10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
@aslan-reyiz istihdam edilenleri almıyor kurum . O yüzden bu kişilerin başvuru yapması sadece puan yükseltecektir .
-
86,25 ile başvuralım bklm. Bence 82'yi görür. Umutsuzluğa kapılmayın. Önümüzden çok kişi eksildi. 2017 puanıyla 70-72 ile guy olanlar var bundan daha iyi motivasyon örneği yok. Yüksek kapatma ihtimali yok bu alımın. Herkese başarılar şimdiden.
-
Ilanimiz hayırlı olsun arkadaşlar. Hakkaniyetli bir süreç diliyorum. Yaradan yar ve yardimcimiz olsun
-
p23 83.5 puan ve p47 83.5 puanın sıralamaları nedir sizce arkadaşlar?
-
@aslan-reyiz Arkadaşlar herkese hayırlı olsun. Gerçekten hayretle baktım ilana. @Aslan-Reyiz in dediği gibi bir kişi dahi bizim için çok önemli guy olan ve diğer kurumlara yerleşen arkadaşlardan inisiyatifli olmasını rica ediyorum.
-
@mamodayı p23 2100 2200 civarı
-
P42 84.43 ?
-
@mat06 Bilgi vermek için yazıyorum; 79.9 puan ile sıralamam 311.
Etkileyen bir çok faktör var tabi. Kendim için iyimser mi davranıyorum bilmiyorum ama 77-78 gibi düşünüyorum ben de. -
@idyah sağol dostum
-
Herkese hayırlı olsun. Benim şuan bi yere yerleşmiş veya yerleşme ihtimali çok yüksek olupta puanı olan arkadaşların KEYFİ BAŞVURMASINLAR LÜTFEN SİZDEN RİCAMIZ BU, bu sancılı süreçte hepimiz aynı geminin yolcusu olarak birbirmizin önüne taş koymayalım dayanışma içinde olalım lütfen. İnşallah bu alımların da devamı gelir.
-
Dostlar yeniden Merhaba.
2018 KPSS sonuçlarının açıklanmasından itibaren gerçekleştirilen alımlara dair çalışmamı inşallah yarın tamamlamış olurum. Ona göre biraz daha net fikirler edinirsiniz umarım.
Diğer yandan yine geleneği bozmayacağım ve taban puan tahmini yapmayacağım lakin bir kaç unsuru göz önüne almak gerek diye düşündüğümden sizlerle de paylaşayım istiyorum.
Her ne kadar 4 puan türü olan bir alım da olsa aslında puan türlerini ikişerli şekilde gruplandırarak değerlendirmeyi daha sağlıklı buluyorum.
Bu gruplandırmayı yaparken KPSS P23 ile KPSS P47'yi bir grup olarak alacağım. KPSS P40 ile KPSS P42'yi ise bir grup olarak baz alacağım.KPSS P23
Genel Yetenek; %10
Genel Kültür; %10
Maliye; %20
Hukuk; %15
İktisat; %15
Muhasebe; %15
İşletme; %15KPSS P47
Genel Yetenek; %10
Genel Kültür; %10
Muhasebe; %30
İktisat; %20
Hukuk; %15
Maliye; %15Bu iki puan türüne baktığımız zaman dengeyi bozan temel unsurun İşletme testi olduğunu görüyoruz. Ancak bu dengeyi işletmenin bozduğu KPSS P23 puan türünde İktisat'tan %5'lik bir kayıp, Maliye'den ise %5'lik bir kazanım var. Yani aslında iki puan türü İktisat - Maliye ekseninde birbirini dengeliyor. Yani diğer testlerin dengeli olduğu noktada Muhasebe yapabilenler KPSS P47'yi, İşletme yapabilenler ise KPSS 23'ü kullanacaklar. Bu noktada bu adaylar içerisinde yüksek olan seçeneği tercih edenlerin diğer puan türünün de çok düşük olmayacağını ve bir noktada o puan türü ile de sıralamaya dahil olduğunu düşünebiliriz.
KPSS P40
Genel Yetenek; %10
Genel Kültür; %10
Çalışma Ekonomisi; %50
Hukuk; %30KPSS P42
Genel Yetenek; %10
Genel Kültür; %10
Çalışma Ekonomisi; %30
Hukuk; %20
İktisat; %15
Maliye; %15Bu iki puan türünde de iddialı puanlara sahip olmanın en temel yolu Çalışma Ekonomisi testinden belli bir net baremini yakalamış olmak. Burada iki puan türü arasındaki en temel fark %20'lik Çalışma Ekonomisi testi. Yani bir anlamda şunu diyebiliriz P40 ile sıralamaya girecek olan bir adayın, P42 ile de aslında fena durumda olmayacağı gerçeği. Burada da yine P40 ile sıralamaya girmiş olan bir aday P42 ile sıralamadan çıkmış olacak.
Bu anlamda dostlar bir Venn şeması gibi düşünürsek bu gruplandırmaları ben toplamda afaki bir rakam olacak elbette ama %30 - %40'lık bir grubun zaten ortak alanda buluşacağını düşünüyorum iki puan grubu için. Yani aslında 4 puan türü olsa da her iki grubunda olası etkisi 1,5'luk bir etki yaratacak ve toplamda 3 puan türü gibi düşünmek anlamlı olacaktır. Burada söylediğim gibi gruplandırdığım puan türlerinin birbirini tolere edişi etkili olacaktır.
Bu kanaate nereden vardığımı soracaksınız elbette. Yüzdelerin yanında gördüğüm, incelediğim sınav sonuçlarında da böyle bir görüntü gözlemlemiş olmam bu düşünceyi kuvvetlendiriyor. Elbette istisnalar vardır onları da düşünerek ortak alan payını biraz daha düşürerek varsayımda bulundum.
Biraz karışık oldu dostlar ama anlatmak istediğimi sanıyorum izah edebildim.
Bir diğer nokta da sonuçlanan alımlar. Özellikle son dönemde en belirgin şekilde 1265 adayın yarıştan çekilmiş olması önemli bir etmen. Tabi ki bunlar içerisinde 2016 KPSS döneminden bakiyeler de vardı. Ama onların bir kısmı 2017 KPSS'ye de katılarak puan aldılar. Onları da yarıştan çekilmiş ve size yer açmış sayıyorum.
Tabi ki bu alıma başvuruda bulunmamaları kaydıyla. Bu konu tamamen insanların kendi iç meseleleri dostlar. Herkesin münhasır durumları olabilir, istisnai olarak gerçekten müşkülü olanları tenzih etmek gerek. Ancak bunun dışında kalıp da başvuruda bulunacak olanların iki kez düşünmesini öneriyorum.
Bu süreçte İl Göç Uzman Yardımcılığı alımı önemli bir gösterge bence. Orada da özellikle alan bazlı puanların da varlığı ve bunların puanları yükseltme eğilimini de göz önüne aldığımızda orası bizim için azami sınırı oluşturacaktır. Hatta altı çok çok mümkün. Orada sayı 900 idi. Burada 1400 kişi. O başvuru sürecinde GUY ve DGUY henüz açıklanmamıştı. Bu da önemli bir dinamik. Bu yönden taban puan yorumlarını yaparken bunu da göz önüne almamız lazım.
Diğer önemli belirleyici faktörlerden birisi kesinlikle İş Müfettiş Yardımcılığı ve SGK Müfettiş Yardımcılığı alım süreçlerinin sonlanması olacaktır. 105 kişilik bir bakiye mevcut orada. Bakanlığın ve Kurumun bunları açıklaması için bir şekilde ses çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Zira bu sizin epey lehinize olacaktır.
Şimdilik değerlendirmelerim bu şekilde dostlar. Süreç içerisinde diğer konularda da bilgilendirme, değerlendirme yaparız bol bol.
İlan geldi forumun havası değişti Çok mutluyum sizler adına. İnşallah güzel bir süreç yaşarız hep birlikte dostlar.
Tekrar hayırlı uğurlu olsun. -
@paretowilfredo Çok güzel bir bilgilendirme olmuş üstad, sağ olun. İnşallah güzel olur hepimiz için.
-
@paretowilfredo Arkadaşlar asıl şimdi birlik olma vakti bence. Üstadın dediği gibi İş müfettiş ve sgk teftişin açıklanıp önümüzden 105 kişinin daha çıkması için bir etkinlik yapalım... Ne dersiniz ??
-
Herkese hayırlı olsun. Benim bazı arkadaşlardan bi ricam olucak. Şuan bir yere yerleşmiş veya yerleşme ihtimali çok yüksek olupta puanı olan arkadaşlara SESLENİYORUM LÜTFEN KEYFİ BAŞVURMAYINIZ, bu sancılı süreçte hepimiz aynı geminin yolcusu olarak birbirmizin önüne taş koymayalım dayanışma içinde olalım lütfen. İnşallah bu alımların da devamı gelir.
-
Arkadaşlar iş ve sgk için de bir etkinlik yapsak.
Sonuçlar açıklansa 3 kişi de 5 kişi de olsa denetmenliğe başvuracak sayısı azalabilir. Kar kardır. Etkinliğin sonuç vereceğini düşünüyorum Allah ın izniyle. -
Arkadaşlar kesinlikle bir an evvel bir twitter etkinliği planlamamız lazım ( sgk teftiş ve iş teftiş için) ve bunu abartısız söylüyorum başvuruların biteceği tarih olan 17 Haziran'a kadar hergün mutlaka diri tutmamız gerek.
-
@sınavuzmanyrd Aynen hocam puanımız kaç olursa olsun bu etkinliği yapmalı herkesin de katılmasını sağlamalıyız. Hiç kimse puanım düşük ya da yüksek dememeli bu süreçte. Elbette İl göç ilanı kadar uçuk puanla kapatmayacaktır ama kimse şuan kaç puanla kapatacağını bilmiyor sınavın. 85 ve üstü alan arkadaşlar bile belkide 0.001 puanla 1 kişiyle listeye giremeyebilir. Sonuçta yapılan tüm yorumlarda guy olan arkadaşların yardımcı olacağı, başvuru yapmayacağı düşüncesiyle iyi niyetli 85 84 puanla kapatır diyoruz. @paretowilfredo hocamın değindiği İş Müfettiş ve Sgk müfettiş süreçlerini de fazlasıyla önemseliyiz özellikle p40 ve p42 puan türünde bu arkadaşların puanları baya yüksek ve sonucun açıklanması hepimiz adına faydalı olacaktır.
-
guy dguy olmadı 88,5 puanla başvuracağım. belki ekmeğimiz buradadır. hepimiz için herşeyin hayırlısı olsun.
-
2017 VMY alımında 500 kişi alınacak denmiş 5 katı 2500 kişi sınava çağırılacak denmiş. Ve KPSS17, KPSSP18, KPSS22, KPSS23, KPSS27, KPSSP28, KPSS47 ve KPSS48 gibi puan türlerini istemiş. Yani 8 puan türü. 80 baraj varmış Ve 80 puanla kapatmış. ( tek yıl geçerli)
Bizim ilanda ise 4 tane Puan türü geçerli ve 1400 kişi mülakata kalacak. ( ama İşte 2 yıl puanları geçerli). Ve açıklanan o kadar mülakat sonuçları varken.
@paretowilfredo Hocam VMY örneği sizce bize bir yol gösterir mi Puan konusunda. ?
-
@hayırlısıı aslinda hocam bu tur paylasimlari suan aktif olan 2018 dguy ve guy mulakata kalanlar sayfasinda paylassak cok daha iyi olur