2018 İdari Yargı Sınavı
-
Ayrıca adalet bakanlığı veya hsknin önünde basın açıklaması olsa çok güzel olur,fazla değil 10-15 kişi olsa,1 tanede tv gelse 10 numara olur.Fox gelebilir mesela,çok ısrarcı olsak
-
@ozgurdeniz61 arkadaşlar ankarada olamayan kişiler var ve sadece sosyal medya araciligiyla gerekeni yapabildik biz. Dediginiz cok etkili birşey adalet bakanlığı önünde tv gelse fikri ama bunun için ankarada idari yargi kurslarina giden arkadaslari bir araya getirebilmek daha hızlı ve kolay olur . Orda bir topluluk oluşsa onlar ordan sesimizi duyursa bizde diğer ildeki arkadaşlarla gerekli yerlere başvursak veya bir hesap açsak sosyal medyada herkesi oraya toplasak bence başarılı olur.
-
Ben bunları yapabilecek birileri olacağını sanmıyorum sosyal medyadan sesimizi duyurabilsek bile yeterli ama üç dört kişiyle zor
-
@mminervaa neden 3-4 kişi olsun sadece kendimiz için düşünmüyoruz bunu bu sinava hazirlanan adaylarin haberi olunca mutlaka destekleyeceklerdir.
-
@sınavsınavsınav arkadaşım elbette öyle ama hani bu konuda fikir belirten kaç kişiyiz şurda? Bundan bahsediyorum ben.
-
Cogumuz ekimde sinav bekliyodu. Bu siralarda da ilan gelir diye tahmin ediyoduk. İlan beklerken bu kararin cikmasindan sonra bizler ne kadar acele edersek edelim eger sinav ekimde olacaksa biz biseyleri degistiremeden e ilan geldi artik degistiremeyiz gibi bi durum olusacaktir. Ben fazla iyimser dusunemiyorum yillardir kota kota diye bi cok arkadas caba gostermis. Adamlar kota kalksini yanlis anlayip bizi saf disi birakmaya cok elverisli bi kararla donus yaptilar. Bence en mantiklisi su durumu netlestirmek icin bilgi almak. Ders calismali miyiz artik yoksa baska secenek arayisina mi girmeliyiz bunu bi an once ogrenmeliyiz
-
@mminervaa arkadaşım! Bende ondan bahsediyorum bu platformu bilmeyen veya kullanmayan birçok kişi var sen burda yorum yapan 4-5 kişiye bakarak neden olumsuz düşünüyorsun.
-
Ekimdeki sinavda idari ilani gelmiyecek diye birsey duydum,bu dogru olabilir mi ?
-
Bir an önce bir adim atmamiz gerekiyor. Gelir mi gelmez mi diye beklemek çare değil ! Bir adım attıktan sonra gerisi kendiliğinden gelecektir.
-
@sınavsınavsınav Bir kere konuşurken sakin olacaksınız. İkincisi olumsuz düşündüğümü nerden çıkardınız ben mevcut durumdan bahsettim.
-
@handefirat yanlışlıkla bu kararın alındığına ben inanmıyorum. Üzerinden kaç gün geçti , öyle bir durum olsaydı şimdiye kadar çoktan açıklama yapmışlardı. Bilerek bu kararı aldılar e iibfyi idari hakimlikten şutladılar.
-
@sayıştay ben anlamıyorum ya amacınız kendiniz için birşeyler yapmak mi ? Yoksa oturup ağıt yakmak mi ? O kadar konuşuyoruz bir yol yöntem bulalim diye sonra tekrar şu amaçla aldılar bunu şöyle yapmak için aldılar diye yorumlar geliyor.
-
@sayıştay Durum bahsettiğiniz gibi de olabilir bilemiyoruz işte, ucu açık bir şey var ki burdan bize ihtiyaç olmadığı anlamını da kolayca çıkarabileceklerdir. Bu kadar insanın iradesini yok saymak olur mu? Ama işte önce bu kadar insan iradesini ortaya koymalı.
-
@mminervaa mevcut durum bizimle sınırlı değil yalniz buna bakarak konusursak daha gerçekçi olur.
-
@sayıştay hocam ben de başta olumsuz düşünmüştüm lakin kamuda 5 yıl çalışan herhangi bir 4 yıllık üniversite mezunu artık kaymakam olabiliyorsa bizim idari hakim olamama gibi bir durumumuz olmaz. ben en kötü ihtimal sbf/iibf dışından da idari hakim alırlar diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar sosyal medyada aktif olan iyi kullanabilen bir arkadaşımız yok mu içimizden? Ben artik oturup burda şu olursa bu olur diye yorum yapmak istemiyorum
-
@sınavsınavsınav Arkadaşım neyin yol yardımından bahsediyorsun ? Sosyal medyaya yazın dediniz yazdık 50 yi geçmedi sayımız , cimere yazın dediniz yazdık , geri bir adım atacak olsalardı bakanlık şimdiye kadar elli kere açıklama yapmıştı , üzerinden kaç gün geçti. Bırakın bu polyannacılığı. Tamamen bakanlık inisiyatifinde artık.
-
@sınavsınavsınav Her yerde hakkını arayan iibfliler var da ben mi göremiyorum? Aynı gaye için konuşurken bile anlaşamıyoruz çok ilginç gerçekten. Neyse bu konu tartışmaya doğru gitmesin.
-
@mminervaa iibfnin her hakkı yendiğinde bu forumda böyle yazılar gelir hadi toplanın sosyal medyaya girelim cimere bimere yazılar yağdıralım derler bunları gerçekleştirenin sayısı 100 ü geçmez. Bir tek bu geçen yılki iibfye kadro istiyoruz kampanyası forum yönetimi tarafından başarıyla gerçekleştirildi , twitterda ilk 10 a girdik o kadar. iibfnin kendi içinde birlik beraberlik felan yok , anca laftalar. Hadi toplanın adalet bakanlığının önüne yürüyelim kaç kişi gelecek ?
-
@sayıştay demek ki herkese ulaşabilecek bir etkinlik olmamış.