2018 İdari Yargı Sınavı
-
Hep sinav duyumu sormaktan motivasyonumuz dustu sanirim. Baska bir konuda bilgileri paylasirsak cok iyi olur. Staj suresi hakkinda neler biliyorsunuz ? Sitelerde yazanlar hep belirli ama pratikte biraz degisiyor sanirim. Mesela akademide staji herkes yapacak evet ama yurt olayi vs nasil işliyor ? Tercihe gore baska yerde de staj sansimiz var. Bunlarla akademideki donemler arasinda cok mu git gel oluyor ?
-
@handefirat hocam akademi yurdunda kalmanızı tavsiye etmem incek tarafında ve etrafında hiç bir şey yok. Eğitim süreci resmiyette bir plan var ama kattiyen uyulmuyor
-
@handefirat, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Hep sinav duyumu sormaktan motivasyonumuz dustu sanirim. Baska bir konuda bilgileri paylasirsak cok iyi olur. Staj suresi hakkinda neler biliyorsunuz ? Sitelerde yazanlar hep belirli ama pratikte biraz degisiyor sanirim. Mesela akademide staji herkes yapacak evet ama yurt olayi vs nasil işliyor ? Tercihe gore baska yerde de staj sansimiz var. Bunlarla akademideki donemler arasinda cok mu git gel oluyor ?
16 Ocak 2018'de staj yönetmeliği değişti. İdariyi bilmiyorum fakat adli şöyle ; 3 aylık Hazırlık Eğitimi Dönemi(akademide) , daha sonra 3 ay Genel + 14 ay Görev stajı, en son 4 aylık Son Eğitim Dönemi(akademide) Yani toplam 2 yıl. Fakat HSK, meslek öncesi eğitim süresini kısaltabilir.( 2021'e kadar)
Yurtta kalmaya hak kazananlar kura ile belirleniyor. En fazla 3 ay kalınabiliyor sanırım. -
Adli hakimlikte 70 barajını geçemeyen dahi hakim oluyor. Bıraksınlarda şu sınavda eşit şartlarda yarışalım. %20 kontenjan olduğu sürece bu sınava hazırlanmıyacağım. İlan bekliyeceğimize kontenjanın kalkması için bastırmamız lazım. Hergün bakanlığa yazmalıyız tweet atmalıyız. İlan bu şekilde gelse ne olacak İİBF olarak sınav tecrübesinden başka elimize ne geçecek. Kaymakamlık veya Sayıştay gibi eşit şartlarda yarışırsak bende varım. Öteki türlü sınav kazan referans ara.
-
@aliveli hic bilgim yok ankara hakkinda kar kis olayini dusunursek ve egitim saatlerini dusunursek akademiye uzak bi yerde kalmakta zor olmaz mi ?
-
@vamos yurt secenekler icinde en mantiklisi gibi duruyorken 3 ayla sinirlamalari kotu olmus. Yerlesik duzene gecince hadi baska sehire gidiyosun olayi var sonucta
-
@handefirat adayların genelde aracı oluyor cebeci bölgesinde bağımsız bir yurtta kalmanızı öneririm veya metro güzergahı üzerinde bir arkadaş olur böylece bir arkadaşınız alabilir sizi yurt son çare
-
@handefirat Hocam peki staj sadece ankara da mı oluyor benim net bir bilgim olmadığı için konusu açılmışken sorayım.
-
@mujdeniz kesin olmamakla beraber bu zamana kadar okuduklarima gore, Ankarada herkesin yapmasi gereken bir donem var evet ama belirli surelerde tercihe gore baska sehirlerde de oluyor. Sayiyi tamamen ornek amacli soyluyorum net degil yani, mesela 3 ay Adana ise 6 ay Ankara gibi. Hatta cogu kisi git gel olmasin diye direkt Ankara yi seciyormus
-
@mujdeniz danıştay ve akademi stajları otomatikman ankarada; idare mah. vergi mah. bim ve valilik stajları verilen seçenekler arasından seçtiğiniz bir ilde yapılıyor. seçenekler arasında ankara da var. yani isterseniz stajın tamamını ankarada yapabilirsiniz.
-
@lulu Ben idari hakimlik için sordum hocam peki tercih edilebilecek tüm şehirleri biliyor musunuz acaba
-
@handefirat Anladım çok teşekkürler hocam.
-
Bir süredir takip edemedım son durum hala büyük ihtimalle Aralık ayında olacağı mı? Var mı bır gelısme bılgısı olan arkadaslar
-
@mujdeniz tüm şehirleri bilmiyorum, dönem dönem değişiyor da olabilir o konuda da fikrim yok. ama staj merkezi tercihinde var olduğunu bildiklerim: ankara, istanbul, izmir, erzurum. emin olmamakla birlikte aklımda kalanlar da var: samsun, sivas, gaziantep.
-
@lulu Çok teşekkür ederim
-
@lulu Kısaca Bölge İdare Mahkemesi bulunan iller diyebiliriz
-
@safitürk69 çok doğru noktaya değindiniz hocam hukukçular guy sınavına bile kota sınırı olmadan bizlerle aynı şartlarda girip atanabiliyorken bizim idari hakimlikte kotaya tabi tutulmamız çok büyük haksızlık
-
@burcuburcu kısaca öyle diyecektim aslında ama konyada bim var sivasta yok diye acaba mı dedim
-
@lulu istanbul, ankara, izmir, konya, samsun, erzurum, gaziantep. böyleydi en son.
-
Bi duyum var mı idariyle ilgili sayıştay duyumları tutturuldu.bakalım inşallah buralarda canlanır:)