Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
@2525 çok sağol arkadaşım, mülakat döneminden beri takip ediyordum seni, hakettin ve kazandın, yolunuz açık olsun sen ve senin gibilerin. Belki istediğim ilde GUY olurum diye umud ediyorum. Görüşmek üzere
-
Dostlar şimdi geniş yelpezade mülakatla ilgili değerlendirmeler de bulunmak istiyorum. Şimdi arkadaşlarımızın büyük kısmının bu mülakat duvarı yüzünden haklarının gasp edildiği çok açık. Bir mülakat sonrası yaşanan klasik durum. Bu durumun yanı sıra bir de işin şu boyutu var, bu mülakatlarda hala refaransı olanlar öne geçiyor olayına son vermemiz gerekir ki, bu durum tespiti artık klişelikte zirve yaptı. Elbette referansı olanlar bu türden mülakat sınavlarında avantajlı olacaktır. Bunun önüne geçebilecek bir sistem oluşturulmadığı sürece bu çark böyle dönecektir. Peki hiç mi yoktur, referansı olmadan kazanan? Elbette vardır ama ne kadardır ve kaçıncı sırada kazanmıştır? Bunu bilmemiz neredeyse imkansız.
Mülakat sistemi yüzünden, mülakata hak kazanan her bir birey bu sınavı kazanmayı hak ettiğini düşünür. Mesele işin bu dünyaya bırakıp vicdanı nerede sakladığın ile ilgilidir.
Bende bir çok sınavın bir çok neticesinde yerle bir olmuş şekilde ayrıldım. Ama sistemin böyle olmasından dolayı şikayetimi ikinci üçüncü mülakattan sonra amann yerin dibine batsın böyle düzen deyip atıverdim. O günden sonra dedim ki, can sıkacak birşey yok, hayat başka şekilde de olsa devam eder. Girdim b kadrodan gümrüğe, Allahtan o zamanlar iki katı adam çağrılmıştı ve çoğu da mülakata gelmemişti, neyse ki bu sayede kazandim. Mutluyum, Allah'a çok şükür, başıma bir bela gelmedikçe mutluyum. Artık şunu düşünmüyorum, ben daha iyi yerler mi hak ediyordum? Hak ediyor olsam, hak ettiğimi almış olsam ne değişirdi? Bu sistemde bu düzende hiçbir şey değişmezdi, yine birilerinin hakkı yenmiş olurdu.
Gerçekten mülakat düzeninde bu realite değişmez, değiştirilemez. Hatta ilk başlarda referans olayından imtina edenler, yeni mülakatlarda referans kollar ve bulan yapıştırır geçer.
-
Arkadaşlar günaydın. Bende kazanamadım asil yada yedek olarak. Zaten malum üç arkadaşın tc lerinden bakıldığında hangi liyakat esasına göre mülakat gerçekleştirildiği belli oluyor. Aslında söylenecek çok şey var ama ne fayda. Hakkıyla kazanan arkadaşları canı gönülden kutluyorum. Buradaki yazışmalardan bu işi hakkıyla yapacak insanlar olduğunu biliyorum. Şahsım adına mülakatım fena değildi ve kazanacağımı umuyordum. Tabii günümüzde referans olmadan bu durumun mümkün olmadığını bir kez daha anladık. Ama bu durum sizin fikrinizi değiştirmesin. Haksızlık elbet karşılık görür ya bu dünya da ya da diğerinde...Çok şükür pişman değilim ve bir daha mülakat olsa aynı özveriyi gösteririm. Kaldı ki iş referans devreye sokmaya gelirse elbette herkesin bir tanıdığı mevcuttur. Neyse uzatmaya gerek yok ama şunu belirtmekte fayda var hiç birşey kul hakkı yemeye değmez şu dünyada hele çoluğu çocuğu olan insanların, zor durumda olan tek şansları bu olan insanların ahlarını almaya hiç değmez. Hakkıyla kazananları tekrar tebrik ediyorum olumsuz olan arkadaşlar üzülmeyin mutlaka Allahın bizim için de bir planı vardır. Sabredip göreceğiz İnşallah.
-
abi kazanmakta işi çözmüyor ki seni atıyor listenin sonuna istanbulda bir düzen kurmuşsun eşin çalışıyor çoluk çocuk var gelde git. o sıraya istanbulda gelmez ben artık pes ettim tek tercih yapacam gelirse ne ala gelmezse eyvallah.
-
@JBSay arkadaşlar benim başarı sıram 105 ama başarısız yazıyor.bilgisi olan varmı Üç arkadaşın ki 141 167
-
@joeblack16 kardes senin oyunu kuralına göre oynayabilecek tanıdıkların var olmayanlar ne yapsın ölsün mu bari şu kadar insanın acısı varken söylemeyin söyle şeyler. Zamanında çatır çatır devlet kurumlarına girenlerin şimdi patir patır döküldüğünü görüyoruz merak etmeyin bu arkadaşların başına da gelir kimsenin ahi yerde kalmaz
-
@Nordhaus Tanıdığım yok ki elendim kardeşim.. Oradaki cümlelerimden bunu mu anladın.Oysa ki ben başka noktaya dikkat çekmek istemiştim..
-
@memurtipliadam hocam bu forumdan aynı kişi mi acaba kim? Bir dost daha yazmış?
-
@Sgkbıkkını bu forumdan mı hocam? Aynı kişiler olmasın?
-
@siyahbeyaz İstatistikçi alımı olmasın seviye düşüyor...her yazdığının tam tersini düşünüyorum
-
Kazanan arkadaslara basarilar is hayatinda.Cok emek verdik bu sayfada umarim guy sayfasinda da ayni samimiyeti buluruz.
-
Geçmiş olsun cümleten ciddi bir saldırıydı sanırım...
-
@prst 75 bandındaki istatistikçileri alırlarsa düşer elbet bizler 90 la istatistikçiler yedeklerdeyiz.
bölüm ayrımından dolayı değil liyakata bakılmadığından seviye düşüyordur arkadaşım -
Kazananlari tebrik ederim benimde olmadi malesef bize ozel sektor yolu gorundu 2 yildir mulakattan elenme acisi yetti artik
-
ben 2 kez kurumda mülakat acısı yaşadım. zor hakkaten. allah sabır versin.
-
Arkadaşlar sabredelim kpss 2017 aciklanmadan önce belki başkan bi ilana çıkabilir twetterda 9.promosyon için @wesley10 kardeşimizin dediği zamanda yazalım.
-
@kardelenk 90 lari yedek yapmışlar ben86 ile başarısız oldum. Listeye kıl payı giren arkadaşım başarılı(!) oldu.
-
@ErtuğrulBEY hocam ilan gelse bile 2017 puanı da kabul edilir. öyle tahmin ediyorum.
-
@James-Buchanan hocam geçen sene 2016 puanları kabul edilmedi.
-
@prst sen istatistikcileri ne zannediyorsun ya. Şurada sonuçlar açıklanmış herkesin morali rezalet ne kadar gereksiz bir yorum. Ne demek istatistikcileri almayın. Arkadaş binde bir kurum hatta belki tek kurum 100 gibi bir sayıyla istatistik alimi yapıyor o da ne kadar göze batiyor. Hepimiz kardeşiz arkadaşız dostuz diye yorumlar yapılıyor herkes çektiği sıkıntınin nasil birşey olduğunu bildiği için son derece yüksek empatilerle birbirlerine bakıyor sen kalkmış hala istatistikciler soyle boyle savaşını yapiyorsun. Bir ıstatistikci olarak ıngilizce eğitim alip, karmakarışık satırlara sigmayan formulleri öğrenip cok iyi bi üniversiteden mezun oldum. Kpss puanim çok iyi olmasina ve mulakatimin cok iyi geçmesine ragmen taa hangi yedeklerdeyim. Tek ümidimiz olan böyle alimlarin olumlu sonuclanmamasi zaten takdir edersin ki had safhada insani üzüyor. Bir de böyle istatistikcileri aşağılayıcı yorumlar inan insanin sinirini tepesine getiriyor. Seviye kişiye özeldir arkadaşım istatistik ya da herhangi bir bölümle alakasi yok. Senin de kimsenin seviyesini ölçmeye haddin yok. Kazandiysan guzelce sevincini yasa, kazanamadiysan da Allah yolunu acik etsin.