2018 İdari Yargı Sınavı
-
@oldurolur normalde sayistay icin sinav acilmasi bekleniyor muydu ? Surpriz mi oldu? İdari icin haziran doneminde kimse pek beklemiyor bizede son dakika golu atarlar mi acaba. Sevinsek mi uzulsek mi bilemedim. Herkes calismalarini daha genis zamana yaymisken, konusmalar hep kisa sinav ihtimali uzerinde yogunlasmisken acaba diye dusunuyor insan.
-
@handefirat sayıştayada olacak olacak diyorlardı ama net bişey yoktu.bilemedim hem beklediklerinden erken geldi ilan acaba idariyede bi el atarlarmı bilemedim.bu arada bende çalışmalarımı çok yaydım:)
-
@oldurolur, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@handefirat sayıştayada olacak olacak diyorlardı ama net bişey yoktu.bilemedim hem beklediklerinden erken geldi ilan acaba idariyede bi el atarlarmı bilemedim.bu arada bende çalışmalarımı çok yaydım:)
Nasıl yaptıysam aynı konuda yeni başlık açmışım .Beceriksizlik örneği ben.O yüzden sizden alıntı yapayım en iyisi
Birisi öbür tarafa yazdıklarımı buraya getirebilir mi lütfen :))) -
@paretowilfredo sayistay ilanindan sonra sizce idari de bir surpriz olur mu ?
-
@handefirat Sayıştay duyumları vardı grupta okumuştum ben beklenen bir sınavdı bence
-
@handefirat .Birkaç gündür ,3 haziran 2017 mezun sınavının yeniden değerlendirme sonuçları gündemde .Bazı kazanamayan adaylar yeniden değerlendirmeyle mülakata hak kazanmış bazıları da şu an akademide olmasına rağmen güya liste dışı kalmış. Karışık kuruşuk durumlar var. Bakanımızın, maliye Bakanlığından, alınacak tüm personel sayısına ilişkin cevap beklediği ve cevap geldiğinde kamuoyuna duyurulacağı yolunda beyanı var.Henüz maliye Bakanlığından cevap yok.Mevcut mülakatlar da 13 haziranda bitecek şekilde yeni düzenleme yapıldı.
Sakin olalım ama yeniden yarın çalışmaya başlayalım:) -
arkadaşlar sayıştay ilanı benim için neden bilmiyorum bir umut oldu,sanki idaride gelecek gibi.Sayıştayın ilanının verdiği umutla ,hırsla bugün artık kaynak netleştirip çıkıp almayı düşünüyorum..Ahmet nohtçunun idari hakimlik kampı 2017 en son basımı görünüyor bu kaynak hakkında bilgisi olan var mı acaba ???Bunu alsam ıkı yıldır sınavlara ara veren biri için (iki yıl önce altyapım çok çok iyiydi şmdi sıfırlanmıs hissediyorum.)yeterli olur mu?Tüm güncellemeler mevcut mu?Tabi bu seti bitirip arkasından çokça soru kaynagı bıtıreceğım..Sizlerin cevabına göre çıkıp bugün alayım başlayayım bugün .
-
@çinkoçaydanlık bence 13 haziranda isleri bitince hemen hadi alimlara baslayalim diye kollari sivamazlar. Kpss sureci diger sinavlar derken. Bir de bakanin aciklamasinda sonbahara yonelik konusmalar varken cok cok sasirtici olur. Vallaha ne yalan soyleyim haziranda olmasinida pek icten isteyemiyorum tempo dustukten sonra verimsiz bi sinav olur benim ve bircok arkadas adina
-
arkadaşlar sayıştay ve hakimlik oldukça farklı süreçler ve adalet bakanlığı tüm sınavlarını aralık ayına sabitlemenin peşinde.
-
@burcuburcu en azından belirli olsunda sadece aralıkta olsun . aralıkta olur mu mayısta olur mu belirsizliği bizi kötü etkiledi
-
Medeni usul hukukuna daha hic bakmadim bile. Bir fikrim olmadigi icin soruyorum. Medeni hukukla beraber mi calismak lazim ? Yada once suna calis sonra buna diye bi tamamlama soz konusu olabilir mi ? Bir de medeniler icin kaynak oneriniz var mi ?
-
@handefirat Herhangi bir dersten sonra başlayabilirsiniz çok önemli değil ama medeni ve borçlardan sonra çalışmanız daha iyi olabilir. Medeni içinse iki isim var mehmet remzi ve tan tahsin zapata. İkisi de iyidir.
-
@kendinehakime bende de 2017 basımlı kitaplar vardı fakat tek tek dersleri araştırınca yeni basımları gördüm. birçok kanun maddesi değişmiş malesef.
-
@kilici bende medeni usulde ismail ercanın kitabı var. borçlarla medeniyi almadım henüz. yeni yeni çalışmaya başlıyorum diyebilirim. Ceza bitmek üzere sonra anayasa ve idare hukuku şeklinde devam edim diyordum. aslında sınav ilanı gelir diye bir telaş tuttu yoksa daha geniş zamanlı bir planım vardı
-
@handefirat Önemli değişiklikler anayasa ve idare hukuku kısmında oldu. Hmk’de de oldu ama bir sayfalık not yeterli olur değişiklik için kitap değiştirmeye çok gerek yok.
-
@kilici forumda ayrı bir başlık açılmış fakat derli toplu liste halinde bulunabilecek bir yer var mı bildiğiniz?
-
@handefirat Şuan ilanın gelme imkanı yok ki hiç. Acele etmeyin. Artık aralık ayına kaldı bu sınav. Benim de tavsiyem İsmail ercanın kitabını bir kere okuyun daha sonra sınav yaklaşınca kanundan çalışmaya başlayın.
-
@handefirat Hmk değişikliklerini burada paylaşmıştım daha önce ama şuan nerede bilmiyorum. Bulabilirsem eğer yine paylaşırım burada.
-
@kilici sayıştay ilanı gelince bi acaba dedim bende.. tama çok teşekkür ederim.
-
@handefirat medeni usul hukukun medeni hukukla hiç alakası yok. benim önerim ilk medeni hukuk sonra borçlar hukuku sonrasında istediğiniz sırayı takip edebilirsiniz.