2018 İdari Yargı Sınavı
-
@sayıştay ben yanlislikla oldugunu dusunmuyorum zaten. İlan beklenen tarihe yakin bi zamanda karar alindi. Yakinlarda ilan gelirse artik degistiremeyiz gibi bi bahaneleri olur diye dusunuyorum.
-
@sayıştay yine forum yönetimi yardımıyla bir etkinlik başlatabiliriz
-
@sayıştay kavgaya mi gidiyoruz yani öncelikle bu konuda belli bir kitleyi arkana alman gerekiyor gelen var mi demekle nasil olsun.
-
@fc-real-gdp oradaki ihtiyac durumunda diye belirtilmesi aslinda dusundurucu olan. Zaten hakim ihtiyaci olmasa alim olmaz. Ama bizim icin ayri bi ihtiyac nasil dogacak orasini bilemiyorum iste
-
@sınavsınavsınav Herkese ulaşabilecek etkinlik aramayacaksın arkadaşım. İibfliler olarak bir hak kaybına mı uğradık hemen kendin ulaşabildiğin bütün yerden yazacaksın. Bimere, cimere , haber kanallarına , sosyal medya da birlik olmaya çalışacaksın. Öyle vay efendim birisi gelsin büyük kampanya düzenlesin bizde katılalım sesimizi duyuralım dersen o iş yaş , yaş diyorum çünkü biz bunları daha önce yaşadık , iibfliler olarak hiçbir şekilde toplanamıyoruz , insanlar ben kendim atanayım da benden sonra şartları istedikleri gibi değiştirsinler kimsenin kimseyi taktığı yok herkes kendi hayatına bakıyor.
Daha bu site ortada yokken Memurlar nette de başlangıçta böyle bir ruh vardı bir hak kaybına uğradığımız zaman hemen toplanalım bir şeyler yapalım diyorlardı zamanla kimse katılmaz oldu , oranın şimdiki halini de biliyoruz o yüzden bu site kuruldu ve bizde buradayız zaten ama burada da bir türlü birlik sağlanamadı. Bu birliğin sağlanamaması sitelerin kampanya yapmamasından değil biz iibfliler olarak taşın altına elimizi koymamaıdan gerekiyor , aynı ülkenin kurtuluşu gibi bir Atatürk gelse de ülkeyi kurtarsa kafasında ,
-
@sayıştay onlar öyle düşünüyor davraniyor diye bizde mi vazgeçelim
-
Ben buraya yeni geldim sayılır daha önceden de bu konuyla ilgili bir etkinlik yapildiysa da görmedim demem o ki birşeyler başlatılacaksa ben varım bu konuda elini taşın altına koymayanlari düşünüp ona gore davranamam.
-
@sınavsınavsınav ya arkadaşım tamam ben ne diyorum sen konuyu nereye çekiyorsun tamam sen kendin ne yaparsan yap ama gelipte benim yazdığım yazılara karışma daha ilk mesajında karamsarlık yaratmayın niye böyle mesaj yazıyorsun diye bana cevap veriyorsun ben sana gerekli cevabı verince demekki gerekli kitle oluşmamış başarılı olamadık diyorsun , sen hak kaybına uğradığında birilerinin benim hakkımı savunsun kafasında gidersen hiçbir yere varamayız zaten iibfliler hep bu kafada olduğu için bugüne kadar bütün haklarımızı elimizden aldılar , herkes kendi bir şey yazacak başlangıçta kendi içinde tepkiyi koyacak ki kitleler birleşsin
-
@sayıştay sakin olabilirsin. Gerekli yerlere basvurmadigimi nerden biliyorsun. Bunlarin dışında ne yapılabilir diye söyledim onu.
-
Yahu yazmayım diyorum da tutamıyorum kendimi. Kardeşim son alımda sınav oldu baraj var diye biliyorduk sınavın açıklanmasını bekliyordu herkes bir gece sayısı da aklımda bir KHK çıktı 659 sayılı KHK diye hakimlik sınavında barajı kaldırdık diye. Sizi bırakın yargıtay başkanı açıklama yaptı daha fazla hakim savcı almakla hukuk düzeni düzelmez diye biz tepkimizi getirsek ne getirmesek ne avukatlıktan 53 alan adam hakim savcı oldu ahkam kesiyor şimdi sağda solda birde bu adamlar özel okul mezunu 5 6 yıldır girişte girmiş sınava kazanamamış avukat olmak için özel şart yok fakülteyi bitir avukatsın baraj kalkınca birden piyango vurdu en azından niteliksiz adam 70 barajını geçmemiyordu son idari sınavından 73 aldım ben adliy Bi diploma verseler 70 de ondan alırdım o daha zor Bi sınav değil. Seni beni bırak yargıtayın kendisi kurumun kendisi bu durumdan çok ama çok rahatsız oldu da kim ne diyebildi... Bizim memleketimizin 300 yılı var daha o itirazların dikkate alınması için kimsenin hevesini kırmaya demiyorum olan gerçek bu varsa aranızda ben gideyim adalet bakanlığının önünde kendime benzin döküp yakarım belki o zaman dikkat çekerim diyen kendisi bilir...
-
@Sayıştay 'ın dediklerine aynen katılıyorum. Birisi kampanya düzenlesin biz tüm iibfliler olarak destek verelim demek anca hazırcılık olur. Bizler %20 barajı kalksın diye çeşitli yerlerde konu açtık. Tüm iibf den destek bekledik. Hatta hazır yazı bile verdik. Sadece kopyala yapıştır yapıp cimere göndereceklerdi. Sınava girmeniz şart değil yeterki hak kazanalım diye uğraştık. Ama malesef indirme linklerimize baktığımızda sayı 30 u geçmedi. Indirme diyorum eminim bunlardan 10 15 i yazıyı meraktan indirdi. Biz bunu facebook grupları, forumlara yolladık anca bu kadarı görebildik. En kötü insan şunlara destek olayımda kpss de önümden çekilsinler der yinede destek verirdi o bile olmadı. Yani kimse kusura bakmasın iibf olarak hak aramıyoruz. Arayana destek olmuyoruz, genel olarak uyuşuk bir yapıya sahibiz. İlanın ne olacağıda belli değil ama ben umutsuzum.
-
@handefirat hocam %20'lik kota gelmeden yani hukuk ve sbf/iibf eşitken bile ihtiyaç oranında yazıyormuş kanunda.
-
@fc-real-gdp bunu bilmiyodum valla
-
Arkadaşlar,usenmeyin farklı farklı e-posta ile cimere yazın,ben öyle yapıyorum cimeri illallah dedirtelim,ayrıca güzel bir metin hazirlayabilen var mi altına "iibf öğrenci topluluğu" yazıp fox tvye falan whatsaptan yollayalim,belki dikkatlerini çeker...
-
@fc-real-gdp O tam olarak öyle değil,eskiden yazılı sınava girmek hakkımızdı,ihtiyaca göre mulakatlarda alıyorlardı,şimdi ise sınava girip girmeyecegimiz ihtiyaca kaldı.Yani ilk sınavda sadece hukuk mezunu girebilir diyebilirler.Başka bölümden alım yapsalar zaten ilk iibfden alırlar,ondan yana sıkıntı yok
-
Bir açıklamada yok nasıl bir hafta geçirdik anlayamadım. İlan gelene kadarda bu belirsizlik dağılmayacak
-
@ozgurdeniz61 hocam sorun sbf/iibf ibaresinin kanundan kalkması. sınava girebileceksek kota olmayacak.
-
@mulkihakim Kendi adıma konuşmak gerekirse bunun adı hazırcılık olmuyor. Bakın siz de yapmışsınız bunu, bir metin hazırlayıp insanlardan destek istemişsiniz ne güzel, keşke dediğiniz sayılarda kalmasaydı. Ben kendi adıma elimden geleni yapıyorum cimere yazdım, çevremle birlikte hala da yazıyoruz, bireysel olarak yapabildiğim sadece bu. Amacımız ortak inşallah muvaffak oluruz.
-
@ozgurdeniz61 hocam cimer'e farklı farklı e-posta ile yazıyorsunuz da aynı kimlik numarası vermiyor musunuz.
-
@fc-real-gdp Dostum ben farklı bir sey mi dedim...Bizimde derdimiz o zaten sınava girip girmeyecegimiz belli değil,niye yirtiniyoruz kaç gündür