2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Sınav ne zaman olur arkadaşlar 2018 de duyum var mı
-
@onuktekin bende varım
-
@mülki son kaymakamlık sınavından 85 aldım ilk girişimdi. ne kadar kanun okunursa o kadar iyi lakin bu kanun okunmaz bence. eğer kaymakamlık sınavı için 5-6 ay ayıracaksanız okuyabilirsiniz. ortalama alt yapısı olan biri kaymakamlık sınavına 2-3 ay çalışarak başarılı olabilir. çalışmak için sınav ilanını bekleyen biri ( ilan sınavdan yaklaşık 2 ay önce geliyor) iyi bir idare hukuku kitabıyla sınavdaki 14 soruluk kısmı halledebilir. ben öyle yaptım. kanun olarak yerel yönetimler kanunlarını okudum. kanun kitabını önerebilirim okuması rahat. bağlantısını paylaşıyorum. gelecek sınavda herkese başarılar dilerim.
https:// www .kuramkitap. com/litai-mevzuat-dizisi-12-temel-yerel-yonetimler-mevzuati
-
@mülki Arkadaşımız paylaşmış kolaylık oldu teşekkür ederim.Bu kanunlardan bir paylaşım yapalım.Kanun üzerinden açık uçlu soru cevap yapalım.İteyen çıkmış soruları da açık uçluya çevirebilir.Önümüzdeki Halk bankası sınavına hazırlanacağım için ben daha çok iktisat,tr ekonomisi için soru hazırlayabileceğim.Bunun yanına 1-2 tane de kanun alacağım.
Büyükşehir Belediye ve belediye kanununa yada ihale kanunlarına yönelmeyi düşünüyorum.
1- Anayasa
2- Bakanlıkların kuruluş, görev ve esasları hakkında kanun
3- Belediye kanunu
4- Bilgi edinme kanunu
5- Büyükşehir belediye kanunu
6- Devlet ihale kanunu
7- Devlet memurları kanunu
8- İdari yargılama usul kanunu
9- İl idaresi kanunu
10- İl özel idaresi kanunu
11- İmar kanunu
12- İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu
13- Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun
14- Kamu ihale kanunu
15- Kabahatler kanunu
16- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu
17- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu
18- Kamu mali yönetim ve kontrol kanunu
19- Kamulaştırma kanunu
20- Köy kanunu
21- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun
22- Mahalli idare birlikleri kanunu
23- Mal bildirimi kanunu
24- Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun
25- Milletvekili seçim kanunu
26- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun
27- Polis vazife ve salahiyet kanunu
28- Siyasi partiler kanunu
29- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
30- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
31- Meclis iç tüzüğü -
@onuktekin hocam soru grubu oluşturacaksanız kanunları paylaşıp oluşturabilirsiniz. o zaman bütün kanunları halledersiniz.
-
Bu çalışmanın en iyi tarafı birbirimize zaman kazandırmış olacağız. Sizlerden ricam bir dropbox hesabı açmanız ve bana bildirmeniz..Oradan çalışma grubu oluşturdum.Size davet göndereceğim.Bu şekilde yükledikçe hepimizin elinde olacak.
-
@onuktekin hocam önce kaç kişi var nasıl yapacağız acele etmeden sayıyı belirlememiz lazım. Henüz haberi olmayan arkadaşlar var. Onlar da katılır sonradan sonraya her şey birbirine girmesin
-
@fc-real-gdp Hocam bu kanunlara bir bakar mısınız?Eksik yada fazla varsa düzenleyelim.
-
@kemoenes Tamam hocam akşam da gelen olur.Diğer başlıkta da akşam hatırlatalım tekrar.
-
@onuktekin aynen hocam. Konuları paylaşırız herkes kendisine göre ayarlar sisteme yükler. Çok güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum.
-
@onuktekin hocam kalkınma ajanslarıyla ilgili kanun yok listede sanırım son sınavda yanlış yaptığım
-
@onuktekin 2972 sayılı mahalli idareler secimleriyle ilgili (ismi uzun bayağı kanunun) kanun da yok sanırım listede. son sınavda değil önceki sınavda soru gelmişti bu kanundan.
-
@oguzhan06 artık kaymakamlık ilk 3 sınav gibi çanta da keklik değil, ki bunu 80.,,,, kapatması gösterdi. Ayrıca bu sınav formatı en kısa zamanda değişir diye düşünüyorum Sayıştay gibi Kpss sen belli bir puan türünden alabilir.
-
Murat 5300 kpss a soru bankasını kullanan var mı nasil bir kitaptır?
-
hesap açtıracaklar için https://www.dropbox.com/ linki yeterli arkadaşlar.
-
@onuktekin arkadaşlar litai mevzuat serisi var kuram yayınlarının Temel idare mevzuatı ve yerel yönetimler mevzuatı bence tüm bu kanunları çok güzel derlemiş bir arada şiddetle tavsiye ederim.
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
1- Anayasa
2- Bakanlıkların kuruluş, görev ve esasları hakkında kanun
3- Belediye kanunu
4- Bilgi edinme kanunu
5- Büyükşehir belediye kanunu
6- Devlet ihale kanunu
7- Devlet memurları kanunu
8- İdari yargılama usul kanunu
9- İl idaresi kanunu
10- İl özel idaresi kanunu
11- İmar kanunu
12- İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu
13- Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun
14- Kamu ihale kanunu
15- Kabahatler kanunu
16- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu
17- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu
18- Kamu mali yönetim ve kontrol kanunu
19- Kamulaştırma kanunu
20- Köy kanunu
21- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun
22- Mahalli idare birlikleri kanunu
23- Mal bildirimi kanunu
24- Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun
25- Milletvekili seçim kanunu
26- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun
27- Polis vazife ve salahiyet kanunu
28- Siyasi partiler kanunu
29- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
30- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
31- Meclis iç tüzüğü@FC-Real-GDP ekleyeyim hemen
32-kalkınma ajanslarıyla ilgili kanun
33-2972 sayılı mahalli idareler secimleriyle ilgili kanun -
@koko-kobal İnşallh bunun gibi bir şey olmaz hocam. O zaman gereksiz bir çok derse çalışıyoruz
-
@kemoenes anladım hocam. Ben sadece Levent hoca için önerdim yoksa gerçekten içeriği hakkında fikrim yoktu. Alacak arkadaşlarım vardı, bu dediğinizi ileteyim de tekrar düşünsünler almadan önce.
-
@möözun anlıyorum hocam. Levent hoca gayet iyi birisi ancak ben genel itibari ile söyledim değerlendirecek arkadaşlar öyle değerlendirsin.