2018 İdari Yargı Sınavı
-
@aslan-reyiz çok teşekkür ederim kitabı şimdi incelemeye başlıcam.
-
@aslan-reyiz Bunun gibi diğer dersler için de önerebileceğiniz notlar var mı acaba?
-
@mujdeniz, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz Bunun gibi diğer dersler için de önerebileceğiniz notlar var mı acaba?
KPSS hukuk için murat 2 cilt konu kitabı hakimlik için de kullanılabilir kitapta yer almayan hmk için mehmet kodakoğlu +kanun ; vergi tvs için nurettin bilici+kanun
-
Vergi hukuku ve turk vergi sisteminde elimde nurettin bilici nin subat 2017 basimli kitaplari var. 2018 cikmis diye gordum sitelerde. Degisiklikler mi mevcut acaba bilen var mi ?
-
Hatta suan kontrol ettigimde anayasa hukukunda idare ve idari yargilama da da hep 2018 basimlari mevcut. Kitaplardaki bu farki nasil kapatabiliriz ? Kanun kitapciklari guncel alinsa bile konu anlatimlarda hep ornekleme ve yorum var ve o donemin kanununa gore yapilmis oluyo. Oneriniz var mi hic
-
@aslan-reyiz Bende murat yayınlarının ki var bu söylediklerinizle beraber yeterli olur mu sizce hakimlik için
-
@mujdeniz, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz Bende murat yayınlarının ki var bu söylediklerinizle beraber yeterli olur mu sizce hakimlik için
Olur +kanun okumayı ihmal etmeyin.
-
@handefirat Dostum Vergi icin guncellemeleri forumdaki 2018 kanun degisiklikleri basliginda yayimlamistim. Onemli olan kisimlar orada var. Ek olarak da Kdv duzenlemesi gelecek ki kitap onu kacirmis olabilir 2018 baskida. Onu da foruma ekleyecegim guncellemeleri bu sekilde yapabilirsiniz.
Benim her ders icin yaptigim sey su; her kanunun sonunda kitabin basim tarihinden sonraya rast gelen degisiklikleri tararim. Kitaba da ozellikle yeni halini post it yolu ile eklerim. Boylece sorulmasi muhtemel guncel bilgiyi ve eski halini de gorurum. Yeni kaynak almaktansa kokten bir kanun ilgasi veya degisimi olmadikca daha faydali bulurum bu yontemi. Ornekleri de o konuya dair guncel olmayanlari es gecerek inceleyebilirsiniz. Aksi halde hele ki su degisim ikliminde kitap alarak degisiklikleri izlemek cok zor.
-
@aslan-reyiz Çok teşekkürler
-
Adlinin mülakatlari tek tek alinarak olacakmis galiba. Mülakata kalan bir tanidigim dedi simdi, insallah dogrudur.
Cok sevindim -
Ne fark edecek ki???
1 aday kalsa en çok 5 dk kalır içerde ki o stres heyecan sıkıntı insan bildiğini bile unutabiliyor. Çok avantaj değil bu. Bundan da öte şu an ufukta sınav yok. Ve bu mülakatta gireceklerde şanssız bence 1500 adaydan 700 alırlarsa iyi bu mülakata girecek olanların yarıdan fazlası geçen haziran SINAVI mülakatından elenenler zaten şansları daha düşük oluyor.
Umarım yeni sınav olur saygılar -
@kiziroğluhey 7 kisiyle ayni anda mülakata girmektense yanlisiyla dogrusuyla tek girmeyi tercih ederim.
Diger dediklerinizi tam anlamadim ama son dediginize katiliyorum, insallah en hayirli zamanda idari gelir. Iyi gunler -
@1umut kardeşim şunu anlatamadım tek de girsen 5 kişi de girsen referansın yoksa oradaki bilgi hikaye artık bunu biliyoruz.
Adliden bahsettim diğer konuda 4500 aday mülakata girecek bu nisan basında başlıyor 1500 aday alacaklar ama 1500 dolmayacak 700 kişi alırlarsa iyi demek istemiştim
Sınav inşallah olur diyorum dua ediyorum bizim gibi genç işsizleri küstürmesinler hayatımız zor bizinillah sınav olsun -
@kiziroğluhey amin hocam insallah
-
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül personel alımıyla ilgili de açıklama yaptı.Gül, 2018'de ihtiyacımız doğrultusunda personel alacağız ama alacağımız personel sayısı net değil. Hakim savcı ve diğer unvanlarda alacağımız personel sayısı netleşince kamuoyuna açıklayacağız dedi.
14 Mart 2018 11:59
-
Yukarda arkadasin haberini nasil yorumladiniz ? Haziran sinavi sizce hala olabilir mi yoksa bu alim sayisi aciklanma kismi vs derken sonbahari bulur mu..
-
Geçtiğimiz yıl sonu sınavı gibi bir süreç işleyecek sanıyorum yine. Sonbahara doğru Sn. Bakan açıklama yapar ve yıl sonu sınavının detayları netleşir.
-
@paretowilfredo hukukçular için sevindirici bir durum bizim için belirsizlik devam ediyor. İdari yargı için ne düşünebiliriz
-
@ecem bi duyum vs olarak degilde tahminen bence artik iibf icinde biseyler olur diye dusunuyorum. Baya zaman gecmis cunku. İdaride de alim olmayinca iibflileri bi sure daha bekletmezler belki
-
@ecem Ben artik idari zamani geldi diye dusunuyorum. Epey vakit oldu ve aksi yonde yani iibf nin kapsam disi kalmasina dair ozel bir duzenleme hareketi de yok. Bu noktada hala umutluyum. Haber almak icin de erken gibi.geliyor hala. Bakalim Sn. Gül yakin zamanda bir isaret verecek gibi zaten.