2018 İdari Yargı Sınavı
-
@pasazade türk vergi sistemi ne de çalışmalısınız
-
Arkadaslar themis in idari hakimlik seti alan var mi guncel mi bu ya da savaş yayinlarıni mi almak gerekir bir bilgi verirmisiniz şimdiden teşekkurler
-
Herkese iyi günler konsensus un yeni çıkmış soruları çok pahalı bunun yerine hakimim soru bankasını tavsiye eder misiniz?
-
@sbui61 hakimim biraz basit kaçıyor tamamen şahsi fikrim.
-
2016 idari hakimlik sorulari elinde olan var mi?
-
@olursaolur Tamam hocam cok tesekkur ederim
-
2008 yilinda yuksek lisans basvurusu icin aldigim onayli transkripti kabul etmezler. Haftaya cuma ankaraya gidecektim zaten; o gun insallah halledebilirim. epey zaman oldu fakulteye ayak basmayali:)
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Son idariyi kazanan 600.aday 25-53 yaptı puanı 79.98 (200 kişilik alım).Şimdi 100 kişi yaklaşık 82 ve üzeri kapatacaktır.
Hocam o zaman da kota kalkmış mıydı ? Hani dün sevindik ya kota yok bu lehimize diye Facebook’ta 85 le kapatır 100 kişi az filan demişler
Anlayamadım şuan şanslı durumda mıyız yoksa sayı az diye şanssız durumda mıyız -
@gmzankr066 Dostum sayının azlığı sınavda dezavantaj, kotanın kalkması mülakatta avantaj. Kota uygulaması şu şekildeydi, sınavı örneğin 100 kişilik bir alımda 300 iibf mezunu kazansaydı bile mülakatta alınacak kişi sayısı azami 20 olacaktı. Şu an bunda bir sınır kalmadı.
Şunu söyleyeyim, taban puan kaç olacak diye düşünülerek hazırlanılacak bir sınav değil bu. En iyi 300 kişiden biri nasıl ben olurum diye çalışılacak azami emek verilecek bir sınav. Bunu düşünerek kendinizi olumsuz motive etmeyin. Sade ve sadece en iyilerden olmak için emek verin dostum.
-
Arkadaşlar merhaba, internetim çok olmadığı için kanunları indiremiyorum. sizden ricam indirdiğiniz kanunları buradan paylaşabilir misiniz?
-
@paretowilfredo sağolun hocam daha önce hiç bilmediğim bi sınav olduğu için anlamaya çalışıyodum hocam peki sizce kurs olayı mantıklı mı dünden beri karar veremiyorum
-
@gmzankr066 Benim fikrim şu şekilde dostum, zamanın kısıtlılığını hesaba katınca, efektif bir çalışma zamanından kursa gidilecek kurstan dönülecek yol vakitlerini, orada hocaların boş geçirebileceği her saati, sınıfta boş sorularla harcanacak her dakikayı düştüğünüzde kalacak verimli zamanı evde daha dolu geçirebilecekseniz, evde ciddi bir çalışma yapmak daha anlamlı olacaktır.
-
@paretowilfredo çok teşekkür ederim ️
-
Özelden kaynak kitap vs konusunda çok soru geliyor ;
- İLK KEZ HAZIRLANANLAR İÇİN
İDARİ HAKİMLİK Kaynak tavsiyesi (derece yapan hakim savcı arkadaşların önerileri)
Anayasa-idare-iyuk-ceza>>>THEMİS (Nohutçuda hatalar mevcut önerilmiyor)
Medeni -Borçlar>>>>ZAPATA & MEHMET REMZİ
HMK>>>Mehmet kodakoğlu(savaş kitap)+Sertkan erdurmaz medeni usul soru bankası bu hafta çıktı güncel (Bu dersin 7 de 5 soru direk 6100 den geliyor)
Vergi>>>Nurettin bilici vergi/tvs+MATRAH SORU BANKASI (213 sayılı yasadan direk 7 soru geliyor ve 2-3 tvs çıkıyor sınavda riske etmeyin her sene çıkmasa da )
Maliye +İktisat>>>ÇIKMIŞ SORULAR YETERLİ(4T-ZEYNEL)
Tarih>>Tarihin pusulası konu kitabı(doğru tercih yay.) ve ramazan yetgin soru bankası
Türkçe mat vatan>>Kpss kitapları
İlgili kanunlar+içtüzük (Kesinlikle okunmalı direk kanun metninden geliyor)(Özellikle iyuk ceza vuk hmk danıştay bim vs)
Soru bankası >>>Themis &justice (öğretici kitap yeni baskı yapmayacak sadece güncelleme eki çıkacak any idare vergi ) +Monopol adli hakimlik(idarisi yok)+Hakimim(orta düzey)
- KPSS KURUM VE HUKUK TEMELİ OLANLAR İÇİN
-Elinizdeki ders notları, fasikül,kamp, murat akadro vs ..konu çalıştıktan sonra bol kanun ve soru ile desteklenebilir.Yalnız anayasa idare iyuk vergideki değişikliklere dikkat ediverin.
Herkese iyi çalışmalar.
-
@aslan-reyiz hakimim orta derken ne demek istediniz orta duzey kaliteli mi ? Justice idari cok daha iyi mi buna göre ?
-
Mezuniyet belgesi hakkında şubeyi aradım.E-devletten alınan mezuniyet belgesini kabul ediyorlar.Bilginize.
-
@aslan-reyiz dostum muratın yeni hakimlik kitabını incelediniz mi
-
@legolas, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz hakimim orta derken ne demek istediniz orta duzey kaliteli mi ? Justice idari cok daha iyi mi buna göre ?
Orta düzeyde kaliteli.Justice piyasanın en iyisi bana göre.
-
@victory-carleone, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz dostum muratın yeni hakimlik kitabını incelediniz mi
Hayır hocam 2016 döneminde 2 cilt çıkarmıştı onu kastettim.
-
arkdaşlar soru çözümü için justice mi monopol mü? Fikri olan var mı