2018 İdari Yargı Sınavı
-
hadi inşallahhhh
-
@kilici yapılan değişiklikler ı nerden bulabilirim
-
Umarım güzel bir sayı gelir..
Paylaşımınızı bekliyoruz. @paretowilfredo
-
@sasvesas
6100 sayılı Kanunu mevzuat.gov.tr den indirin. En son sayfada tarihler şeklinde değişikler yazılı. Oradan takip edebilirsiniz. -
@öğrenci sayıda kesinlikle cok önemli tamam ilan gelsin diye bekliyoruz ama iki sene oldu kota gerçeğide ortada insallah güzel bir sayiyla gelir
-
@yourdreams 200'den fazla olmaz bence.
-
@fc-real-gdp 200 olsa iyi bence inşallah 200 lere çıkar sayı
-
@victory-carleone 200 iyi bencede inşallah o olsun da
-
Sayıdan çok kotanın kalkması önemli.Son sınavda 40 kişilik kadro için 278 iibfli yarıştık.Kota kalkmazsa işimiz zor.
-
@zeta, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
.Son sınavda 40 kişilik
Aynen kotanın kalkması çok önemli. Eğer ilanın gelme durumu varsa bu konuyu ilandan önce yetkililere, organize olup yüksek sesle duyurmamız lazım.
-
Pareto halk sabırsız dayanamıyor açıkla bir an önce bayram yerine dönsün buralar :))) @paretowilfredo
-
Bi ara kota konusu gelmis miydi meclise yanlış mı hatırlıyorum? Bi de seçimden önce ilan gelirse seçim sonuçları etkiler mi bu süreci?
-
kota ile ilgili bimere yazmış olduğum kotanın kaldırılması hakkında başvurum aşağıdaki gibi olumsuz sonuçlandı. olumsuz sonuçlanma nedeni ise yeterince destek bulamaması. yani bu kota işi daha kapsamlı bir başvuru ile gündeme gelebilir. tek başına çabalamak bir işe yaramıyor. bimer den gelen cevap....
T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne 02.05.2018 tarihinde yapmış olduğunuz 18007576768 sayılı başvurunuz 01.06.2018 tarihinde ADAYLIK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun "Adayların Nitelikleri" başlıklı 8 inci maddesinin c bendinin ikinci fıkrası "idari yargı adayları için; hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere ihtiyaç oranında hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak" hükmü yer almaktadır. Bu hüküm uyarınca, 2802 sayılı Kanunun 8 inci maddesinde belirtilen diğer şartların da taşınması durumunda, müfredatında yeteri kadar hukuk dersine yer veren işletme fakültesi, işletme bölümü mezunlarının idari yargı hâkim adaylığı yazılı yarışma sınavına başvuru hakkı bulunmaktadır.
Yukarıda anılan hükümler uyarınca hakim ve savcı sınavları yapılmakta olup, yüzde yirmilik kota uygulamasının kaldırılmasına yönelik bir çalışmamız bulunmamaktadır.
Bilgi edinilmesini rica ederim. -
arkadaşlar Abdülhamit Gül aa editör masasında, muhtemel hakim alımını da burada açıklayacaktır bence, daha önce burada ifade etmişti.
-
@kombassankoma izliyorum ben umarım bir açıklama yapar
-
bence ilanın gelmesi yakındır hem seçim öncesi olduğu için ve iki senedir ilan gelmediği için sınav yapılacak hatta her zaman aralık ayında yapılan sınav daha öne çekilebilir şimdiden çalışılmalı benim aldığım duyumlara göre ekim ayında sınav geleceği yönünde
-
Arkadaslar baska basliklarda paretoyu yakaladim “Yarın da hakimlik başlığına bekliyoruz dostlar :)” die buraya davet ediyordu herkesi.
Bence yarin degil hemen hemen hemen aciklasin, sizceee? @paretowilfredo ️️ -
@1umut Evet hakimliği epey merak ediyoruz @paretowilfredo redo
-
@1umut Kıymetli dostlarımın özel ricası olmasaydı sizleri bekletmezdim emin olabilirsiniz.
Hatta yarın Guy'u da tekrar sormaya çalışcam. Bakalım belki iki güzek haber vermek nasip olur.
Hakimlik için yarına hazır olun dostlar. Güzel haberlerim var yarına
-
@paretowilfredo
Ben de burdayım halen :))
Avukatlıktan geçiş haberleri bekliyorum .