2018 İdari Yargı Sınavı
-
2016 sınavında 380 iibf 220 hukuk mezunu varsa alınan iibf mezunu sayısı 40 neredeyse %10, oysa hukuk mezunlarından 160 kişi alınmış ise %70'den fazlaya tekabül ediyor. Burada bir adaletten bahsetmek gerçekten güç.
-
@1umut son sınavda 600. Adayın puanı 78di hocam muhtemelen hukuk artı iibf dahi 70 altında olur ki idari hakimlik soruları çok daha kolay ve yüzeysel.
Diğer taraftan ben sadece rakam verdim sığ olduğum söylendi tepkim sadece bunadır. -
Hukuk fakultelerininde kalite kalite oldugunu dusunursek, bazi ozel universiteleri baz olarak soyluyorum ki iibf den farki neredeyse yok. Puan durumlari tamamen tercih edilme oranina yonelik bi durum. Bunun etkisinde zorluk vs oldugunu pek dusunmuyorum. Kiyaslama yapmak dogru olmaz fakat hukukta sozel dusunce anlama yogunken iibf de bunun uzerine birde matematiksel islemler grafikler giriyor. Fakultede 1000 sayfa fazla okumakla zeka kiyaslamasi cok sacma. Kendimden ornek verim iktisati bitirirken adalette bitirdim. Dgs de baya bi iyi puan aldim. Kendi icinde bulundugum sartlar icin yeterli olmadi sadece diger sartlarim uygun olsaydi suan hukukta bircok dersi saydirmis olarak devam ediyordum. 18 19 yasindayken yapilmis bir tercihle kimsenin olgunluk yaslarindaki zekasini, hedeflerini, emeklerini harcamayin. Zaten hakedip etmedigini konusmak kimsenin yapabilecegi bir konusma degil.
-
@hgrotius 78 degildi 79,8di. Benim 77,.. di baya siralama farki olmustu. O acidan ben 72-3 filan olabilecegini dusunuyorum. Bunun icin aslinda son alimda 71-72 puan alan kisinin siralamasini bilsek yorum yapabiliriz.
Ama yine de soyle dusunuyorum; iibfliler girmeseydi o sinava hukukcular icin ilk 600 puani 73-74lere dusucekmis demekki. Bu da basarisizlik degil mi? Bir iibfli p48den ilk 600e girmek icin 87-88 yapiyor. Bu tartisma hep olmus ve olmayada devam edicektir ya, daha da basligi mesgul etmeyelim:) insallah idari gelirde kazaniriz hepimiz:D son sozum bu -
@antimülakat son sinavda mülakata kalan iibf/sbf'li sayısı 283 diye biliyordum ben.
-
@fc-real-gdp hocam yine 40 kişilik alımda %15 anlamına geliyor.
-
@hgrotius bahsetiğiniz hukuka puanı tutup da gitmeyen iibf mezunuyum ben. böyle huzurlu bir platformun, malumlarnette yapılanlar gibi hiç bir sonuca varmayan didişmelerin, "bi haber var mı acaba?" ümidiyle girip bakan arkadaşlarımıza vakit kaybı olmaması açısından o tartışmalara girmiyorum.
-
Merhaba dostlar. Yil sonu sinavina dair somut olmayan ama umut olabilecek bir haberim var. Bir kac kaynaktan bana bu yil idari yargi sinavinin da olacagina dair bilgiler gelmisti. Bunlara istinaden Bakanliktan bir kaynaga sorma imkanim oldu bugun. Sinav planinin oldugunu yilin ikinci yarisinda somut planlamanin yapilmis olacagini soyledi. Planlarda idari yargi var bu iyi haber. Bu yonde calismalari var o yuzden biz de calismalardan kopmadan devam edelim dostlar.
-
@paretowilfredo hadi insallahh Bu durumda haziran icin sifira yakin bi ihtimal diyebiliriz sanirim artik dimi ?
-
@paretowilfredo
https://youtu.be/L1PJzbgwph8 bu duyumdan sonra ben:D
Hadi insallah -
@handefirat ikinci yariya isaret var dostum. Haziranda planlama yok demek oluyor bu. Eger ki acil siyasi bir taleple alim karari verilmez ise artik cok zor gorunuyor.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Merhaba dostlar. Yil sonu sinavina dair somut olmayan ama umut olabilecek bir haberim var. Bir kac kaynaktan bana bu yil idari yargi sinavinin da olacagina dair bilgiler gelmisti. Bunlara istinaden Bakanliktan bir kaynaga sorma imkanim oldu bugun. Sinav planinin oldugunu yilin ikinci yarisinda somut planlamanin yapilmis olacagini soyledi. Planlarda idari yargi var bu iyi haber. Bu yonde calismalari var o yuzden biz de calismalardan kopmadan devam edelim dostlar.
Selamlar .Avukatlıktan geçişle ilgili birşey duydunuz mu ?
Daha öncede sormuştum size. Mazur görün lütfen. Burayı sürekli takipteyim . -
@çinkoçaydanlık avukatlıktan geçişin açılmayıp mezunun açıldığı bir hakimlik sınavı son yıllarda hiç olmadı hocam.
-
@aliveli, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@çinkoçaydanlık avukatlıktan geçişin açılmayıp mezunun açıldığı bir hakimlik sınavı son yıllarda hiç olmadı hocam.
24 Aralık 2017 Adli Hakimlik Sınavı'na avukatlar girdi mi? Ben sadece mezunlar için sanıyordum.
-
@vamos, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
24 Aralık 2017 Adli Hakimlik Sınavı'na avukatlar girdi mi? Ben sadece mezunlar için sanıyordum.
Sadece mezunlar içindi.
-
@vamos idari sorduğunuzu sanmıştım. Avukatlar adli yargı hakim savcılık sınavına ilgi göstermiyor 2 bin kadro açılıyor sınava giren iki bin kişi yok.
-
@çinkoçaydanlık Merhaba dostum yeniden. Detay bilgi yok şu an ancak her grup için açılacağını zannediyorum ben. Aynı kişi ile süreç netleşmez ise 6. ay sonrası tekrar iletişim kuracağım inşallah. Bakanlıkta muteber bir büyüğümüz. Sık görüşme imkanım olmadığından doğru zamanda iletişim kurmaya çalışıyorum ki verimli olsun bilgi almak açısından. Bakalım o vakit tekrar inşallah.
-
@vamos idari sorduğunuzu sanmıştım. Avukatlar adli yargı hakim savcılık sınavına ilgi göstermiyor 2 bin kadro açılıyor sınava giren iki bin kişi yok.
Adli sormuştum @aliveli kardeşim.
Bazen aralıkta avukatlara açmadıkları oluyor.Haziranda sınav açmışlarsa özellikle.Baraj kalktıktan sonra başvuru arttı.Öncesi evet azdı .Mezunlar gibi değil bizdeki katılım. -
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@çinkoçaydanlık Merhaba dostum yeniden. Detay bilgi yok şu an ancak her grup için açılacağını zannediyorum ben. Aynı kişi ile süreç netleşmez ise 6. ay sonrası tekrar iletişim kuracağım inşallah. Bakanlıkta muteber bir büyüğümüz. Sık görüşme imkanım olmadığından doğru zamanda iletişim kurmaya çalışıyorum ki verimli olsun bilgi almak açısından. Bakalım o vakit tekrar inşallah.
@paretowilfredo sağolasın.
Ben de sizi bıktırmamak için ne zamandır sormuyordum:)
6.ay sonrasında sizinle tekrar iletişimdeyim inşaAllah :)) -
@çinkoçaydanlık Estağfurullah dostum olur mu öyle şey. Bilgim olduğu zaman paylaştığım hususunda müsterih olun. İnşallah güzel haberlerle gelmeye çalışacağım.