2018 Kaymakamlık Sınavı
-
O kadar kaymakamın Cumhurbaşkanı ile gelip onun görevi sona erince gitmesi ihtimali bürokrasinin devamlılığı açısından hiç mantıklı gelmiyor. Dolayısıyla son sınav olmaz diye umut ediyorum.
-
@monser bana da mantıklı gelmedi kardeşim ahmet hoca da acıklaması sınavın olacağı yönündeydi
-
@alasayvan hiç ihtimal vermiyorum son sınav olacağına sistem kitlenir 200 yıllık bir meslek neye göre atama yapılcak,dediğin şey siyasetin artık daha da ekmek kapısı olacağı demek
-
Bir insan en erken 24 yaşında kaymakam adaylığı stajına başlasa tüm süreçleri 3.5-4 yılda tamamlansa kaymakam olarak atanması 28 yaşı buluyor. Bu arkadaş cb görev süresi olan 5 yıl boyunca görev yaptı ve o cb tekrar seçilemezse bakanlığın taşra teşkilatında 3600 ek göstergeli şube müdürlüğüne mi atanacak? Düşüncesi bile saçma ha vali derseniz anlarım. Vali olabilmek için kaymakamlık yolundan geçmek gerekiyor onda da 1. dereceye yükselince atama oluyor nerden baksan 20 yıllık çalışma süresi
-
denildiği gibi sınav test olacaksa buna dair resmi açıklama ne zaman yapılır? umarım sınav ilanıyla beraber olmaz.
-
Ilan tarihi hakkinda duyumu olan var mi secimden once mi sonra mi...
-
Yönetmeliği ya da ilanı beklemek gerek
-
Nohutçu khk kaymakamlık grubunda test olacağına dair bakanlık bürokrasisinden bir duyum almadım demiş.Nohutçunun dediğinin tersi çıkıyor son yıllarda :))
-
Sınavın test olup olmaması bir tarafa,temel idare Bürokratı olan Kaymakamlık makamının kaldırılması,hele de siyasal biçime dönüştürülmesi,çok yönlü olarak sıkıntılara neden olacak bana göre...
Bununla birlikte siyasilere de elbette hakk veririm; mevcut idare Bürokratı hem son derece vasıfsız ve yetersiz hem de aşırı derecede ego,kibir sahibidir. Durumun ne olduğunu hepimiz aşağı yukarı bilmekteyiz... Ancak sorunun temelinde bunların her ikisi de yoktur; memleketimizin bir realitesi vardır...
Benim bu mevzudaki tespitlerim ve görüşüm budur. -
Vasıfsız bürokratlar , atamalarda liyakatın olmaması sonucuyken eğer bu meslek istisnai olacaklar şekilde dönüştürülürse daha da vasıfsızlaşacaktır. Bürokrat /Siyasetçi ayrımının gerekliliğini 100 küsür yıl önce wilson gayet güzel belirtmiş
-
@monser Forum yöneticileri keşke mesajları güncellemeyi aktif etseler
-
Bakanlık ve ösym arasında yapılan protokol gizli mi oluyor arkadaşlar cidden bilmediğimden soruyorum. Yoksa bu kadar farklı bilginin sebebi henüz protokolün çalışmasının başlamamış olmasından mı? Yapıldığında duyulmaz mı ya da ilandan hemen önce mi yapılıyor? İlandan hemen önce ise eylül duyumuna göre temmuzda ancak öğrenebiliriz bu bilgiyi tabi direkt bakandan duyan falan olmazsa.
-
Bu adamın sözlerini buraya taşıyanları yağmurcu arif efendinin arkasındaki adamlara benzetiyorum bu adama kalsa martta sınav olmuştu herkes öyle diyordu noldu ?
Sınav için iki aydan biri olacak
Eylül ya da Aralık -
@hedef-mulkiye, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Bu adamın sözlerini buraya taşıyanları yağmurcu arif efendinin arkasındaki adamlara benzetiyorum bu adama kalsa martta sınav olmuştu herkes öyle diyordu noldu ?
Sınav için iki aydan biri olacak
Eylül ya da AralıkMarttaki sınava girmediniz mi hocam yoksa siz?
rica edicem Eylül+test+kaymakamlığın itibarı düşmesin
-
@enea istihbarat sen amirim nickli arkadaş Eylül de test deyince tepki göstermemiş miydin? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
-
@27ömer27 ilk basta duyum çıktığında ben ihtimal vermemistim bilmiyorum amirim adli arkadastan once mi sonra mi daha sonra sordurunca test ihtimalinin yüksek olduğunu öğrendim
-
Değerli arkadaslar bu konuda en net cozum aramizdan en saglam duyumu alabilecek 4 5 arkadas bu hafta ya da haftaya sorsunlar burda paylasilsin bizde ona gore daha saglam bir bilgi elde edebiliriz.
-
@enea Dostum istihbarat_mia arkadaşta aynı şeyleri söylemişti amirim isimli arkadaşla ilgili hatta adamı linç etti resmen
Ama şimdi o arkadaşın duyumuna hak verilmeye başladı. Amirim nickli arkadaşın dediği çıkacak at fava bekle. -
Test olma ihtimali yok amaç zaten giren sayısını azaltmak malum bizim ülkede ÖSYM sınavlarını loto gibi ( şansımı deneyeyim mantığı ile ) gören çok bizim mahallede ki fırının kürekçisi bile açıktan iktisat okuyor dün pide almaya gittim adam bana diyor bütün sınavlara girecem tek kaymakamlığa girmem o boşluk doldurmamış müfettişim.
-
@hedef-mulkiye firinda kurekci olarak calisanlarin okumaya haklari yokmu, anlayamadim?
Helal olsun kendisine, azmi herkese ornek olsun. Herkes esit sartlarda dunyaya gelmiyor, imkanini yara yara bi yerlere gelmeye ugrasan kisilere hayran olmamiz lazim, kucumsememiz degil.