Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim
-
bizimki b grubu ve 6 ay çok uzun bence
-
@selami arkadaşım 2016/2 merkezi atamayla atanmasına rağmen hala yerleşemeyen insanlar var ülkenin bu sorunlu günlerinde mülakatlı bir alımda 5 ay maalesef ki uzun bir süre değil. Keşke 2 güne açıklansa ama biraz gerçekçi olmak lazım.
-
@selami durum aynen öyle. Mülakata girdin, öncelikle bütün memurlukların mülakatı bitecek, daha sonra yaklaşık 40 gün ile 70 arasında değişen sürede mülakat sonucun açıklanacak, bundan bir kaç hafta sonra evrak/belge teslim tarihleri yayınlanacak, bundan yaklaşık 2-3 hafta sonra kura çekimi yapılacak. Kura çekiminden yine bir kaç hafta sonra atama onayı yayınlanacak. Atama onayı yayınlandıktan sonra işe başlayabilirsin. Kısaca süreç min. 4-5 ay. 2012 yılından beri öyle.
-
@Antimülakat 88 ile muayeneye başvurdum, olursa bu unvan olsun. 89-90 arasındaki iibfliler çok başvuru yapıyor mu? bir veri var mı?
-
Avukatlarda rotasyon yok diye biliyorum. O yüzden doğudaki arkadaşlara haksızlık yapılıyor.
-
@atesvesu ilk alım olduğu için yüksek puanlı olanlar diğer alımlara dağılmakla da birlikte muayenede epey olacaktır. 88'e gelmeme ihtimali çok düşük ama sıralama olarak ilk çeyrekte mi olursun, ortada mı orasını bilmek zor.
-
@ortacı yüzde yüz bir fikrim olmamakla birlikte bende öyle biliyorum. Ankara da tanıştığım avukat biriside sanırım kalıcı olduğunu söylemişti diye hatırlıyorum.
-
@Antimülakat 150 kişilik sıralamadan ilk 25-30 içerisinde olmak lazım yani?
-
özgeçmişe hiçbişey yazmadım sizce doğru mu yaptım ?
-
@atesvesu yüzde yüz olmasa da ilk gün sabah ve öğlen oturumda yer alanların kazanma ihtimali daha yüksek diyebiliriz. Benim takip ettiğim kadarıyla da ilk günlerde katılanlara sorulan sorular ile son günlerde katılanlara sorulan sorular aynı dozda olmuyor. Tabi bu konularda yüzde yüz böyle yaşanıyor süreç demek doğru olmaz. Mülakata son gün son sırada katılan adamada iki kolay soru sorup gönderebilirler. Burada en önemli faktör meselesine girmek istemiyorum ama listeye tepede katılanların şanslı oldukları yaptığımız istatistiklerde kendini gösteriyor.
Birde eşi çakılı olan, ataması zor olan, her bölgede çalışma imkanı olmayanların işleri daha zor diyebilirim. Ben eşi akademisyen olan bir işletme mezununa Uluslararası antlaşma ve kuruluşlarla ilgili sorular sorularak elenmesinin hazırlandığına şahidim, ilk gün sabah oturumunda mülakata katılmış olsa da.
-
@Antimülakat . selam ben polis memuruyum şırnakta eşim tercih edecek ama karar veremiyoruz hangisinin çalışma şartları daha iyi bizim için önemli olan o nöbet olmayan hangisi . bildiğiniz gibi benim tainim çıkıyor bana tabi olacak mı listede verilen her memurlukta eğitim var mı son olarak atama kura usülü diyor en azından doğu batı seçebiliyor mu
-
@bedbin hocam eş durumu açısından sıkıntı olmaz diğer sorularınız için @Antimülakat
-
@bedbin atamada doğu-batı ayrımı yok, memurluğun karşısındaki illerden herhangi biri denek gelebilir. Eşiniz ile sizi aile birliğinin korunmasını sağlamak adına bir arada tutarlar. Kim kime tabi olur, onu bilemedim çünkü GTB'de 5 bölge var. Bu gölgelerle ilgili bilgi paylaşalım ve süreleri hakkında da kişilere yardım etmiş oluruz. Bir de GTB'de nerede mesai var, nerede nöbet var derseniz? Her ilde mesai olabilir. Örneğin, bir ilde 5 çalışma yeri var diyelim: Bir muayene memurun bu ilin A gümrük müdürlüğünde 8:30-17:30 çalışır, B gümrük müdürlüğünde (Hava limanları gibi) 24-48 çalışır. En az mesai ve nöbete kalacak olanlar hangi memurluk derseniz, her müdürlüğün çalışma durumunu bilmediğimden kesin konuşmayayım ama şunları belirteyim. Çalışma saatleri en değişkenlik gösterenden en az gösterene doğru : Muhafaza - Muayene - Taşra Memur- İl Ticaret memurlukları (Büyük çoğunluğu 8-17 çalışır)
-
Bölgeler böyle mevcut halde. Bakanlık bölge belirlemesinde her ne kadar ulaşım, ekonomik ve sosyo kültürel durumu dikkate aldık dese de aynı bölgedeki kentler arasında ciddi dengesizlikler var. Kaş 4. bölgede olmasına rağmen Kemer'in 3. bölgede olması, Finike ile Kars'ın, Datça ile Gaziantep'in aynı bölümde olması gibi.
Peki bölgelerin ne özelliği var? Neye göre bu bölgelere gidiyoruz? Ne kadar kalıyoruz?
Her bölgenin belli hizmet süreleri var ve bu hizmet süreleri bitince diğer bölgelere açılan kadrolara göre tercih yapılabiliyor. Şu an için:
1. Bölge 8 Yıl
2. Bölge 7 Yıl
3. Bölge 6 Yıl
4. Bölge 4 Yıl
5. Bölge 3 Yıl şeklinde hizmet süreleri var.Yani emekli olana kadar 5 bölgeyi de gezersiniz bir yönetmelik değişikliği olmazsa. İlk atama artık kura usulü yapılıyor. Atandığınız yerde zorunlu süreniz bitince çalıştığınız bölge dışındaki bölgelere tercihlerinizi yaparsınız. Yalnız 5. bölgenin 2 tane istisnası var bu konuda. 1.si eğer 5. bölgedeyseniz 3 yılı doldurduktan sonra isterseniz, bir 3 yıl daha kalma şansınız var. 2. si, 5. bölgede tayin istemek için 3. yılı beklemenize gerek yok. 2. yılın sonunda -kalan 1 senenizi daha sonra tamamlamak kaydıyla- tayin isteyebilirsiniz. Diğer bölgelerde de hizmetinizi 2'ye bölebilirsiniz. Örneğin 3. bölge için 3+3 yıl şeklinde.
Tayin konusunda tercihlerinizde puantaj sistemi vardır. 5. bölgede çalışan biri istediği yere rahatlıkla tayin olabilirken, 1. bölgeyi bitiren kişi %99 5. bölgeye gidecektir 2. seferinde. Örneğin 5. bölgede çalışan biri 3 sene sonunda çalıştığı ile göre 54-60 arası katsayı puanı alır buna öğrenim ve çalışma sürelerinin eklenmesiyle hizmet puanı oluşur tercihini yapar. Oysa 1. bölgede 8 yıl görev yapan birisi 8-12 puan arası bir katsayı ile tercih yapar.
1.BÖLGE
Bursa, İnegöl(Bursa)
Bandırma(Balıkesir)
Eskişehir
Yalova
İstanbul
Kocaeli
Tekirdağ
Çorlu(Tekirdağ)
Çerkezköy(Tekirdağ)
Çanakkale
Biga(Çanakkale)
İzmir.2.BÖLGE
Ankara
Kayseri
Konya
Bodrum (Muğla)
Milas (Muğla)
Edirne
Hatay
Mersin
Adana
Yumurtalık(Adana)
Dikili (İzmir)
Çeşme (İzmir)
Aydın
Kuşadası (Aydın)
Manisa
Denizli
Sakarya
Ereğli (Zonguldak)3.BÖLGE
Aksaray
Karaman
Ürgüp (Nevşehir)
Antalya
Kemer (Antalya)
Alanya (Antalya)
Dalaman (Muğla)
Datça (Muğla)
Fethiye (Muğla)
Marmaris (Muğla)
Ayvalık (Balıkesir)
Marmara Adası (Balıkesir)
Uzunköprü (Edirne)
İpsala (Edirne)
Hamzabeyli (Edirne)
Dereköy (Kırklareli)
Gaziantep
Alaşehir (Manisa)
Antakya
Uşak
Zonguldak
İncirlik (Adana)
Ordu
Ünye(Ordu)
Samsun
Çarşamba (Samsun)
Taşucu (Mersin)4.BÖLGE
Kaş (Antalya)
Finike (Antalya)
Isparta
Mardin
Batman
Şanlıurfa
Yayladağı(Hatay)
Islahiye (Gaziantep)
Afyon
Bartın
Karabük
Malatya
Elazığ
Sivas
Kahramanmaraş
Sinop
Çorum
İnebolu (Kastamonu)
Gökçeada (Çanakkale)
Bozcaada (Çanakkale)
Trabzon
Rize
Giresun
Hopa(Artvin)
Sarp (Artvin)
Kars
Erzurum.5.BÖLGE
Akçakale (Şanlıurfa)
Ceylanpınar (Şanlıurfa)
Mürşitpınar (Şanlıurfa)
Öncüpınar (Kilis)
Çobanbey (Kilis)
Karkamış (Gaziantep)
Cilvegözü (Hatay)
Van,
Kapıköy (Van)
Aktaş (Ardahan)
Türkgözü (Ardahan)
Akyaka (Kars)
Dilucu (Iğdır)
Borualan (Iğdır)
Doğubeyazıt (Ağrı)
Gürbulak (Ağrı)
Esendere (Hakkari)
Yüksekova (Hakkari)
Nusaybin (Mardin)
Habur (Şırnak)
Şırnak
Diyarbakır. -
@Antimülakat eyvallah kardeş sabırla soruları cevapladığın için. bir de ben işletme mezunuyum, p3 puanım 85.24 merkezi de şansım nasıl olur? bir işletme mezunu hangi kurumları yazmalı acaba? nereleri tercihte yazmalıyım sence? tek isteğim var, mersin gelmesi. merkezi de gelir mi acaba?
-
85.9 ile nereye başvuracağıma karar veremedim hala
-
@selami Mersin ili için 2014 KPSS spnrası merkezi alımla girilen kurumlara ilişkin liste:
2014/2
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Mersin 1 90.730 90.730
Maliye Bakanlığı Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Mersin 1 91.800 91.800
Maliye Bakanlığı Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Mersin 1 91.379 91.3792015/1
Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü Memur Mersin 1 87.828 87.828
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İcra Memuru Mersin 1 87.648 87.6482015/2
Maliye Bakanlığı Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Mersin 1 89.527 89.527
Yükseköğrenim KYK G.M. Yurt Yönetim Memuru Mersin 1 86.096 86.0962016/1
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Memur Mersin 1 85.458 85.458
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İcra Memuru Mersin 1 84.847 84.847Puanlar bu şekilde gerçekleşmiş, sonuç olarak bana merkezi alımla kesin atanabilir miyim dersen, büyük bir aksilik olmaz ise atanırsın derim. Mersin olur mu dersen alım sayısına bağlı olarak değişir derim. B kadro düz memurluk olarak en gözde üç kurum var :
Devlet Hava Meydanları
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. -
@Antimülakat 5.bölgede resmen Cehennem'den bir yer seç gibi
Terörü bir yana koyuyorum,sosyal hayat ve yaşam tarzı nedeniyle de sorun yaşanabilir.
-
@Antimülakat eyvallah antimulakat
-
@Antimülakat 82.1 puanla hangisine başvuru yapmalıyım karar veremedim çok sınırda gibi sanki bi fikir verirseniz çok sevinirim