Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
Başka kuşlar gibi değilim ben, kafeste mutlu olup çoşku duyamıyorum..Bulut Kuş
-
"Uyu... Ben de susayım artık.Hayal ile gerçeğin sınırlarının birbirlerine karıştığı yerde herkes aynı dili konuşur, susarak. Susalım"
BUTİMAR(Syf:371) -
Kusursuz Dünya
...Bir insanlık hengamesi ve karmaşık maddeler bulutuyum ben. Saf düzenin ve tamamlanmış yasaların insanlarının bu bitmiş dünyasında geziniyorum. Onların düşünceleri sınıflandırılmış, hayalleri düzenlenmiş ve görüşleri kaydedilmiş... Halil Cibran-Meczup
Bitmeyen, ufacık tefecik, içi dolu kitapçık yapmış kendisi. -
Kalıyoruz.
Kuş olup uçmak isterken
ağaç olup kök salıyoruz.. Can Yücel -
''Bertrand Russell'ın bahsettiği üç temel tutkuyu taşıyor diye düşündüm:
Aşk özlemi, bilgi arayışı ve başkalarının hüzünlerini sırtında taşıma eğilimi...'' -
Maviye
maviye çalar gözlerin,Yangın mavisine
Rüzgarda asi,
Körsem,
Senden gayrısına yoksam,
Bozuksam,
Can benim,düş benim,
Ellere nesi?
Hadi gel,
Ay karanlık....
— Hasretinden Prangalar Eskittim - Ahmet ARİF -
@garipbülbül kitabı geçen ay almıştım inşallah okuyacağım
-
@ggkayra Hocam epeydir bakmıyordum bu başlığa. Ahmet Arif için teşekkürler
-
"Ya sefere çıkılacak ya seferden dönülecek. Hayat uzun bir bekleyişti. Aşk uzun bir bekleyişti. Gençlik uzun bir bekleyişti. Sevgili, cephelerden mektuplar yollayan, başucundaki resimdi. Başucundaki resim, eksik kalmış kavuşmalardı. Kavuşmalar, bahçe taşlarında duymayı umduğu ayak sesleriydi. Hep çerçeveden çıkarak onu kollarına alan bir genç adam, gümbürtüsü kulağına gelen kalp atışları, dizlerinin kesilmesi, akıp akıp gitmeleri, büyük dalgalarla kıyılara vurmaları, içinde şırıl şırıl akan nehirler ve her seferinde yarım kalan bir rüya gibi, doyulmamış eksik bir tat..." Ayşe Kulin / Foto Sabah Resimleri
-
DostIarım, şimdi ben size büyük bir şey söyIeyeceğim. Sakın kıyametin kopmasını bekIemeyin, o hergün kopmaktadır.
...A. Camus -
Kalbimi bir meyve gibi tüm ağaçların dallarına asmak istiyorum...
Furuğ Ferruhzad
-
@username bence hayatta,daha doğrusu hayatında "sonuç" almamış kişiler bu kitabı okumamalı. Psikolojik yönden çok kötü olmuştum. Ve zaten yarıda bıraktım orada bekliyor.
-
Bu kitabın bana kattığı çok şey vardır. Kitap bitince gözlerimin nemlendiği hissettim. Her bir kesiti güzeldir ama ben bitanesini paylaşayım sizlerle.
"Rabbim, çok yorgunum.Bana bütün haberlerin yerini tutacak bir haber gönder.Üzerime bir iyilik ve güzellik kondur.Avunmalığım olsun.Hiç ummadığım sevinç nasip et."
(Lâ) -
@2525 gecen aylarda okuyabildim. Ask, anne sen ben biz,hayat herseyin ortak bir muzigi gibi...
".....Hataya da sevaba da aynı derecede, ehliyetli olacaksın. Bir yanın yükselmeye çekecek seni bir yanın düştükçe düş diyecek. Zirvelerle çukurlar arasında gidip geleceksin." -
@kalemiye Benim en'lerimdendir hocam.
Analiziniz de çok yerinde olmuş yüreğine sağlık.Nazan hanımın bütün kitaplarını tavsiye ederim size. -
''Sen bana istediğin gibi olma özgürlüğünden daha değerli ne var ki bu dünyada, dememiş miydin? Ben de burada kalmayı seçtim.''
Ayşe Kulin- Kanadı Kırık Kuşlar -
“Muhakkak ki dünya fâni, ahiret ise bakidir. Fâni olan sizi şımartıp azdırmasın, baki olandan alıkoymasın. Siz, bakiyi fâni olana tercih ediniz. Dünya sonludur, dönüş Allah’adır. Allah’tan korkunuz.” (İbn-i Ebi’d-Dünyâ, Mevsû‘a, I, 77)
-
Kaderimizi belirleme konusunda şansın önemli
olmayabileceğini düşündüğümüzde, Leonardo'nun,
Güneş' in hareket etmediğini yazarken aşmaya
başladığı sofu Evren anlayışına geri dönmüş oluruz.Sigmund Freud
Leonardo da Vinci ve Çocuklugundan Bir Anı -
"Kelime: Kelime acıtır. Hacmi, ağırlığı, dokusu vardır. Tene değer ve keser. Öldürebilir de."
(Kelime Defteri) -
"Davamızın haklılık ve kutsallığı, bu güç zamanlarda Tanrı'dan sonra en büyük yardımcımızdır." Nutuk. Mustafa Kemal'in İstanbul'un işgali sonrası yabancı devletler temsilcilerine çektiği protesto telgrafının son cümlesi.