2018 İdari Yargı Sınavı
-
@taromisaki9 Su an duyum yok hocam, kaymakamlık bekleniyordu sonbahara kaldı, sayıştay'da çalışan bir dostumun dediğine göre sonbaharda sayıştay sınavıda düşünülüyormus ilk 5000'in gireceği şekilde(ihtiyaç varmış), hakimlikte adli zaten olacaktır yıl sonunda temennimiz idari hakimliğinde geleceği(2 sene oldu). Ha tabi bunlar ne derece olur bilemiyorum... Çoğu bürokrat ihtiyaç var diyor lakin gelen ilanlara baktığımızda pek ihtiyac var gibi görünmüyor.
-
@monser hocam kesin mi kaymakamlığın sonbahara kaldığı.
-
@k-33 Söylentiler o yönde lakin bu forumda hiç kimse kesinlikle şu tarihte olacak şeklinde Kesin bir zaman dilimi veremez. İdarenin faaliyetleri öngürülemiyor artık.
-
@monser hocam murat data pegem gibi kitle dershanesi sıkıntı bence ben bir themis grubunu beğeniyorum bir de başkentkariyer. Dershane şube açtıkça kalite çakılıyor. Veya nerde çokluk
-
@monser çok güzel söylediniz.
-
@monser çok güzel söylediniz.
-
Arkadaşlar danıştay tetkik hakimliğinin isteğe bağlı stajdan sonra seçilebileceğini okudum bir sitede. Bana pek inandırıcı gelmedi. Hatta pekte tercih edilmiyormuş sadece Ankara da görev yapılacağı için bazıları seçip pişman olmuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ?
-
@handefirat danistay kanunu md 11 “danıştay tetkik hakimleri ile savcıları, beş yıl meslekte hizmet etmiş ve olumlu sicil almış idari yargı hakimleri arasından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca atanırlar” diyor. Ama bu sanirim tam uygulanmiyor. Benim ilk atamasi danistay tetkik hakimi olan arkadaslarim var. suan nasildir bilmem
-
Danıştay Tetkik Hakimliğini bilmiyorum fakat Yargıtay Tetkik Hakimliğindeki 5 yıllık hizmet süresi şartı, 26 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 650 sayılı KHK ile 10 yıllığına kaldırıldı.
-
Bugün yapılacak olan kura törenin de belki yeni alımdan bahsederler
-
@vamos Danıştay için daha evvelden bu şart kaldırılmıştı ama Danıştay istinaf sebebiyle aşama aşama personel sayısını azaltacak.
-
İktisat ve maliyede kaynak oneriniz nelerdir guncel olarak ? Baslik baslik sorumlu oldugumuz konulari nereden bulabiliriz ?
-
@handefirat hocam hukukçu musunuz?
-
@handefirat, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
İktisat ve maliyede kaynak oneriniz nelerdir guncel olarak ? Baslik baslik sorumlu oldugumuz konulari nereden bulabiliriz ?
İktisat için Zeynel Dinler öneriliyor genelde.
-
@vamos idari hakimlik için çok fazla hocam tavsiyem dershane notlarından çalışın başkent kariyerin ve monopolün var.
-
@handefirat Dostum evvela, konu dağılımı Maliye için;
Maliye Teorisi
Kamu Harcamaları
Kamu Gelirleri
Bütçe
Kamu Borçlanması
Maliye Politikası konularını içerirken,İktisat için;
Mikro İktisat
Makro İktisat bazlı çalışmak yeterli olacaktır. Diğer İktisat alanlarından soru gelmesine çok rastlamadım o nedenle sıfırdan çalışacak birisi için fazla olur.Maliye'de ise konular sözel olduğundan tamamı çalışılabilir bu yönden sorun olmaz.
Kaynak olarak da Maliye için KPSS bazlı kaynakları çalışabilirsiniz ki çok oyalamaz sizi. Ben İsmail Engin'in kitaıbnı öneriyorum. Kitabın sonu Vergi - TVS onu zaten kendi ilgili kaynaklarınızdan çalışacağınız için iki bölümü atmış oluyorsunuz gözünüzde büyümesin.
İktisat içinse sıfırdan çalışacaksanız, güzel bir fasikül kaynak alarak videolar izleyebilirsiniz. Hem daha iyi kavramanızı sağlayacaktır, hem de daha az oyalanırsınız. Videolardan direkt elinizdeki kaynak üzerine notlar alarak hızlıca ilerleyebilirsiniz.
Soru kaynağı olarak da;
Maliye için; Pareto / 657 / Cengizhan Doğruyol soru bankalarından birisine göz atabilirsiniz. Elinize geçecek soru bankaları belli oranda faydalı olacaktır.
İktisat içinse; Zeynel Dinler çıkmış sorular açıklamalarında fazla oyalanmadan çözebileceğiniz kaynaktır. Çıkmış soruları normal şartlarda KPSS adaylarına direkt önermem ama Hukuk temelli biri iseniz eğer ÖSYM'nin İktisat soru mantığını görmek faydalı olacaktır size. Çok zorlandığınız sorularda çözümleri okursunuz. Bu size tekrar yapma imkanı sunacaktır.
Başarılar dilerim.
-
@handefirat maliyede sukru burak arafatin notlari var tablolu, onlarda idari hakimlik icin yeterli olabilir aslinda. Hatta pdfsi filan da oluyordu o notlarin. Ben de yok ama bi arkadasima sorayim varsa atarim sana
-
@hgrotius iktisat mezunuyum. Okul doneminde zeynel dinler in kitabi bizde de vardi fakat yorum yapabilecek kadar kiyaslama sansim olmadi diger kitaplarla.
-
@1umut cok sagolll bekliyorum haberini
-
@paretowilfredo dediginiz gibi maliye normal fakat iktisatta cok konu turu var. Mikro makro olarak dusununce halledilebilir ama diger konulardan agirlik vermeden calismak riskli olmaz mi sizce ? Aslinda 4 soru ciktigini dusunursek dediginiz dogru geliyor.