2018 İdari Yargı Sınavı
-
@fc-real-gdp teşekkür ederim. bende o şekilde bir plan yapcam sanırım. Borçlar diğerlerine göre daha kolay deniliyordu hep. Bir de vergi var. kitaplar ince ince fakat zormuş sona bırakın gibi şeyler duydum
-
Hâlâ duyum yok. Duyum olmayan yerden sınav çıkmaz demişler.
-
Cezayi ismail ercanin kitabindan calisiyorum bir cok arkadas cok ayrintili demisti zatende emin olmak istedim. Mesela kalkisma tesebbus suclarini aciklarken 255. Madde 310.madde gibi genel hukumlerin disindan ornekler vermis. Maddedeki suclarin cezalandirilma sureleri vs olarak. Bunlardan sorumlu degilken bu orneklerle bogusmaya gerek var mi ? Sinavda gidip bize ornegin TCY m.252/3 te olan rusvet sucunda rusver konusunda anlasmaya varilmasinda suc tamamlanmis cezaya hukmolur seklinde cevabi olan bir soru gelir mi
-
@handefirat hocam ben de ismail ercan dan çalıştım ama sınavda belli olmuyor doğru cevap o olmasa dahi öncüllü sorularda karşınıza gekebilir. daha önümüzde çok vakit var ayrıntılı çalışmaktan zarar gelmez zannımca
-
Onceki sinavda ismail ercandan calismistim hic yanlisim cikmamisti. Vakit varken ondan calismak iyi bence.
-
@alchemist umarım sınav hepimiz için doğru zamanda olur.. çok hazırlıksızımda malesef
-
yeni bir duyumu olan var mı ? sürekli sormakta istemiyorum ama duramıyorum
-
arkadaşlar geçen sene şubatta açıklanmıştı haziran sınavı. yani haziranı atın kafanızdan. sene olurmu derseniz olma ihtimali daha yüksek. seçimler yaklaştıkça alımlar çoğalır unutmayın. herkese çalışmalarında başarılar diliyorum.
-
düzeltme( sene sonu olurmu derseniz) olacak yukarısı.
-
http ://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/04/20180403.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/04/20180403.htm
Sayıştay ilanından sonra 'akademi dolu' bahanesinin ortadan kalkması?
Sevinsek mi? -
@hakim_aday_adayı sene sonu idari hakimlik sınavı bana da olur gibi geliyor. Hem sınavlar aralık ayına toplanacak hem de uzun süredir açılmıyor artık vakti de geldi.
-
@handefirat bana sene sonunda olacakmis gibi geliyor artik. Haziranda olma ihtimali yok gibi. O yuzden hayli zaman var telaslanmadan sindire sindire çalışabiliriz
-
Haziran için bir anda ilan gelirse artık yetiştirmek çok zor olur ama bence yılsonuna kalır.
-
Rüyamda ilan geliyordu arkadaşlar anasayfada başlığı aktif görünce bir acaba dedım
-
Arkadaslar haziran icin ösym takvimi dolu neredeyse zaten. Bos hafta kaldimi bi bakmak lazim belki 2-3 haziran olabilir ama bitti genel olarak haftalar
-
Haziran sınavı için ocak Şubat dönemlerinde kursa başlayanlar şu an halen devam ediyor mu acaba ? Duyduğum kadarıyla kurslar ,haziranda sınav açılmaz sa kaydınızı dondurup ,güz döneminde devam edebilirsiniz vaadinde bulunmuşlardı.
-
Yani kurslar ve kursa gidenlerde genel kanı ne acaba .?
-
@hakim_aday_adayı adlide daha gec haber verdiler diye hatirliyorum. Haziranda olursa simdilerde gelmesi gerekmez miydi ilanin ? Bir de temmuz agustos olmaz dimi yani daha onceki yillarda o aylarda sinav olmusmu ki
-
@handefirat şimdilerde neredeyse başvuru Süreci başlamış olurdu.
-
İdari hakimlik sınavından ümidimi kestim kendimi tamamen kpss ve kaymakamlığa odakladım.. Eskiden olsa her yıl idari hakimlik sınavı olurdu yılın kasım ayında, sınav yapılmayacak olsa bile duyumunu çok geç olmadan alırdık... Şimdi böyle mi