2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@bsr06 bahsettiğiniz kurum dershane mi hangi kurum?
-
@aslan-reyiz bu yazdıklarınızı yukarı da paylaştım hocam bazı arkadaşlar da şüphe olabiliyor onlar verdiğim linkten de bakabilir. Ayrıca 2014 teki sınavda mülakata kalan sonuncu kişinin 63 doğrusu varmış.
-
test açık uçludan daha zordur 160 sorudan 130 yapıp kazandım zamanında
-
Sınavın %40 lık kısmı için çoktan seçmeli test sınavı, %60 kısmı için klasik usul sınav yapılsa acaba nasıl olurdu:) aklımdaki fantazi şöyle: %40 lık bölüm için 40 soruluk test 60 dk süre diyelim sabah 10 dan 11 e kadar test oturumu; aynı gün öğleden sonra saat 14 ten 17 ye kadar sürecek, anayasa, idare, mahalli idareler ve mikro-makro iktisat konularının sorulduğu tek oturumluk klasik sınav
-
En güzeli açık uçlu sınav bence, bilen bilmeyen ayrışırdı en azından. Bu arada 2 Eylül duyumunun seçime bağlı değişebileceğini düşünmekteyim hala.
-
Bu sınavın test şekline iadesini e-sınav ile bağlantılı olabileceğini düşünüyorum. Geçen sene sınavlar 165 liraydı(kaymakamlık,sayıştay ve hakimlik). Bu sene sayıştay sınavı için e sınav olacak dendi ve fiyatı 200 liraya çıktı(Gerçekten bende anlamıyorum maliyet azalırken fiyatın artması gerçekten ironik! ). Eğer Kaymakamlık sınavı test olursa ,muhtemelen sayıştay gibi e sınav yapacaklardır. Son sayıştay sınavı skandalından sonra hala düşünmezler umarım.
Bu arada e-yds,e-ales ve sayıştay gibi ösym e merkezinde yapılan her sınavın 200 lira olmasının yeryüzünde mantıklı bir izahını yapabilecek var mı acaba? Gerçekten akıllara zarar!
-
osym gecmis yil sinav sorularini erisime acmisti. kaymakamlik var mi icinde, ben bulamadim da. eger varsa link atar misiniz? yoksa da nereden bulurum?
-
@öğrenci burnuma para kokusu geliyor mis gibi ÖSYM bence e sınav moduna ondan geçti
-
@issiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
osym gecmis yil sinav sorularini erisime acmisti. kaymakamlik var mi icinde, ben bulamadim da. eger varsa link atar misiniz? yoksa da nereden bulurum?
O bahsettiğiniz sınavlar açıklanmadı inş onları da yayınlarlar.
2012 ve sonrası soruları bulabilirsiniz sınav arşivinden.
-
Keşke teste dönülmese açık uçlu sistemi çözmüştük artık ve bilen ile bilmeyen daha iyi ayrılıyordu. Test olacağını duyan birçok kişi özellikle hukukçular hiç kaymakamlık gibi bir hedefleri yokken test olursa ben de girerim demeye başladı. Önümüzdeki sınav test olursa rekor katılım gelebilir..
-
Eger sınav 2014 yilinda ki konu dagilimina gore yapılırsa acik uclu sistemde belirleyici olan iktisatin o kadar da önemi kalmayacaktır
-
Valla bence en ölçücü sınav şekli üstteki mesajımda belirttiğim gibi test+klasik usul sınav. Her önüne gelen başvurmayacağı için sayı şişkinliği olmaz açık uçluda neye göre cevaplar kabul edildi-edilmedi tartışmaları yaşanmaz test sınavında sınavı belirleyecek kritik soruları sallayıp tutturanla tutturamayan arasındaki uçurum bir sıralama farkı olmaz
-
Arkadaşlar merhaba ben kpssye hazırlanıyorum ana aklım hep bu konuda sizce sınavdan sonra idareye kanunnameden çalışsam eylül ayına kadar bitirebilir miyim ?
-
Onur kartal açıklama yapmış müsteşar yardımcısı 2 eylül tarihi ni teyit etti diye ... oysa biz söylemiştik taaa baştan
-
@enea, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Eger sınav 2014 yilinda ki konu dagilimina gore yapılırsa acik uclu sistemde belirleyici olan iktisatin o kadar da önemi kalmayacaktır
yüzde olarak azalıyor ama zorluk derecesi testte daha yüksek gördüğüm kadarıyla.
-
@enea aynen öyle hocam 2014 te 80 soru da 8 iktisat varken açık uçlu sisteme geçildiğinde 40 soru da 6 iktisat soruluyordu. Bu durum benim için de güzel iktisat zorlandığımız bir ders lakin bu duruma en çok hukukçular seviniyor
-
İdari hakimlik benzeri bir kota hukukçulara koyulsa iyi olur kaymakamlık sınavı için...
-
@öğrenci Bence doğru olmaz. İdari hakimlik için mevcut kota nasıl haksızsa bu da öyle haksız olur. Keşke idari hakimlik kotasını kaldırsalar.
-
@öğrenci bir hukukçu olarak İİBF'lere konan kotaya karşıyım. Zira idari yargı bizim de sizinde aynı ortak alanı kapsıyor aynı şekilde kaymakamlık da ortak bir alan. Hatta idare ve anayasa hukuku bu sınavın en temel dersleri ki bizde zaten çok ağır ve zor bir şekilde gösteriliyor iki derste. O yüzden birbirimizi kırmadan elimizden geldiğince yardımcı olarak devam etmeliyiz. Eğer istiyorsanız Allah idari yargı hâkimliği size de nasip etsin İnşAllah...
Hayırlı iftarlar...
-
İdari hakimlik hukukçuların olsun
Kaymakamlık bizim doğrusu bu