2018 İdari Yargı Sınavı
-
@vamos 80 soruyu zikretmeniz zaten realıstlıkten uzakta oldugunuzun göstergesi ayrıca soru bazlı bakış acıısıyla da özel üniversitelerin varlığını hiçe sayar gibisiniz.
-
Arkadaşlar bence artık bu başlık altında hakimlik sınavına girdiğinize şükredin der gibi rahatsız edici ve tamamen gereksiz bir tartışma yaratmayın. Madem hukukçular daha başarılı (!) kotanın kalkması sizi neden rahatsız etsin ki.. iibfliye ait kadrolara hukukçular kontejan olmadan girebiliyorsa idari hakimliktede eşit koşullarda yarışmak bizimde hakkımız.
-
Univ sinaviyla univ de alinan alan egitiminin bi alakasi yok. Benim zamaninda univ sinavi mat netlerim fulle yakindi, tarih ve cogrfya yuzunden daha yuksek alamadim. O yuzden bana senin sayisalin kuvvetli iktisatta basarili olursun dediler, hatta belki hukuk yazmamamda en buyuk etken buydu; sözelimin kotu olmasi. Ama universtede makro iktisati mezun oldugum sene butunlemede zor gectim. Hukuk derslerim hep iyiydi, keza kpssde de hukuktan hic sorun yasamadim. 18 yasinda trkce mat cog tarih yapti diye bi kisinin iyi bi hakim olabilecegini sanmasi garip degil ama komik.
Hukuk zekasiyla hatta daha genelleme yapalim, alan zekasiyla tarih cog mat zekasini bir tutmayin artik gozunuzu seveyim:) öyle olsaydi, sutcu imam univ mezunu arkadas 2017 kpss p48 turkiye birincisi olamaz, suan da sayistay denetcisi olamazdi:)
Su univ zamani basarilarini acilen bi salmak gerekiyor. Yoksa tek basariniz o olur kalir, benden demesi:) -
Ayrica fen edebiyat fakultesinden mezun kisilerin vergi mufettisi, gelir uzmani yapildigi su ülkede, universtede egitimini aldigim onca hukuk dersinden dolayi bana hakimlik hakki verildigi icin tesekkur etmeyecegim. En azindan aldigimiz egitimin sinavina giriyoruz. Bu bize kimsenin bi lutfu degil, hakkimiz. Bu hakki lutuf gibi görmek de kimsenin haddi degil.
-
@vamos sevgili kardeşim kendini her ne kadar zirvede sansan da boş bir egodan başka birşey olmadığın ortada. burada insanları aşağılayarak tatmin etmeye çalıştığın egon senin ne kadar kendini beğenmiş bir kişilik olduğunu gösteriyor. neden üniversite sınavın da sonlar da yer alan şahısların önün de ki engelin kalkması seni ve senin gibi düşünenleri korkutuyor. zeka'na ve mezun olduğun elit üniversitene güvenmiyor musun? bu sınava girmek aynı dersleri almış herkesin hakkıdır. bizim hakkımızı aramamız sizi neden rahatsız ediyor?
-
@hakim_aday_adayı, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@vamos sevgili kardeşim kendini her ne kadar zirvede sansan da boş bir egodan başka birşey olmadığın ortada. burada insanları aşağılayarak tatmin etmeye çalıştığın egon senin ne kadar kendini beğenmiş bir kişilik olduğunu gösteriyor. neden üniversite sınavın da sonlar da yer alan şahısların önün de ki engelin kalkması seni ve senin gibi düşünenleri korkutuyor. zeka'na ve mezun olduğun elit üniversitene güvenmiyor musun? bu sınava girmek aynı dersleri almış herkesin hakkıdır. bizim hakkımızı aramamız sizi neden rahatsız ediyor?
Merhabalar, kendimi zirvede sanmıyorum, egomu tatmin etmiyorum ve insanları aşağılamıyorum. İibf mezunu kişilerin hakim olmaması gerektiğini düşünüyorum. İyi forumlar arkadaşlar.
-
evet arkadaşlar eşit şartlar da yarışabilmek adına bu haksız kota uygulamasının kaldırılması için aşağıda vereceğim linklerden hep birlikte başvuru yaparak bu uygulamaya dur diyelim.
https ://edilekce.tbmm.gov.tr/
https ://www.bimer.gov.tr/
https ://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx -
@vamos o zaman sizde kaymakamlik mufettislik sayfalarinda neden sinav bekliyosunuz bir durusunuz varsa gercekten kendinizle celismeyin derim
-
3-4 gün önce ortak metin hazırlayıp şu kota meselesini yetkililere paylaşalım demiştim. E bu kadar talep var, daha beklemenin anlamı yok. İlk önce iyi bir metin hazırlayıp İİBF linin haklı durumundan bahsedip -üni. den gördüğü hukuk dersleri, hakimlik sınavlarındaki başarılı istatistikleri vb.- Bimer, Cimer ve Adalet Bakanlığı gibi yerlere gönderelim. Hatta bu metni İİBFlilerin oluşturduğu tüm sosyal medya mecralarında paylaşıp, onlarında desteğini sağlarız. İlk önce iyi bir metin hazırlamak. En azından olma ihtimali yüksek olan Aralık sınavında bir şeyler değiştirebiliriz, belki.
-
@corleone bunun için ayrı bir sayfa oluşturalım katılmak isteyen arkadaşlar için son ileti sayfa bilgisi olarak kalır yine forum içinde oluşturulabilir. orada içerik olarak yardımlaşabiliriz.
-
@handefirat, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@vamos o zaman sizde kaymakamlik mufettislik sayfalarinda neden sinav bekliyosunuz bir durusunuz varsa gercekten kendinizle celismeyin derim
İibf mezunlarının hakimlik yapamayacağını fakat hukukçuların kaymakamlık ve müfettişlik yapabileceğini düşünüyorum İmza çalışmasında bol şanslar hande hanım.
-
@vamos muhasebe bilmeyen birisi mufettis olabilir diosun yani. O da guzel
-
@1umut, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@vamos muhasebe bilmeyen birisi mufettis olabilir diosun yani. O da guzel
Her müfettişlikte muhasebe yok ki.
-
@vamos, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
İibf mezunlarının hakimlik yapamayacağını fakat hukukçuların kaymakamlık ve müfettişlik yapabileceğini düşünüyorum İmza çalışmasında bol şanslar hande hanım.
Bu nasıl zihniyet? Tamamen çıkar odaklı yaklaşım sergiliyorsunuz siz hukuk okuyabılırsınız ama adaletten son derece uzak oldugunuz gercegını degıstırmıyor. Yazık ki çok yazık! İdari hakımlık alanı sadece bızim derken kaymakamlık vs kadroların bızım oldugunu soylesenız bır nebze ınandırıcı olurdunuz herneyse daha fazlasına gerek yok ıyı forumlar.
-
@gizemce, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@vamos, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Bu nasıl zihniyet? Tamamen çıkar odaklı yaklaşım sergiliyorsunuz siz hukuk okuyabılırsınız ama adaletten son derece uzak oldugunuz gercegını degıstırmıyor. Yazık ki çok yazık! İdari hakımlık alanı sadece bızim derken kaymakamlık vs kadroların bızım oldugunu soylesenız bır nebze ınandırıcı olurdunuz herneyse daha fazlasına gerek yok ıyı forumlar.
Çok da şaapmayın arkadaşlar. Hukuk mezunları için kaymakamlık ve müfettişlik(kpss a kadroları), hakimlik olmadığı takdirde yönelebileceği alternatif meslekler. Öncelik sizlerde yani, iyi çalışmalar.
-
Arkadaş doğru demiş hakimlik mevzuunda.Kaymakamlıkta da tüm İibfyi almayıp Kamu yönetimi bölümünü almaları lazım aslında.Müfettişlikte de muhasebe iktisat tarzı bölümlerden alınmaları gerekir.
-
@vamos :)) adli hakimlikte basarilar arkadasim
-
@vamos dostum çok boş yapıyorsun.Neticede sınavla alınan kurum bunlar.Bileğine güvenen girer hukukçuyu da geçiyorsa yerleşir.Ve hak etmiş demektir.Madem 4 yıl okuyorsun sınavda geçmeye bakacaksın o zaman.Ben ankara siyasala derece ile girerken cebimden bir ton hukukçu çıkarırım.Hukuk okumuşsun ama adalet kavramından yoksun kalmışsın güzel kardeşim
-
@vamos siz süreklı buralarda hukuk ııbf tartısması yaratmaya calışıyorsunuz. Tahrık etmeye çalısıp gerı vites yapıyorsunuz.Korkarım tek övünç kaynağınız bölümünüz neyse ki hukukçu arkadaşların buyuk bır bölümü sizin zihniyetnizde değiller Tavrınızı bır kere daha kınıyorum umarım bu takıntınızdan vazgecersınız sağlıcakla kalın
-
@vamos umarim suan gorevde olaylara sizin gibi kendi cikarlarina gore yaklasip yorum yapan hakimler savcilar kaymakamlar vs yoktur Suanki yorumumun forumun amacindan saptigini her ne kadar bilsemde umarim sizde bu gorevlerde yer alamazsinizda sizin gibi tarafli insanlar yuzunden bambaska insanlarin haklari yenilmez temennisini icimden gecirmeden edemiyorum