21-28 Mayıs 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) İstişare Bölümü
-
Erken cikma olayi olmaz heralde degil mi oturmak zorundayiz sonuna kadar
-
Anonim şirketi gen kurul olağan toplantıya çağıran karda denetçi kaldırıldı mı .
-
@JanTinbergen Aynı şey benim de kafama takıldı, kitapçıkları toplu dağıtmalarını umuyorum :thinking: biz diğer kitapçığa geçtiğimizde toplasalar on numara olur
-
@siyasetbilimci evet denetçiler çağıramıyor a.ş yi olağan gk toplantısına
-
Arkadaşlar kpss'ye kaçıncı girişleriniz? Benim 4 olacak var mı arttıran?
-
@BoleynGirl benim 3 olacak ama ilk kez çalıştım
-
Benim 4. girişim ama çok şükür guy olarak çalıştığım için kafam rahat giriyorum
-
@BoleynGirl 3 olacak ilkini üniv 4. Sınıfta girmiştim
-
Mezun olarak ilk toplamda iki
-
Dostlar hepinize selamın aleyküm. Uzun bir koşunun ardından, biraz umutsuz biraz sisli bir yolun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Hepiniz emek verdiniz, kimi çok çabaladı, kimisi daha rahat davrandı, ama netice olarak herkes şu anda aynı kavşakta buluşacak. Tecrübelerime dayanarak bir kaç şey söyleyeyim sınava dair;
1- Hiçbir şey bilmiyorum diyorsanız, bir şeyler bildiğinizin göstergesidir. Beyin bir elektrik etkileşimiyle çalışır. Şu an afaki olarak ne biliyorum düşüncesine karşılık bir hareketlenme olmaz. Sınav sırasında bir ateşleyici beyninizde nöronları elektrik iletimi ile harekete geçirir ve bilgiler öne gelmeye başlar. Beyin bu mekanizma ile çalışır. Tıpkı bir lambayı yakmak için anahtara basmak gibi olacak sorular çalışanlar için. O yüzden bu hissi üzerinizden atın.
2- Eksiklerim var ne yapacağım? diyorsunuz eminim ki.
Bu sınavın 1.si olan kişilerin netleri sizce 40'ta 40 mı olacak? Elbette hayır. Bu sınav bir sıralama sınavıdır. Birinci en az eksiği olan kişidir. Onun da oranı %80'dir. Buradan sıralanacaksınız. O yüzden eksiklerinizin olması normal, asgari olması gerekliliktir. Bu nedenle eksikleriniz başarısızlık için bir kaide değildir. Bunu da atın bir kenara. Yarın sadece neyi bildiğinizi ve neyi yapabileceğinizi düşünün.
3- Sınava gireceğiz ya sonra?
Sınavdan sonrasını alakadar eden tüm kaygıları Pazar öğleden sonrasına erteleyin. Şu an önünüzdeki tepeyi aşmanız gerek. Başarısızlık dünyanın sonu değil, hiçbir şey sizden daha kıymetli değil. Siz sağ salim yarını ve diğer günü bir atlatın. Sonrasını hep beraber burada istişare edelim.
Dostlar, bu sınav hayatınızda önemli bir eşik. Bu sınav bir iş sahibi olmaktan daha çok bir ideal sınavıdır. İş başka yerlerde de olan bir olgu. B kadro da bir meslek. Sözleşmelilik de bir çeşit çalışma imkanı. Polislik, subaylık vs vs. bir çok şey sıralanabilir. A GRUBU Hazırlanmayı seçtiyseniz sizin bir idealiniz var demektir. Ama büyük ama küçük ama bir ideale sarılmışsanız eğer, ufak engeller, sendelemeler gecikmeler sizi yıldırmamalı. İnşallah emek veren herkes bunun meyvelerini yarın toplamaya başlayacak. Buna inancımız tamdır. Allah emeğin karşılığını verendir.
Allah yâr ve yardımcınız olsun.
Kurum sınavlarında buluşmak dileği ile.
-
3
-
@karakalpaklı işin rast gitsin iyi güldüm valla Bnmde yarın kısmet olursa 2(iki) olacakinş son olur, Yerimizi gençlere bırakırız
-
@paretowilfredo Admin biraz da Mevlana sözü paylaş.
-
@karakalpaklı Öyle bir ritüel mi varmış ben kaçırmışım
-
@iyimser16 dostum bu kpss öyle bir şey ki... girmeyince kendini eksik hissediyorsun.. mesela eskiden 2 sene geçerli olmasına rağmen, ne olur ne olmaz 1 sene sonra tekrar girmeme gerek kalmasın diye yine girerdim etrafımdakiler de aynı. işe giren arkadaşlarım bile giriyorlar. hobi mi lanet mi bilmiyorum ama dediğin gibi benim için bu son olsun
-
@BoleynGirl mezun oldğm sene ile birlikte rakamla : '5' ; yazıyla: 'beş'
-
Bu 4. girişim hadi ilk sefer neyse her girdiğimde sürekli eksiklik hissi yaşıyorum temelim de fena değil ne bileyim kafam şu an boşmuş gibi
-
@HaniYaKi Rekor bende sanıyordum
-
Arkadaşlar 2010 dan beri giriyorum sanırım 6-7 oldu rekor bendedir sanırım
-
Benimde 3 uni sondan beri giriyorum ama bana 6 sene olarak geldi ya valla 5 6 olanların Allah yardımcısi olsun tez vakitte is versin inşaAllah