2018 İdari Yargı Sınavı
-
@fc-real-gdp ahah:)) o kitap bitmez hocam zaten haklısın ama notlar ters döndüğü takdirde bence çok iyi notlar, üstü biraz karalı amma:)
-
@handefirat iktisat için yüksel bilgiliden bakıyorum ben alternatifleri inceleme şansım olmadı ama yüksel hoca bana yeterli geldi diyebilirim
-
Maliye-Vergi-Tvs için Özgür Şahan'ın kitabını öneren var mı?
-
@möözun, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@olursaolur Ümit Kaymak'a sordum hocam.
Cevap gelince yazarımÜmit hoca cevap olarak
" tabi çalışmalara başlayacağız " yazmış.
Tarih verebilir misiniz diye sordum,
"Temmuz sonu diyeyim" diyip gülücük koymuş arkadaşlar, hayırlısı artık :))) -
@möözun hadi bakalim:)) tesekkurler canim️
-
@olursaolur Ümit Kaymak'a sordum hocam.
Cevap gelince yazarımÜmit hoca cevap olarak
" tabi çalışmalara başlayacağız " yazmış.
Tarih verebilir misiniz diye sordum,
"Temmuz sonu diyeyim" diyip gülücük koymuş arkadaşlar, hayırlısı artık :)))Güzel haber
-
Herkese Merhaba geleceğin fiyakalı hakimleri ve zarif hakimeleri.
Bugün itibariyle ben gelmeden hemen başlamışsınız istişarelere ki çok güzel olmuş gerçekten, buradaki bu olumlu hava inşallah sınavlarınıza da yansıyacaktır. Hep birlikte yardımlaşarak, paylaşarak ve amaçta birleşerek başarıya yürüyebilirsiniz, o nedenle bugün ki bu güzel hava hiç bozulmasın diye umuyorum.
Başlığa davetimi görüp hemen elindeki döküman ile gelen @Aslan-Reyiz dostuma çok teşekkür ederim herkes adına. Var olasın güzel insan
Gel gelelim benim yol haritam ve önerilerime;
Bu sınava daha önce girmiş, çok az farkla kaçırmış birisi olarak öncelikle nasıl bir yol haritası izlediğimden size bahsedeyim.
Ben Hukuk dersleri ve diğer sözel derslerde tek tek özet çıkarmadım. Bu tabi başkasında faydalı olabilir ancak ben bunun yerine tümevarım diyebileceğimiz bir yol ile çalıştım şöyle ki; her ders kitabını güzelce okurken, diğer yandan da ilgili sayfanın ortasına o sayfada bana lazım olan/olacak bilgileri bir post it kağıdına yazıp sayfanın orta yerine yapıştırdım. Ya da daha kalabalık bilgileri daha büyük bir kağıda yazarak sayfaya iğne/ataş yardımı ile iliştirdim. Tekrarlarımda ise sadece bu notları okudum.
Bu çalışmaları bir yandan da Kanun okumaları ile destekledim ki bu okumaları iki safhada yaptım. Bunların ilki yatmadan önce okumalar. İkincisi ise tekrar aşamasına gelince yaptığım okumalar. Her dersin en özet hali Kanundur dostlar o nedenle ihmal etmeyin kanun okumalarını.
Soru çözümleri ile konuları birlikte götürdüm ben. Dersleri Başla-Bitir şeklinde çalıştım ve bir ders bitince onun sorularına diğer bir derse başladığım zaman başladım. Hepsini bir arada götürdüm böylece. Özgün soruları bu şekilde çözdükten sonra son aşamada çıkmış soruları çözdüm. 2/3 adet özgün, 1 adet çıkmış soru kitabı kullandım.
Benim kullandığım o dönem ki kaynaklar şu şekildeydi;
GK/GY konu çalışması için KPSS kaynakları
Soru çözümü için Kaldıraç ve fırsat oldukça yine KPSS kaynakları.Anayasa-İdare-İYUK Kanunname
Ceza - Kanun
HMK - Mehmet Özbey
Medeni - Borçlar - Zapata
Vergi - TVS - Nurettin Biliciİktisat ve Maliye'de ise KPSS / Kurum Sınavları sürecinde çıkardığım notlar ve kitaplarımı kullanmayı planlıyorum yine.
Soru Bankası olarak da 657 Hakimim, Themis (o dönem justice yoktu, İdari Hakimlik Yeşil kitap vardı bilenler hatırlar ) Referans ve Tensip çözdüm.
Konuların dağılımında bir kaç ince noktaya temas etmek istiyorum;
-Anayasa'da TBMM İçtüzüğü'ne çarpıldık biz o dönemde 3 soru sırf buradan geldi. O nedenle okunmalı.
-Ceza'da soru kanun dışında olan konulardan da soru gelebileceği için muhakkak soru çözmeye ve çözümleri okumaya önem verilmeli (eğer kitaptan çalışmıyorsanız) (buna örnek Weber Kastı, belçika kuralı gibi konular)
-İdare çalışırken Mahalli İdareler'de Kaymakamlık çalışır gibi yoğun oyalanmak yerine diğer konuları iyice öğrenmek daha mantıklı. Bu yönden soru gelse de çok detaydan gelmiyor bugüne kadar ki gözlemim bu şekilde çalışın ama Kaymakamlık çalışır gibi detaylarda boğulmayın)
-Vergi Hukuku TVS alanında toplamda 14 sorunun dengesi Vergi Hukuku'ndan yanadır. Ağırlık 9'a 5 gibi bir oranla o taraftadır. O nedenle Vergi Hukuku'nu çok çok iyi çalışın.)
Aklıma gelen öneriler bu şekilde dostlar. İnşallah ilan duyduğumuz şekilde gelir de artık iyice motive oluruz. Ancak önerim ilanı beklememek. Duyuruyu erkence yapmamdaki amaç Olası Ekim sınavına çalışmakta gecikmenizi engellemek. O nedenle sınav havasına da bir an önce girelim istiyorum. Bu istişareler ile Bismillah diyerek başlayalım güzelce hazırlanmaya.
Ek olarak benim de size soracaklarım var Bir aksilik olmaz ise 3 yıl aradan sonra bu yıl yarışta ben de varım şayet bir aksilik yaşamaz isem. Malumunuz biz o dönemde kaldık 3 yıldan sonra yukarıda sunduğum kaynak listesinde değişiklik öneriniz ya da katkılarınız var ise bekliyorum.
Örneğin Kamu Hukuku kaynaklarını güncelleyeceğim ve @ecem dostumun bana önerisi Kaynakları Themis ile yenilemem oldu ki aklıma da yattı. Bunun gibi sizlerin ne önerileri var? Var ise bekliyorum dostlar.Hepinizin Allah yâr ve yardımcısı olsun.
Bu vesile ile Kadir Geceniz de mübarek olsun dostlar. Gönlünüzce dualarınız kabul görsün hepinizin.
-
uzun süredir forumu takip ediyorum,yeni üye oldum.ekim diye konuşuluyor forumda. ekimde olma ihtimali kaçtır?@pareto başka hiçbir yerde bu bilgi yok çünkü??
-
@suigeneris Hatırladım dostum. İyi iyi maşallah bitirip gelmişsin Aralık'ta gitmiştin aklımda öyle kalmış. İlan gelsin hep beraber iyi olalım dostum. Hoşgeldin yeniden aramıza, iyi oldu arada gidip geldin ilana yetiştin. Gönlüne göre olsun dostum inşallah.
-
@discotheque Şu an için ciddi duyum olarak paylaştım dostum. Bilgi aşamasına gelirse şayet o zaman da paylaşacağım. Eğer diğer sitede de aynı isimle bulunduysan dostum verdiğim duyumları anımsarsın. Kimse bir şey demezken söylemekti bizim özelliğimiz her zaman İnşallah yanılmayız yine.
-
Bu sınavda gygk bölümünü boşlamayın arkadaşlar alan kısmını çoğumuz yapacak geri kalan kısımda gygk öne çıkacak
-
@paretowilfredo biraz konu dışı olacak ama kpss için monopol yayınlarının deneme setini önerebilir misin, nasıldır acaba fikrinizi merak ettim?
-
@rootofallevil Kullanmadım dostum malesef o nedenle kullanan dostlardan öneriler istedim ya son kısımda. Biraz geride kaldım Hakimlik sınavları özelinde. İncelersem şayet görüş bildiririm.
-
@paretowilfredo ben senı memurlardan bılıyom. faceten de konusmustuk.bu sıtenın kurulum aşamasını da bılıyorum.sana itimatım sonsuz.ondan direk sana sormak istedim:)
-
@möözun ayy teşekkürler
-
@paretowilfredo Aslında kpss a grubu için sormuştum hukuk iktisat maliye muhasebe yani p48 den iyi puan almak lazım hazır dguy alımları başlamışken
-
Arkadaslar justice ozgun, konsensus cikmis in yanina koyabileceğim ozgun bir soru bankasi araştırıyorum ben de..yeni baski yapmis var mi guzel bir kitap ?
-
bu sınavun daha önce kapısına yapıştım yaklaşık 100 kişi geriden o zamanlar çok detaylı çalışmıştım bol bol da zamanım vardı. bunları neden anlatıyorum az buçuk temelimi kavrayabilmeniz için. çok arayıda soğutmadım çalışma anlamında. yoğun bi işte çalışırken kazanılabilir mi çok merak ediyorum ?
-
@olursaolur yeterli hocam bence o kitapları 2 kez dönün halledersiniz. daha fazla kaynağın kafa karıştıracağını düşünüyorum
-
Uyku tutmadi, ben de bi tavsiyede bulunayim bari. Ama bu kaynak tavsiyesi degil, onu hep yapiyoruz zaten, bu benim tavsiyem korku ve vesvese tavsiyesi..ozellikle ilk calisanlar icin.
Simdi altyapisi olan insanlari gorup buyuk ihtimal cekiniyorsunuzdur, ya bunlardan bana sira gelirmi, zaten ne kadar az kisi alcaklar vs die vesvese yapiyorsunuzdur. Bu vesveseler sinava az kaldikca daha da articak ve sizi calisamayacak bi duruma getircek. Kendinize inancinizi kaybedip calismayi birakcaksiniz. Bunun icin de kendinizi su yalanlara inandircaksiniz:
“Olmuyor, bunu kazanamam, artik gecti, offff ya milletin nasi temeli vardi neler neler biliyordur suan, ben ilkbahardakine calisirim, altyapim oldu bi sonrakinde kesin kazanirim, zaten ilk giriste kim kazanmis ki, once su altyapisi olanlar girsin de bana da sira gelir” ........gibi bir suru sey.
Ben de oyle olmustum 2016sinavinda. Hatta korkularimi dusundugum kadar ders calisamamisimdir. Kendime sifir inancla gecirdim sinava kalan son 2 ayimi. Ama sinavda anladim ki bu cok buyuk hataymis. Kimseyi dusunmeyip, seytanin vesveselerine yenilmeyip kendi derslerime yonelseymisim o sinavi kazanabilirmisim. Cunku sinavi kilpayi kaybettim. Evet bu sinavi yillardir isteyen ve cok altyapili insanlar var. ama bu sinavi altyapili olan degil, kazanacagina sonsuz sekilde inanip, onun verdigi gucle son ana kadar calisan kazanir. Istedigi kadar sifirdan baslasin birisi, gercekten inansin yapar. Her buyuk basari hayaline kayitsiz sartsiz inananlarin olmustur zaten. Ben 2016da ne kendime ne hayallerime inandim. Ve kaybettim. O yuzden ilk hazirlananlar asla kendinize inanmaktan vazgecmeyin. Suan bu sinava ben altyapili kadrosundan gireceklerdenim. Ama yeni hazirlananlarin vesveselerini gordukce gozlerim doluyor. Eski halim aklima geliyor. Korkmasin kimse. Keske o gunlerde de biri bana “korkma yapabilirsin” diyebilseydi. Belki suan hakim olurdum. O yuzden diyorum bunu. Bu sinavi son ana kadar korkusuzca ve cesaretle hazirlananlar kazanacak. Altyapili altyapisiz herkes esit durumdayiz bence. Kimin hayallerine inanci daha fazlaysa maci o alcak Allah cumlemizin yardimcisi olsun