21-28 Mayıs 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) İstişare Bölümü
-
Bildiginiz gibi arkadaslar ÖSYM sinav takvimini ilan etti. Sinavimiz yine Mayis ayinda olacak. Bir aksilik olmadigi takdirde aciklanma tarihimiz de belirlenmis durumda. 16 Haziran tarihinde sonuclarimizi ogrenecegiz.
Bu baslikta sinava dair kaynaklar, calisma yontemleri, diger genel bilgileri konusalim. Insallah saglikli bir hazirlik doneminin ardindan basarili sonuclarimizi hep birlikte burada paylasalim.
Allah simdiden yar ve yardimciniz olsun.
Sinav yonergemiz:
http://forum.tercihiniyap.net/topic/72/kpss-a-grubu-hazırlık-yönergesi-yöntemler-kaynaklar-vs/13
Katkilarinizi bekliyoruz.
2017 kpss Alan Bilgisi konu dağılımı;
HUKUK
Anayasa : 4 soru
İdare Hukuku : 6 soru ( 2 tanesi iyuk )
Ceza Hukuku : 6 soru ( 2 tanesi cmk )
Medeni Hukuk : 6 soru
Borçlar Hukuku : 6 soru
Ticaret Hukuku : 6 soru
İcra-İflas : 6 soruİKTİSAT
Mikro İktisat : 12 soru
Makro İktisat : 10 soru
Para-Banka : 4 soru
Uluslararası İktisat : 4 soru
Büyüme Kalkınma : 4 soru
Türkiye Ekonomisi : 4 soru
İktisadi Doktrin : 2 soruMALİYE
Maliye Teorisi : 4 soru
Kamu Giderleri : 6 soru
Kamu Gelirleri : 6 soru
Devlet Bütçesi : 6 soru
Kamu Borçları : 6 soru
Maliye Politikası : 6 soru
Vergi Hukuku : 6 soruMUHASEBE
Genel Muhasebe : 28 soru
Mali Tablolar Analizi : 8 soru
İhtisas Muhasebesi : 4 soru -
@paretowilfredo yani 2016 yılı puanlarının geçerliliği bir yılı bile bulmuyor yazık oldu bizim puanlara ilanda yok tekrar değer mi hazırlanmaya bilmiyorum
-
Kardesim ben de 2015 puanliydim hepimizi sistem yeniden girmeye mecbur ediyor edecek gorunen o ki.
-
puanlarımızın geçerliliği 11 ay oldu.bunun da 3 ayı geçti.bari tam 1 yılı bulsaydı.
-
Her sene standart sınav açan kurumlar aslında sınavı açacağı tarih belli olmalı sadece alım sayısı değişmeli.Örneğin meb her sene alım yapıyor bazen 1 bazen 4 onun için adamlar şubat ayını yönetmeliğe eklediler her şubat alım olacak dediler Gib'ten de böyle bir adım atılsa çok güzel olurdu ama hayal işte
-
@guyan-gelmiş ayni dusuncedeyim kardesim tutup da simdi subatta ilana cikmasi demek gibin mulakattan elenecek kisilerin tamamrn magdur olmasi kpss yi de elden kacirmasi demek. O yuzfen tez zamanda netlesmeli sorusturunca olumlu ve en yakin surede sinav haberi almayi umuyorum. Mantik bunu soyluyor.
-
Merhaba arkadaşlar şimdi ben ocakta ingilizce calisicam yds için acaba yeterli olur mu alt yapım var.biraz.kpss ile birlikte calisicam kpss bilgim de var . 70 almak icin
-
@razzlee eger iyi bir gramer altyapiniz varsa, kelime bilgisi ve test teknigini gelistirerek alabilirsiniz. Gramerle vakit kaybetmeksizin bu iki noktada direkt taktiksel calisirsiniz. Bu da sıkı hazirlikla 70 aldirir.
-
@razzlee doğru kaynakla olur yds her sınavda daha da kolaylaşıyor
-
@paretowilfredo kardeşim sen sgk da denetmen yardımcısı olarak mı çalısıyrsun?
-
2017 kpssde 2015 sonbahar yds puanı kullanılır değil mi hocam?
-
hem 2016 Kpss'yi geç açıkladılar hem geçerliliği 1 yıla düşürdüler hemde aylarca ilan açmadılar hemde 2017 Kpss'yi erken açıklayacaklar. Bu kadar da mağdur edilmez ya
-
@guyan-gelmiş kesinlikleeeee çok doğru bir noktaya parmak bastın hocam
-
yds için kaynak öneriniz, çalışma stratejisi hakkında yardim edebilir misiniz arkadaşlar?
-
@gözde Bu konuda ilgili başlıklarımız var dil sınavları ile ilgili bölümlerimizde. Bi göz atabilirsiniz dilerseniz
-
@paretowilfredo peki teşekkür ederim
-
Bu başlık neden geride kalmış böyle Arkadaşlar 2017 kpss için geçen senenin alan kitaplarını kullanıyorum sıkıntı olmaz dimi hukuk haricinde ondada pek değişiklik yokmuş zaten. Maliyede iktisatta ufak değişiklikler falan var mı sıkıntı yaşamayayım sonra...
-
@uzmanyrdd Yok kardeşim en değişmeyecek onlar. Belki Maliye'de köklü değişimler bütçe süreci vs. olursa etki eder. Yoksa stabil.
-
@uzmanyrdd ben iktisatta 2005 kaynagini kullaniyorum mesela
-
Teşekkürler cevap için kardeşim..