2018 İdari Yargı Sınavı
-
@rootofallevil sanirim herkes ayni dusuncede sayfa sessiz kaldi artik baya bi..
-
Paretowilfredo da ,yıl sonuna sınav planlanıyor haziran ayından sonra da somut planlaması yapılacak duyumum var dedi zaten.@handefirat sizin tedirginlik bana da bulaştı ,panik oldum.:)))
-
@çinkoçaydanlık ben tam araftayim artik ya. daha calisma asamasina yeni gecmisken boyle gitgellerle hic calisilmiyo vallaha. Sinav tecrubem yada altyapimda yok
-
arkadaşlar sayın adalet bakanının adli yargı için alımın sene sonunda olacağına dair bir açıklaması olmuştu. idari yargı içinde aynı zaman da olur olursa. ikisini birbirinden ayırmazlar. o yüzden rahat olun. sınav olacaksa sene sonuna doğru olur diye düşünüyorum. ayrıca hukuk mezunları dışında kalan diğer adaylara kota uygulanmasıda aslında hukuka aykırıdır. çünkü sınav da başarılı olan her aday aynı derecede hakim olma hakkı vardır. sırf hukuk mezunu değil diye elemek ayrımcılık suçudur. sınav klavuzun da bahsedilmeyen hiç bir kural uygulanamaz. ayrıca böyle bir kural da yok zaten. sizi hakkımızı korumaya davet ediyorum. bence hakkımızı aramalıyız. saygılar...
-
@hakim_aday_adayı kota olayı 2802 sayılı kanundan kaynaklanıyor bir bakın isterseniz. Kotanın kalkması için kanundaki maddenin değiştirilmesi lazım
-
@hakim_aday_adayı evet bir seyler yapmaliyiz ama ne yapalim sizce ?
-
@rootofallevil doğru söylüyorsun mevzuatta var ama haksız bir uygulama. ayrıca böyle bir kotanın varlığı sınav klavuzun da yer almadığı için uygulanması doğru değildir.
-
@alchemist bana kalırsa bu haksız uygulamanın kaldırılması için birlik olup tüm iibfler olarak imza kampanyası düzenleyerek ve bimer, cimer tarzı yerlere sık sık şiakayette bulunarak, sosyal medya vesilesi ile gündeme gelmesini sağlayarak dikkat çekebiliriz. zaten bu uygulama 2012 kaldırımak üzere yasa tasarısı hazırlanmıştı fakat son anda paketten çıkarıldı. seçimler yaklaşırken ben şimdi tam sırası diye düşünüyorum. tüm iibflier olarak tek ses, tek yumruk olursak bu haksız uygulamanın kaldırılmasını sağlayabiliriz. ne dersiniz ???
-
@hakim_aday_adayı ilanda bize yer vermeme ihtimallerini goz onunde bulundurup bizi kotaya sukreder hale getiriyorlar. Nedense avukatliktan gecisler cogaldi. Ben ciddi bi adim atilir mi bilmiyorum ama uc bes kisiden oteye gidilemiyo bu ses cikarma olayinda. En azindan bakanin katildigi bi programi denk getirip topluca ayni konuda sorular yonlendirilebilir.
-
@hakim_aday_adayı bence de yapabiliriz. Yani eğer yuzde 20'lik bir kesim bu meslegi yapabiliyorsa diger kotaya takilan herkeste yapabilir. En azindan sansimizi deneriz arkadasar cunku esit bir yaris degil bu.
-
@handefirat evet dediğiniz gibi tv programında soru yöneltmekte iyi fikir. twitter da konu açıp retweetleriz. bir şekil de gündeme bu konuyu getirmek zorundayız.
-
@alchemist aynen kardeşim biraz cesur olup hakkımızı aramalıyız. sınav öncesinde sınav şartları ilanla bildirilmek zorundadır. sınav ilanında olmayan bu uygulama aslında hukuken sakattır. bu haksız uygulamaya karşı herkesi duyarlı davranmaya davet ediyorum. tüm iibf lilere sesleniyorum. üç beş kişiyle ne olacak demeyin. en büyük yangınlar bir küçük kıvılcımla başlar. haksızlığa karşı hep beraber olursak hakkımızı alırız arkadaşlar. bu konuda fikirleri olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. seçim yaklaşırken binlerce iibf linin isteğini göz ardı edebileceklerini hiç sanmıyorum. burada gerekli grupları oluşturup çalışmalara başlamalıyız. yoksa bu kotayla 100 kişilik alımda 20 kişi arasına girmek zorunda kalırız buda hiç adil değil. haydi hep beraber haksızlığa dur diyelim. saygılar...
-
Ortak bir metin hazırlayıp üst yetkililere iletelim, olmaz mı?
-
@corleone bence olabilir
-
@corleone bencede olur. diğer arkadaşlarda katılırsa. sayın sayfa yöneticimiz önderliğinde bir ortak metin hazırlanabilir.
-
Yeni bir duyumu olan var mi ?
-
yeni bir duyum yok fakat olsa ne olacak 100 kişilik alımda 20 kişinin içerisine girebilecekmisin? ben söyleyim sadece sen değil bir çoğumuz sınavı kazansak bile kota yüzünden giremeyiz. koskoca forum da cesareti olan hiç kimse yok mu ? neden çekindiğinizi anlamış değilim. gelin kotayı kaldırtalım diyorum ama kimse oralı olmuyor. demek ki siz kotadan memnunsunuz. ama ben değilim. çünkü haksızlık. ne yani 100 kişi de 20 si iibfli olabiliyorsa neden hepsi olamıyor. sonucta aynı dersi almısız. hatta idari hakimlikte hukuk okuyanlardan bir adım öndeyiz. çünkü onlar iktisat dersi falan yeterince görmediler. ama buna rağmen kota konuyor bakıyorum kimsede çıt yok. hakkınız yeniyor uyanın. ayrıca bir sınav yapılırken kuralları önceden açıklanmak zorundadır. klavuz da yazmayan bu haksız uygulamanın uygulanması bize
-
yapılmış bir haksızlık değilmidir. bu son yazım bu konu hakkın da daha yazmayı düşünmüyorum. siz memnunsanız bu uygulamadan benim için sorun yok. ben kendim elimden geldiğince bu uygulamanın kalkması için çabalayacağım. benim gibi mücadele etmek isteyen varsa benimle iletişime geçebilir.
-
@hakim_aday_adayı programları araştırıp soru yöneltme fikrini ben ortaya attım fakat seninde dediğin gibi kimse oralı olmadı. birkaç kişiyle olacak bir iş değil. aynı anda onlarca hatta 100den fazla kişi aynı soruyu yöneltiyor olsa o zaman dikkat çekip karşı tarafa iletilir sorunumuz.
-
üniversite sınavında 80 soru daha az çözüp 600 bininci olan bir kişiye hakim olma hakkı verildiği için teşekkür edilmesi gerekiyor bence.