2018 İdari Yargı Sınavı
-
Aynen doğru söylüyor arkadas diğer dersleri halletmekte fayda var kamu hukuku cabuk unutuluyor hem. sinava ne kadar yakin o kadar kalici
-
@gizemce, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@fc-real-gdp vakıt kısa aslında dogru bır kaynaktan calısmak istiyorum siz hangisiyle çalısıyorsunuz ?
Ben tarih için her zaman data derim.hem cabucak bitiyor hem de soru kaçırmıyorsunuz.
-
Merhaba arkadaşlar çalışmalar ne durumda?Kaymakamlık sınav takvimine girmiş darısı hakimliğe inşallah.Ben monopolden cezadayım bayramda ceza konu ve borçlar sorularını bitirip bayram sonu vergiye başlamayı düşünüyorum.Herkese iyi çalışmalar.
-
Herkese iyi bayramlar hakim ve hakime aday adayları
-
Mutlu bayramlar arkadaşlar
-
İdari yargi hakimliginde iibflilere uygulanan %20 kota sacmaliginin derhal kalkmasi gerekiyor. Hukukcu nosyonumuz madem yok o zaman niye %20 ye kadar en fazla alirim diyorsun kardesim o zaman hic alma yani. İibflilerde en az hukukcular kadar hukuku yalayip yutuyor ama bir hukukcunun iktisadi maliyeyi muhasebeyi bizim gibi yalayip yuttugu yok. Madem oyle kaymakamlik ve sayistay denetciliginede hukukcular aleyhine %20 kotasi koysunlar o zaman. Amacim amele gibi hukukcu iibf li cekismesi ya da cemkirmesi yapmak degil. Hukukcu kardeslerimede saygi duyuyorum ama ortada cok buyuk bir adaletsizlik var bunuda dile getirmek zorundayim bir iibfli olarak.
-
Arkadasla iyi bayramlar sizlere ,, idari yargi sinavi icin var mi bir gelisme kaymakamlik takvime eklendi ama idari yargiya calismak istiyorum baslamkta fayda var mi
-
@fablo başla hocam sıkıntı olmaz kaymakamlığın konuları olan anayasa idare mikro ve makro iktisat çalışmaya başla, hakimlikle ortak konular bunlar
-
Var mı bayramda ders çalışan
-
@ecem bayram seyran farketmez . Masa başindaki yerimiz sabit
-
@shady1 yok ya bravo:)biz masayı bırak oturduğumuz şehri terk ettik memlekete geldik:))
-
@ecem ne dersi bayramda .. Çalışabilene maşallah.
-
@shady1 çay doldurma göreviniz yok diyedir o:/
-
@1umut sen yine iyisin.
Burada "kalk gız soğan doğra" diyen de var :(( -
@möözun şükrettim.......
-
Bol köpüklü en güzel kahveleri kendimize yapalım motivasyona ihtiyacımız var en keyiflisinden güzel hayallerle içelim
-
Arkadaşlar herkese merhaba grupta yeniyim.Öncelikle bu süreçte herkesin Allah yardımcısı olsun.Benim sorum kaynaklar ile ilgili.Malum kamu hukuku alanında birçok değişiklik olacak gerek idare hukuku gerek anayasa gerekse diğer dersler ile ilgili sınava kadar değişiklikler tamamlanmış olacaktır.Siz çalışmalarınızı bu dersler için nasıl yapıyorsunuz ve kaynak konusunda önerileriniz nelerdir?Monopol,Murat veya başka kaynak önerisi olan var mıdır?Temeli olan biriyim ve kamu hukuku için Ahmet Nohutçu veya Medeni ve Borçlar için Tahsin Zapata yerine daha başka önerisi olan var mıdır.Bu kitaplar biraz detaylarda boğuyor gibi geliyor.Gerek Kamu Hukuku gerekse özel hukuk konusundaTüm önerilerinize açığım.Teşekkür ederim.
-
@birsorumolacaktı guzel kardesim amacin kpss ise evet o dedigin kaynaklar detaya boguyor dogrudur kpss icinde gerek yok ama ben idari yargi hakimi kaymakam sayistay denetcisi olacam hacilar diyorsanda o detay dedigin kitaplari yalayip yutman lazim belki en az iki defa. Bunlari yala yut ondan sonra piyasada kaynak adi farketmez bulabildigin kadar bol bol soru coz sonra gir sinavina pasalar gibi puanini al mulakatina davul zurna esliginde git. Iste o detay dedigin kaynaklar ozellikle mulakatta senin isine cok yariyor adam kaymakamin zabita uzerindeki bilmem ne kanuna gore yaptigi yaptirimlarin iptal davasi nerde acilir diye sapsacma bir soru soruyor atiyorum. Iste bu tarz seyleri o detay dedigin kitaplarda buluyorsun. A kadronun 100 sayfalik kitabinda degil. Ve belli basli herkesce kabul gormus kaynaklari saglam bitir baska hicbir kaynaga ihtiyacin olmaz fazlasiyla yeter. Basarilar dilerim gonlunce olsun...
-
Arkadaslar iyi bayramlar.Matrah vergi soru bankasini tavsiye eden olmustu ama bugun konu anlatimlisi da guzel dediler.Matrahin vergi konu anlatimli kitabi hakkinda bilgisi olan var midir?
-
@ömerhayyam hocam konusu guzel ama eksik. Soru bankasinda yakalanan detaylarin bir kismi yok. Ama genel itibariyle guzel bir konu anlatimi, fakat soruyla desteklenmeli