10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
Bence başvuru yapın falan diyen arkadaş guy yedek listesinde .
O yüzden de böyle guzellemeler yapıyor . -
@arven-s hocam benimde görüşüm paralı asker olduğu. çünkü son dönem çıkan bi şekildede haber paylaşmış ama kakalamaya çalıştığı kitabı beş para etmeyen kişi kendi yayını dışında tüm yayınlara kendi facebok sayfası dışında heryere çamur atıyo her fırsatta... muhtemelen onlardan para alan burayı provoke ederek insanları uzaklaştırmaya çalışan paralı asker.. iyi oldu atıldığı ortamımızı bozcaklar yoksa bu ucuz ve kendine yakışır çirkin provokasyon hareketleri ile..
-
Arkadaşlar merhaba,
Mülakatta tam olarak hangi konulardan sorumlu olunacağı konusunda bilgi verebilir misiniz? Uzun süre forumdan uzak kaldığım için takip edemedim. Selamlar, iyi akşamlar.
-
@importante ilanı inceleyiniz
-
Spekülatör arkadaş kesin guy yedeklerde onun için milleti gaza getiriyp
-
@aslan-reyiz teşekkür ettim üstad.
-
@emilsax dostum e devlette görülen tarih tecil erteleme tarihi. Askerlik şubene git oradan sordur. Benim e devlette 12 haziran görünüyordu askerlik şubesine gittim 30 eylüle kadar var dedi. Bu süre aralığında yüksek lisans kaydın yetişecektir.
-
Keske insanlar yok guy olanlar basvurmasın yok dguy olanlar basvurmasın diye söz söylecegine mülakatta torpil ararkende aynı hassasiyet gösterseler bana kalırsa herkes basvursun hiç yokdan torpilsiz yüksek puan alan adamın bir sansı olur yoksa 83-84 lü torpilli yerleşecek 90 lı torpilsiz yerleşemicek.sonuçta 90 alan adam daha cok hakketti
-
Günlerdir puan düşük kapatılsın deniyor. Tamam 80 deil 70 olsun hatta. Peki 70 80 alan kişi bilgisiyle değil de başka şeylerle 88 90 puan alan kişinin önüne geçmesi hak mı helal mi? Burda başvuranlara insaf diyenler (bence de başvurmamalari gerekir eğer hayali değilse denetmenlik) mulakat aşamasında hakka helala dikkat edecekler mı? Herkes için demiyorum torpil yapacaklara diyorum. Atıyorum 82 83 puanlı torpil yapacak biri 87 90 puanlı birinin önüne geçmesi hak mı? Kimse nasip kısmet demesin. Bilgisiyle 5dklık mülakatta geçemez. Tek bir şeklide geçebilir... Kurum sınavı olsa tamam bilgiler tekrar yarışsın 80 puanlı geçebilirse 90 puanliyi helâli hoş olsun ama direkt mülakat var şu durumda hiç adil olmaz. Umarım torpil yapmayı düşünen arkadaşlar, hak hukuk konusunu unutmazlar. Sadece bu kuruma kitlenmiş gerçekten bu kurumda çalışmak isteyen burda arkadaşlar var. Bu kurumu basamak olarak kullanacak düşük puanlı arkadslr umarım hedefi bu meslek olan yüksek puanlı arkadaşlarin önüne haksızca geçmezler.
-
Yukarıda arkadaşlar 80 küsür puanlıların mülakatta 90 küsürlerin önüne geçmesi hak mı helak mi diyor tek gösterge bu olsaydı haklılardı. Peki o arkadaşlar p40 ta p 42 de 350. Kişinin 85.6 puanı olduğunu oysa örn p 23 ve p47 de aynı puanı almış kişilerin sıralamada cok daha geride 1000 küsürde olduklarını bilmiyorlar mı ? Herkes aynı zorluk seviyesine denk olmayan alanlardan aldıkları puanlarla kendilerini haklı görüyor. Alanında 350 400 . Olmuş kişinin mülakata girmek için puanın düşmesini beklemek zorunda kalması ne kadar akla yatkın sizce ? Burda boşu boşuna birbirimizi kırmayalım kpss A sürecine girmiş ve 80 üstü puanlar almış herkesin hakkıdır mülakatlar.
-
Herkes kendine göre haklı. Guy mhuy da başvursun guy yedekteyim diyen de. Puan düşmesin torpil olur diyen de. 82 ile sıralamaya girmek isteyen de.
Ve biz ne yazık ki birbirimize düşmekten başka bir şey yapamıyoruz. Bir olamıyoruz. -
@suphi aktif olarak çalışanların su süreçte bu ilana başvurmalarını şahsen doğru bulmuyorum ilk atama beklerken insanların ne duygular yaşadıklarını biliyorlar atanınca geride kalanları unutmamak gerek. Ve sgk dy mülakatında elendiklerinin örnekleride mevcut başkalarının hakkına girmeyi göze almayacaklardır.
-
Guy icin Ankara'ya sınava gittiğimde şu cümleyi kurdum "Anne burda gördüklerinin hepsi bu mesleği haketti" ki orada 90 puanlı olan da vardı 70 puanlı olanda .
Hepimiz aynı satırları okuduk geceler boyunca .
Farklı hayallerle aynı kitapları devirdik .
Şimdi onun hakkı değil bunun hakkı değil dememelisiniz .
Şahsi düşüncem budur.
Kazaniriz kaybederiz, listeye gireriz veya giremeyiz ancak her birimiz emek harcadık her birimiz de hakettik .
Saygılar . -
@mertcaan merak etme ben de çeko çalıştım ve çeko puan türlerine haksızlık oluyor ama şöyle bir durum var, bu sınava girenlerin hatası değil. Puan türlerini belirleyenlerin hatası ve bu geçen seneden belli olan bir şey senin elinde olan bir şey p23 e çalışabilirdin. Bu konu ile benim bahsettiğim konu çok farklı. Ben de işletme değil de çeko çalıştım. Keşke işletme çalışsaydım diyorum ama p23 olanlara kizamam bu onların suçu değil. Ama torpil yapıp yapmamak kişilerin elinde . 80 puanlınin bilgisiyle girmek hakkı ama torpiliyle yüksek puanliyi geçmesi hak değil ve biliyoruz ki birçok kişi dikkat etmeyecek buna. Anlatabilmişimdir umarım.
-
@mertcaan hocam ben de kazanan arkadaşlarıma söyledim başvurmasanız iyi olur belki bana da gelir diye ama başvurmak isteyene de bir şey diyemiyorsun. O da guy yedekte olana bi umut oluyor. Herkes bulunduğu duruma göre değerlendirme yapıyor. Empati kurup birlikte hareket edebilsek alımları tetikleyebilsek hepimiz için daha güzel olacağına inanıyorum.
-
@mrtvrt yukarıda benim yazdıklarımda torpile hak veren bir kelime yok ben sadece suna karşıyım her 90 puanlı nasıl hakkıyla alınmıyorsa her 80 üstü puanlıda torpiliyle girmiyordur. Torpil ne yazık ki bir gerçek ve bunun puanla alakası yok kişilikle alakalı.
-
@arven-s valla kardeşim bana göre 70 alanla 90 alan hiç bir değildir. Çok çalışıp düşük almıştır buna bir şey diyemem ama adam günde 4 saat çalışmış diğeri 8saat çalışmış, adam işletme çeko bakmamiş diğeri ekstradan kitap almış çalışmış, peki ikisi nasıl hak ediyor? Sence bu adil mı? Arada binler kişi var. Hem liyakat liyakat diyoruz bu mu liyakat?
-
Biraz mülakattan bahsedelim ozaman ( girdigim 3 mülakata istinaden bildiklerimi aktarayim)
1 Mülakat kurulunda 5 kişi oluyor ,ortadaki genelde kurul başkanı oluyor ve soru sormuyor diğer 4 kişi soruyor
Ilk mülakatında weber kimdir , sgk nin yapısını anlatir misin ,sosyalizm ve komunizm arasındaki farklar ,
Ikinci mülakatta ; beldeleşme nedir , kamulaştırma ile aras daki fark , kaime enflasyon , butce dışı fonlar , vergi ziyai
Uçüncü Mülakatta ; sgk nin bütçe icindeki yeri , haksız rekabet , devlet nedir devleti somut yapan organlar
Yani nerden nasıl soru geleceği pek belli olmuyor arkadaşlar çok kasmayın rutin tanimlara bakın yeter doğruyu söylemek gerekirse bir şeyleri iyi cevaplayıp cevaplamamak size ne yazıkki bir şey kazandırmıyor biraz prosedür ve kendinize güven için var olan bir şey mülakat umarım hepinizin hakkında ( benimde tabi ) hayırlısı olur -
@mertcaan evet kardeşim öyle. Ben de her 80li torpil yapacak demedim. Bilgisiyle geçebilecekse geçsin tabiki de.
-
@mrtvrt sınav anını etkileyen bir sürü faktör var .
Mesela benim geçen yıl aşırı heyecandan panik atağım tetiklendi ve ilaçlarla beynimin yarısı uyuşuk girdim bu sınava .
Bilemeyiz yani.
Hakkımızda hayırlısı olsun artık bu saatten sonra .