/sgk/sgk-prim-oranlari-2019-h6018.html
SGK Tabanı ve SGK Tavanı
https://www.tercihiniyap.net/sgk/2019-sgk-tavani-ve-sgk-tabani-tutarlari-h5978.html
-
Ayrıca Mülakat nedir? Mülakatta nelere dikkat edilmelidir? Giyim, davranış vs. konulara değindiğimiz yazımız;
-
-
Sgk dnt yrd mülakat 158 soru cevap (hangi dönem bilmiyorum son olabilir )
-
@kgms estağfurullah hocam dguy olmasa guy olsa bile kendi memleketim olacaktı yine başvurmayacaktım başarılar
-
bazı sayfalarda 85-86 dan aşağı düşmez diyenler olmuş aslı var mıdır ne dersiniz
-
Ben 85+ ile kapatacağını düşünüyorum
-
@modigliani-0 hocam ben konustuklarim atanmış hala aktif çalışıp çok mulakattan elenmiş kişiler 83-84 bandı kapatır dedi 85 ve üstünün kapatması çok zor dediler bende 84.6 ile basvuracagim
-
@takkurt 85+ derken hocam 85.5 üstü de olabilir mi sizce
-
@aliveli003 inmezse inmesin hocam tahmin sadece bizimki :)zaten puanım düşük bana kesin gelmez,gelsede mülakatta elerler kesin işin var memursun diye
-
@hak-111111 ilgoc bize ornek verebilir hocam
-
Hocam bu analize katılıyor musunuz .83.3 puan ile çok ümitlenelim mi sizce ?
Merhaba arkadaşlar
Sgk hakkında bir kaç yorum yapacağım hatta analiz yapacağım çünkü baya sorular oluyor ve bilgi kirlilikleri mevcut. 350 kişilik bir alım olacak ve 4 katı sınava gireceği için 1400 kişi mülakata girecek. yani eğer ilk 1400 deki kişilerin hepsi bu ilana başvurmuş olsaydı 4 puan türünden 1400. kişinin puanlarına bakıldığında bu 4 puan türünde en yüksek hangi puan ise o puan ile kapatacak derdik. Ancak hem merkezi kadrolara girenler, hem halihazırda merkezi kadrolarda olup kpss ye girip güzel puan alanlar, hem dguy,kaymakamlık, bddk ve diğer merkez kadroları kazanıp da bu ilana başvurmayacak olanlar, hem de en son açıklanan guy sınavını kazanıp da başvurmayacak olanlardan ötürü bu puan skalası değişecektir.
Şöyle ki dguy kazanan kişilerden 100 kişi bu puanlardan zaten 85 üstü almıştır ve bu sınava başvurmayacaktır. Şuan merkezi kadroda olup da en az 100 kişi sırf sayıştay için ya da başkaca merkez kadro için ya da benim gibi sırf alışkanlık olduğu için yine sınava girenlerden bu sınava başvurmayacaktır. Bu sene açılan ve merkezi kadroya yerleşmiş olan ve 4 puan türünden 85 üstü olan en az 100 kişi vardır ve bu sınava kesinlikle başvurmayacaktır. Son olarak da guy sınavını kazanan ve bu sınava başvurmayacak en az 300 kişi olacaktır diye düşünüyorum.
Nihayetinde bu sınava puanları iyi olup da en az 600- 700 kişi başvuru yapmayacaktır. Yani 1400 kişi zaten listede olacaktır ancak iyi puan olup da en az 600 kişi de bu sınava başvurmayacaktır ve bu sebeple de ilk 2000 deki kişiler bana göre mülakata kesin girecektir.
Peki bu 2000. kişiyi nasıl tespit edeceğiz? işte bu soruya cevap verirsek o zaman sgk nın kaç ile kapatacağını tespit edeceğiz. 4 puan türünden her birinden ayrı ayrı 2000 e yakın olan kişilerin puanlarını tespit etmemiz gerekecektir ve 4 puan türünden en yüksek olan puan bizim taban puanımız olacaktır.
Örnek vermek gerekirse; p23 puan türünde 2000. kişi diyelim 83 puan almış. p40 puan türünde 2000. kişi 84 almış. p42 puan türünde 2000. kişi 85 almış. p47 puan türünde 2000. kişi 86 almış ise bu durumda sgk 86 ile kapatacaktır diyeceğiz.
İşte bu yüzden 4 puan türünde de bize 2000 e yakın kişilerin puanları lazım olacaktır. Biraz puan durumlarına baktığım kadarı ile belirleyici olan p47 puanı olacak gibi çünkü hem puan yüksek hem de sıralama yüksek olan bu puan türü gibi görünüyor. B azı arkadaşların paylaşımlarını aktaralım:
P23 85.300 sıralama 1425
P23 85.400 sıralama 1390
p23 83.500 sıralama 2100
P40 83.029 sıralama 1128
P40 85.140 sıralama 409
P42 83.010 sıralama 1148
P42 84.410 sıralama 760
P47 84.300 sıralama 1605
P47 84,860 sıralama 1395Görüleceği üzere asıl belirleyecek olan puan türü p23 gibi duruyor. P23 puan türünde 83.5 alan kişi 2100. olmuş ve muhtemelen diğer 3 puan türünde 83.5 alan kişiler sıralama yönünden 2000 in altında olacak. Yani açıkça görülüyor ki sgk denetmen yardımcılığı 83.5 civarı kapatacaktır.
Not: Yapmış olduğumuz analiz bir kaç varsayım gerçekleşirse kesinlik kazanacağı için bu puan ile kapatmazsa sonra hani böyle olacaktı türünden yorumlar yapılmasın lütfen. Ancak hemen belirteyim ki analiz ideal bir analiz ve en fazla +1 -1 puan oynayacaktır. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun
-
@kartalyürekli Dostum taban puan konusunda yorum yapmıyorum malesef.
-
İl seçimi mülakat sonuçlandıktan sonra mı yapılıyor,birde bütün iller mevcut olur mu?
-
@onuktekin, içinde söyledi: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
Arkadaşlar hayırlı olsun hepimize.
Bakalım genel olarak ne durumdayız.
Sgk anketi
https://www.strawpoll.me/18044821/rBu ankete katılım yüksek olursa iyi kötü bur fikrimiz olur puanla ilgili
-
@ihc42, içinde söyledi: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
İl seçimi mülakat sonuçlandıktan sonra mı yapılıyor,birde bütün iller mevcut olur mu?