21-28 Mayıs 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) İstişare Bölümü
-
@yldzkrc bak, siz ne yazarsınız, size ne sorarlar (!) toplumumuzun büyük bi kısmı böyleyken, -acı ama gerçek- biz iibf'liler bi araya gelemeyiz. bi araya gelipte hiç bi halt edemeyiz. yıllardır 'bir bütün' olarak hiç birşey yapılamadı.. bimer'e de böyle bişey, bütün olanlara rağmen -toplu- olmayacaktır.
-
@zenginmemur Murat hukuk başka hiç bir şeye gerek Yok. Soru dönüşüm başka bir şeye gerek Yok net. Şikayetimizi bildirelim aldığımızdan ziyade alacağımız pıuanları hakkımızı arayalım.
-
@zenginmemur ilk yıl Monopol kurs, ikinci yıl kendim hazırlandım.
-
@furkanbey offf offfffff️️️ Ne diyeyim doğru söze ️
-
@karakalpaklı uzun zamandır gördüğüm en gülünçlü caps diyebilirim:))
-
Hukuk sorularını sıralı liste halinde yazabilecek babayiğit var mı araya kamu ve vergi soruları karıştırmadan
-
@yldzkrc hocam 91 aldığınızfa mı kursa gittiniz?Birde monopol hukuk varken niye murat?Bnde muratdan hiç verim alamadım.Dönüşümde bu sınavda yetmedi.
-
@zenginmemur dönüşüm soru bankası miadını en son 2014 kpssde doldurdu çıkmış soru alınacaksa konsensus alınacak hem kpss hem hakimlik hem de diğer kurum sınavları soruları
Şahsen ben hukukta mevzuat üzerinden öğrenme taraftarıyım -
@RootofAllEvil HUKUK
1:anayasa mah başkanını salt çoğunluk 4 yıl için seçer
2:hangisi nitelikli çoğunlukla alınmaz yasama dok.kaldırılması
3:hangisini teklifle yaparsın bütçe kanunu ve kesinhesap
4:yasama dok kapsamında değil "arama"
5:müessese
6:ivedi yargılamada hangisi doğru cevap,yür.dur.itiraz edilmez ve ek savunma süresi 15 gün olacak yani 1 ve 2
7:ilanen tebligat süresi 15 gün
8:hangisi yanlış;yaş kararlarının hepsinde yargı yolu açık cevap yalnız 1
9:ösym şikayet süresi 10 gün
10:fiziki kimliğin tesbiti
11:kasten yaralama
12:meşru müdafada hangisi yanlıştır;içinde haksız tahrik geçen olacak
13:suçun hukuki nit değişmesi duruşma sorusu cevap ağır ceza asliyeye gönderemez ve asliye resen ağır cezaya gönderebilir yani 1 ve 2 doğru
14:müzakerede stajyer avukat katılamaz
15:bağlanma parası
16:kısmi ifayı kabul zorunluluğu kapsamında olmayan;içinde borçlu itiraz etmişse gibi ifade olan uzun şıktı.
17:özel hukuktan kaynaklanan hakkın kullanılması
18:nispilik
19:taşınmaz üzerindeki rehin kendiliğinden kalkar
20:belediye meclisi
21:alacaklı ve borçluların imzaları bulunmalıdır
22:zilyetliğin havalesi
23:anlaşmalı boşanmada hangisi yanlıştır ; 2 yıl geçmeli ve birlikte dava açmaları gerekir (1 ve 2)
24:art mirasçı
25:mutlak mülkiyet kaybı olmayan;satım ve miras
26:edinilmiş mal olmayan manevi tazminat
27:taşınırların pazarlıkla satımına tabi olmayan;altın maden kıymeti olan olacak
28:aval sadece senet ön yüzüne yapılır
29:ciro en geç ne zamana kadar yapılır;ödeme gününü takip eden 2 iş günü içinde
30:iflasta takas sorusu nama yazılı senette takas yapılamaz
31:iflas edince müflislik kalkar
32:hangisine haciz yapılır;işçinin maaşına
33:hapis hakkı
34:kollektife ne getirilebilir hepsi 1,2,3
35:ticari defterin karşısında da defter olacak
36:itirazın kaldırılmasında itiraz sebebiyle bağlı değildir
37:şikayet icrayı durdurur
38:adi şirketle ilgili hangisi yanlış cevap,sürekli borç ilişkisi doğurur olacak
39:şahsi cezasızlık sebebi
40:haksız el atmanın önlenmesi
-
@gonzaloluca 87-88
-
@eyvah1 hocam bunun iktisat,maliye ya da muhasebesi de var mı acaba ?
-
@zenginmemur hayır kendi çalıştığım yıl aldım,kurs bir temel sağlayıp yöntem öğretiyor 80 i de aldırıyor ama daha fazlası kendi çalışmanıza bağlı. Monopol bu konuda zaten en iyisi bana göre tabi.. kurs kitapları hiç bir zaman tam yeterli olmuyor ama murat ın konu anlatımlı en kalın olan kitaplarını iki kere bitirdim ben ve dönüşüm de soru tarzı olarak yetti bu tamamen tarz meselesi soru sadece cevabı bul geç değil tüm seçenekleri ayrı ayrı 'neden değil' sorusuyla analiz etmekle alakalı bu şekilde yaklaşıldığında bana yetti dönüşüm başka hiç bir şeye bakmadım ikisi hariç.
-
@yldzkrc tabi 91 aldınız ama sgk ve guydan başka alım olmadığı için tekrar girdiniz.Bu sene nasıldı hocam geçen yıla göre sizce mali hizmetler falan gelir mi kaça düşer puanlar?Benimde istanbul guy oldu ama istanbuldan çok tırsıyorum zaten mülakatın tarihi bile belli değil.Kurumlar yine 3 5 kişi alırsa ben yine sadece bakarım gibi geliyo.Çünkü 80 85 arasına guydan başka bi yer olmuyo.
-
@zenginmemur aynen sgk da guy ankara da mülakat devam benim de. İstediğimiz kadar puan alalım böyle alım olursa herkes hala işsiz kalır hocam.Bu yıl puanlar düşecektir bence geçen yıla göre bi tık zaman dahil olduğu için zorlayıcıydı ama sıralamalar değişmez objektif olan odur sonuçta. İnşallah 2 yıl geçerli olduğu için bu puanlar daha fazla alım olur. Sgk başkanı syn. Selim bağlı 9. Promosyon ilanı gelecek mi etkinliğimizi beğendi sgk alımı kesin gibi bir şey en azından bunu bilmek bile iyi. Etkinliklere dahil olup sayıyı nekadar arttırsak okadar iyi herkesi bekleriz.
-
@paretowilfredo @Antimülakat çok fazla sabitlenmiş başlık var. bazılarını kaldırabilir misiniz?
-
@James-Buchanan bakalım hocam.işi bitenleri kaldıralım.