İç İşleri AB Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Tahminler ve umutlar yine yerlerde
-
Helal be Içişleri...
https://www.icisleri.gov.tr/avrupa-birligi-uzman-yardimciligi-giris-sozlu-sinavi
İnş. liste değişmez. Yoksa sıfır torpille mezuniyetin sonrası 2 yıllık işsizliğin ardından 657'li olacağım. Nazar değer de listeden beni düşürürler diye çok tırstığımdan sevinemiyorum. Kesin listeyi görmem lazım. Ellerim titriyor...
-
@odtüsbky hocam tebrik ederim darısı başımıza
-
@odtüsbky tebrikler dostum biz kalanlara da dua et
-
@odtüsbky hocam tebrik ederim, darısı bizlere inşallah 91 küsür puanla açıkta kalmıştım bu ilanda, sonrasında ise belge teslim etmeyenler ve mülakata gelmeyenlerin sayısını öğrenince helal olsun demiştim. Adınıza çok sevindim fakat sormak gerek göç'ü çok istiyordunuz, beklemeye devam mı ?
-
@odtüsbky tebrikler, hayırlı olsun.:) Buradan birilerinin atandığını görmek bizlere de umut oluyor.:)
-
@odtüsbky Kardeşim benim hayırlı uğurlu olsun.
-
@odtüsbky hayırlı uğurlu olsun kardeşim, işten sonra buraları ihmal edersen mekan basar, ağır konuşurum. Senin yorumlarını çok seviyoruz, sakin bir yerlere ayrılma
-
@robertlucas Gönlümde hâlen Göç İdaresi yatıyor doğrudur, yine bir kulağım orada olur, beni iyi takip etmişsiniz:) Ancak İçişleri mülakatında tanıştığım beraber çalışmanın iyi olabileceğini düşündüğüm insanlarla aynı ortamda işe başlarsam Göç'ü hiç düşünmeyebilirim. O konuda kararımı sonra vereceğim. Ancak kesin liste açıklansın o zaman Göç hariç ne varsa elimi eteğimi çekeceğim. SGK uzman yrd mülakatından feragat edeceğim. Gümrük AB uzman yrd yazılı sonucu açıklanmadı ama açıklanırsa oradan da feragat ederim. SGK denetmen yrd mülakatına girmeyeceğim. MSB AB uzman yrd ve uzman yrd kadrolarına p74'te 93,2 puanla başvuracaktım ancak oraya da gerek kalmadı. ASPB denetçi yrd sınavına dün işsizlikten başvurmuştum ama iptal edilebiliyorsa pazartesi bakanlığı arayıp bilgi alacağım ve başvurumu iptal ettireceğim. Başkasının hakkını yemeyelim. BTK uzman yardımcılığı sınavına ise meraktan gireceğim, zaten şu durumda sevmediğim muhasebe dersine çalışmak için hiçbir motivasyonum kalmadı :slight_smile:
Herkese toplu olarak teşekkür ederim. İşe başlayıp sorumluluklar almaya başladıktan sonra eskisi kadar aşırı aktif olamasam da hep buralarda olacağım ve insanlara bildiğim konularda yardımcı olmaya devam edeceğim.
-
feragat edecek olan var mı arkadaşlar sıram 12 ona göre halk teftişe gitmeyebilirim .
-
öncelikle kazanan arkadaşları tebrik ederim yolunuz açık olsun.
acaba bu sınavın ve dernekler dentçiliğnin açıklanmasından sonra göç idaresininde yakın zamanda açıklanacağını öngörebilir miyiz? -
Bence öngörebilirsin. Hatta ben şu an içişleri Bakanlığı yetkililerinin göç idaresiyle temasa geçip gerekli bilgileri aldıktan sonra işlemlere başlayacaklarını öngörmekte herhangi bir beis görmüyorum.
-
@odtüsbky Hayırlı olsun kardeşim. Seni tanımıyorum ama nedense çok sevindim. Göç ve İlgöç'ten feragat edersen çok seviniriz bize de şans açılır...
-
listenin başlarında girdiğim mülakatta baya sonlara düşmek üzdü gerçekten. oysa kendi kendime mülakatın iyi geçtiğini düşünüp heyecan yapmıştım kazananlara meslek hayatlarında iyi şanslar diliyorum.
-
@odtüsbky Gözün aydın
-
@hacettepeir Hocam 2. gün girdim ve benim gibi giren 5 arkadaşla sohbetim oldu. Bunların 3'ü kazandı. Kazananlardan ikisi işsiz, birisi Kalkınma Ajansı çalışanı (657'li olmadığı için istifa edip rahatlıkla geçebilir sanırım). B grubu memur olan arkadaş yedeklerde yer alırken GUY olan bir arkadaş yedeklere girememiş. İsmen baktığım Özelleştirme İdaresi'ni kazanan birisi burayı kazanırken Özelleştirme İdaresi'nde yedek olup işe başlayamamış birisi de burayı kazanmış. Kazananlar arasında ÇSGB uzman yrd, SGK uzman yrd, Gümrük AB uzman yrd yazılı sınavına girenler de var. Açıklanması çok hayırlı oldu. Seninle de kısa süreliğine SGK uzman yrd mülakatında tanışmıştık Hacettepeli kardeşim, inş. senin de gönlüne göre bir yer olur, burası nasip değilmiş, sıkma canını... Burayı kazananlar SGK'dan feragat edecektir diye düşünüyorum.
@ATBKariyer Hocam İçişleri AB uzman yardımcılığı hakkında çalışanlara internet zerinden ulaşıp bilgi almaya çalışıyorum. Şu an gözüme çok cazip geldi. İl göçe girmedim ama Göç hayallerimin mesleği olsa da İçişleri'nde dış ilişkilerde istediğim alanda çalışmam için beni görevlendirirlerse göçü hiç düşünmeyebilirim. Şu anlık hayalimde göç uzmanlığı yattığı için sadece oradan feragat etmem ancak dediğim gibi işe başlarsam fikrimin değişme ihtimali şimdilik çok yüksek, umarım siz de bir yeri kazanırsınız, teşekkür ederim.
@escobar_p Valla kısmet olursa ikimiz de Kızılay'a yakın çalışacaz, olmadı sana Ankara'yı sevdiririm ben, vazgeçersin İstanbul sevdasından Hatta seni birkaç maça götürüp Gençlerbirlikli bile yapabiliriz
-
@odtüsbky hocam sormamdan sakinca yoksa neden göç uzmanligini bu kadar istiyorsunuz yani avantajlari nelerdir veya size cazip gelen yani nedir sakinca olmazsa belirtebilir misiniz merak ettm acikcasi
-
@vanbismarckth Göç İdaresi kurulduktan sonra 2014 sonbaharında üniversitede "Migration in Europe" dersini almıştım ve o derste Almanya'daki Türk göçmenler ile Türkiye'deki yabancı göçmenleri incelemiştik. Ondan sonra kuruma ilgim oluşmuştu ve hatta bu nedenle yüksek lisansımı da beşeri ve iktisadi coğrafya alanına giren uluslararası göçler alanında yapmaya başlamıştım. KPSS için göç uzmanlığı>AB uzmanlığı>diğer uzmanlıklar şeklinde tercih sıralamam oluşmuştu ancak yine de yeter ki Ankara'a yaşayayım diye taşra uzmanlıkları da seçeneklerim arasına almıştım. Ancak İçişleri'nde istediğim alanda çalışma imkanı verilirse, ki öğrendiğim kadarıyla amirler tarafından dikkate alınıyormuş, Göç uzman yrd kadrosunu düşünmeyebilirim. Göç İdaresi'nin hantallığı ve henüz sistem oturtamamış hali de bu sınav sürecine girdikten sonra canımı sıkmaya başladı. Bakalım süreç ne gösterecek... Yani Göç'ü istememin tek sebebi ilgi alanım olmasıydı ancak Kafkaslar ya da Balkanlar gibi diğer ilgi alanlarımda çalışma fırsatı bulabilirsem Göç'ü kafadan elerim. Yoksa yükselmek daha yüksek maaş almak vs. umrumda değil, sadece sevdiğim işi yapıp sevdiğim alanda uzmanlaşmak, kendimi geliştirmek, tez araştırmalar yapmak, yeni şeyler öğrenmek, tez yazmak, doktora yapmak vs. istiyorum, böylece hem devletime hem milletime de faydalı olabilirim.
-
@odtüsbky hakkınızda hayırlısı olsun hocam gerçekten harbi harbi delikanlı adamsınız. Soracağım şey var sizd, göç ve ilgöç sıralamamda ilk başlardayım ama hiç referansım veya torpilim yok sizce şansım var mıdır bu düzende?
-
@ATBKariyer Eyvallah hocam. Bu düzende ne olacağı hiç belli olmuyor valla. Mümkün olduğu kadar iyi puan yapıp çok mülakata girmek bu işin anahtarı. Eğer benim gibi işsiz olarak mülakatlara girerseniz şansınız daha yüksek olabilir. Genelde 7-8'den fazla mülakattan elenenler b grubu, Kalkınma Ajansı, İhracatçı Meclisi vs. çalışanları oluyor. Bir kurum 10 kişi alıyorsa en az 7-8'i işsizlerden olabiliyor. Mülakatta da bir işte çalışanlar benim mezuniyetten beri çalışmamamın avantaj olduğunu söylemişlerdi. Ancak bunun maddi ve manevi külfeti çok fazla... 2 yıldır yüzüm gülmüyordu. Burada kalsam da Göç'e geçsem de her şekilde birilerinin yüzü gülecek. Çünkü bu kurumların hepsi yedek de belirliyor... Yine SGK açıklanırsa ÇSGB'ye girenlerin yüzü gülecek...