2018 İdari Yargı Sınavı
-
Bir aksilik olmazsa, sadece kanun+soru şeklinde yöntem izleyeceğim. Olur da kazanırsam o zaman tavsiye edebilirim ancak. Allah muvaffak eylesin.
-
idari hakimlik söylentileri beni fena halde dağıttı heyecandan kpss derslerine çalışamaz oldum, nasıl olacak böyle :))
-
ben de girmeye karar verdim lanet olsun ama hmk bakmayacağım ya da çok eskiden kanunu kendime göre word'de düzenlemiştim,ona bakarım biraz hey gidi günler
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Herkese Merhaba geleceğin fiyakalı hakimleri ve zarif hakimeleri.
Bugün itibariyle ben gelmeden hemen başlamışsınız istişarelere ki çok güzel olmuş gerçekten, buradaki bu olumlu hava inşallah sınavlarınıza da yansıyacaktır. Hep birlikte yardımlaşarak, paylaşarak ve amaçta birleşerek başarıya yürüyebilirsiniz, o nedenle bugün ki bu güzel hava hiç bozulmasın diye umuyorum.
Başlığa davetimi görüp hemen elindeki döküman ile gelen @Aslan-Reyiz dostuma çok teşekkür ederim herkes adına. Var olasın güzel insan
Gel gelelim benim yol haritam ve önerilerime;
Bu sınava daha önce girmiş, çok az farkla kaçırmış birisi olarak öncelikle nasıl bir yol haritası izlediğimden size bahsedeyim.
Ben Hukuk dersleri ve diğer sözel derslerde tek tek özet çıkarmadım. Bu tabi başkasında faydalı olabilir ancak ben bunun yerine tümevarım diyebileceğimiz bir yol ile çalıştım şöyle ki; her ders kitabını güzelce okurken, diğer yandan da ilgili sayfanın ortasına o sayfada bana lazım olan/olacak bilgileri bir post it kağıdına yazıp sayfanın orta yerine yapıştırdım. Ya da daha kalabalık bilgileri daha büyük bir kağıda yazarak sayfaya iğne/ataş yardımı ile iliştirdim. Tekrarlarımda ise sadece bu notları okudum.
Bu çalışmaları bir yandan da Kanun okumaları ile destekledim ki bu okumaları iki safhada yaptım. Bunların ilki yatmadan önce okumalar. İkincisi ise tekrar aşamasına gelince yaptığım okumalar. Her dersin en özet hali Kanundur dostlar o nedenle ihmal etmeyin kanun okumalarını.
Soru çözümleri ile konuları birlikte götürdüm ben. Dersleri Başla-Bitir şeklinde çalıştım ve bir ders bitince onun sorularına diğer bir derse başladığım zaman başladım. Hepsini bir arada götürdüm böylece. Özgün soruları bu şekilde çözdükten sonra son aşamada çıkmış soruları çözdüm. 2/3 adet özgün, 1 adet çıkmış soru kitabı kullandım.
Benim kullandığım o dönem ki kaynaklar şu şekildeydi;
GK/GY konu çalışması için KPSS kaynakları
Soru çözümü için Kaldıraç ve fırsat oldukça yine KPSS kaynakları.Anayasa-İdare-İYUK Kanunname
Ceza - Kanun
HMK - Mehmet Özbey
Medeni - Borçlar - Zapata
Vergi - TVS - Nurettin Biliciİktisat ve Maliye'de ise KPSS / Kurum Sınavları sürecinde çıkardığım notlar ve kitaplarımı kullanmayı planlıyorum yine.
Soru Bankası olarak da 657 Hakimim, Themis (o dönem justice yoktu, İdari Hakimlik Yeşil kitap vardı bilenler hatırlar ) Referans ve Tensip çözdüm.
Konuların dağılımında bir kaç ince noktaya temas etmek istiyorum;
-Anayasa'da TBMM İçtüzüğü'ne çarpıldık biz o dönemde 3 soru sırf buradan geldi. O nedenle okunmalı.
-Ceza'da soru kanun dışında olan konulardan da soru gelebileceği için muhakkak soru çözmeye ve çözümleri okumaya önem verilmeli (eğer kitaptan çalışmıyorsanız) (buna örnek Weber Kastı, belçika kuralı gibi konular)
-İdare çalışırken Mahalli İdareler'de Kaymakamlık çalışır gibi yoğun oyalanmak yerine diğer konuları iyice öğrenmek daha mantıklı. Bu yönden soru gelse de çok detaydan gelmiyor bugüne kadar ki gözlemim bu şekilde çalışın ama Kaymakamlık çalışır gibi detaylarda boğulmayın)
-Vergi Hukuku TVS alanında toplamda 14 sorunun dengesi Vergi Hukuku'ndan yanadır. Ağırlık 9'a 5 gibi bir oranla o taraftadır. O nedenle Vergi Hukuku'nu çok çok iyi çalışın.)
Aklıma gelen öneriler bu şekilde dostlar. İnşallah ilan duyduğumuz şekilde gelir de artık iyice motive oluruz. Ancak önerim ilanı beklememek. Duyuruyu erkence yapmamdaki amaç Olası Ekim sınavına çalışmakta gecikmenizi engellemek. O nedenle sınav havasına da bir an önce girelim istiyorum. Bu istişareler ile Bismillah diyerek başlayalım güzelce hazırlanmaya.
Ek olarak benim de size soracaklarım var Bir aksilik olmaz ise 3 yıl aradan sonra bu yıl yarışta ben de varım şayet bir aksilik yaşamaz isem. Malumunuz biz o dönemde kaldık 3 yıldan sonra yukarıda sunduğum kaynak listesinde değişiklik öneriniz ya da katkılarınız var ise bekliyorum.
Örneğin Kamu Hukuku kaynaklarını güncelleyeceğim ve @ecem dostumun bana önerisi Kaynakları Themis ile yenilemem oldu ki aklıma da yattı. Bunun gibi sizlerin ne önerileri var? Var ise bekliyorum dostlar.Hepinizin Allah yâr ve yardımcısı olsun.
Bu vesile ile Kadir Geceniz de mübarek olsun dostlar. Gönlünüzce dualarınız kabul görsün hepinizin.
Eyvallah üstadım ben teşekkür ederim 2014 Kasım di galiba hava iyiydi ama ic tüzük iyi çarpmıştı
-
Son sınavı kazanıp mülakattan elenen iş arkadaşım justice 3 kere 657 yi 1 kere çözmüştü bunun dışında kanun okumalarını eksik etmiyordu
-
@paretowilfredo evet dostum çok iyi hatırladın . Aralık gittim Mayıs sonu geldim . Şükürler olsun çok sagol.
-
@paretowilfredo,ben de aynı durumdayım 3 yıl önce girmiştim sınava ve o zamanlar herkes kaynakları bana sorardı şimdi ben gerıde kaldım yenı kaynakları toplamaya calısıyorum .Kaynaklara karar vermek bıle 10-15 günümü aldı ama şükür ki karar verdim ve borçları bitirdim cezadayım.Ben de senın bahsettıgn gibi gidiyorum bır ders bıtırıp ıkıncı derse gecınce oncekının sorularını çözüyorum.Umarım hepimiz için başarılı bir yıl olur ve akademide bunları konuşuruz. :)Şimdi çalışma vakti ..
Uçamıyorsan, koş; koşamıyorsan, yürü. Eğer yürüyemiyorsan, sürün; ama hareket etmeye devam et. Geleceğe ilerlemeyi sürdür...
-
ilan geliyor mu, gerilere doğru okudum ama bir şey anlamadım?
-
Kaymakamlık sınavına da girmeyi düşünen arkadaşlar var mı? İkisine birden hazırlanacaklar nasıl bir yol izliyorlar?
-
Dostlar yeniden Merhaba hepinize. Bugün çok kıymetli bir dostum beni kırmayarak Bakanlıkta ciddi bir yetkili ile görüştü. Gelen haber şu şekilde; Ekim sonu gibi Hakimlik sınavını planlıyoruz. Detaylar henüz netlik kazanmadığı için tarih belli değil ancak planlama bu şekilde. Sınavı yapacağız.
Yeni gelişmeler oldukça paylaşacağım dostlar.
-
@paretowilfredo helal olsun sana .
-
@paretowilfredo Anadoluda bi söz vardir ya "Ayağına taş değmesin." tüm forum bunu söylüyor senin için bence.
-
Arkadaşlar merhaba , tarih için hangı kaynakları kullanıyorsunuz fetihname sizce bu konuda yeterlı mıdır?
-
@gizemce Dediğiniz kaynağı incelemedim ama tarihin pusulasından çalışıyorum gayet güzel. Yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
-
@mminervaa tarihin pusulası çok iyi ya .
-
@gizemce, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Arkadaşlar merhaba , tarih için hangı kaynakları kullanıyorsunuz fetihname sizce bu konuda yeterlı mıdır?
Tarihin pusulası çalışın gizem hanım sağlam olsun
-
Çok teşekür ederim arkadaslar acılen tarıhın pusulası kıtabını alacagım
-
@gizemce hocam ortalama bir kitap tarih için yeterli bence. 9-10 doğru yaptırır size eli yüzü düzgün bi kitap. pusulaya musulaya gerek yok zaten kitap kalın bir de çarşaf boy. ama içiniz rahat edecekse alın.
-
@fc-real-gdp vakıt kısa aslında dogru bır kaynaktan calısmak istiyorum siz hangisiyle çalısıyorsunuz ?
-
Günaydın arkadaşlar, Serkan hoca matrah kitabını güncellemiş hmk içinde bir kitabı varmış matrahı araştırırken denk geldim eski basım kitabı yeni basımı çıkıcak mı biliyor musunuz yada çıktı mı?