2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@mehmetemir
Hocam ben hiç İİBF mezunu savcı hakim görmedim ve hukuk mezunu kaymakam -
@mehmetemir Eyvallah hocam, meselenin özü kotalara bende karşıyım. Kim kendini geliştiriyorsa o girsin hak etsin. Lakin diğer türlü hukukculardan kota destekli yorumlar gelince ister istemez böyle düşünmeye başlıyorsun. Madem bölüm şartı var o zaman kaymakamlık için de olsun diye
Hayırlı iftarlar
-
@the-kaymakam hocam öyle ama idare hukuku ve anayasa sinavin geneli tarafindan yapilabiliyor ama iktisat görmeyen bilmeyen için zor benimde iktisatim iyi degil son sinavda iktisattan sifir çektim o sebepten bu duruma bende sevindim
-
@karax tabi ki oyledir ama iktisatin belirleyiciliği ortadan kalkacak tahminimce cunku acik ucluda iktisat yapmadan mulakata kalmak diger dersleri full yapmaktan geciyordu
-
@idealistbiri bir kere idari hakim olup İİBF mezunları var rahat ol. İkincisi zaten Savcılık adlı yargı sınavından alıyor o yüzden savcı yok.
Üçüncüsü kaymakamlık konusunda bir ayrım yapmanızı doğru bulmuyorum hukuk- İİBF diye. Zira kaymakam ilçede idare teşkilatının başı olması vb. ilgili her türlü husus hukukun alanına da girmekte. Böyle iki bölüm arası ayrım yapmak yerine devlet bize kaymakamlıkta size de idari yargı da böyle bir imkan verdiği için bize de düşen içinde Allah korkusu olan adalet için bu iki mesleğe gelecek kişileri dışlamak değil bu meslekleri arzu edenleri desteklemek olmalıdır.
-
@öğrenci şimdi hocam. Hukukçu arkadaşların kotayı desteklemesi şu şekilde. Bize okulda bir pratiklerle önünüze gelen uyuşmazlığı her türlü yoldan adalete en uygun şekilde çözmeyi öğretiyorlar. Lakin İİBF'li kardeşlerimiz bu aşamaları ôğrenmeden olay çözmeye kalkınca uygulama da birçok kez olumsuz vakalar adaletsiz sonuçlar yaşanmış ki bunu ben değil üst düzey birçok hakim, akademisyen, bürokrat diyor.
Ama benim kotanın kalkıp İİBF'li kardeşlerimizin girmesini daha çok isteme sebebim şudur. Nasıl biz bu dava çözme işini görüyorsak eksiğimiz anayasa, idare ve idari yargı dışında başka idare hukuku ile ilgili ders görmüyoruz ve bu da büyük eksik. Siz daha çok girin ki sizin zaten okul hayatı bu kamu konuları üzerine olduğu için siz daha faydalı olursunuz eminim zira işi bilen sizsiniz.
Ama sonuç olarak şu var biz birbirimizi tamamlıyoruz. O yüzden Allah en hakeden kişilere nasip etsin İnşAllah....
-
bu sorun da en adaletli çözüm şudur. İİBFli değerli kardeşlerime mesleğe girmeden önce bize öğretilen hukuki nitelendirme vb. Hususlar ayrıntılı gösterilirse bize de daha ayrıntılı bir kamu yönetimi eğitimi verilirse bak sana ne kadar adaletli bir çözüm. Kimse birbirini kırmasın. Bölünüp parçalanmaya değil birleşip güçlenmeye ihtiyaç var. Biz kardeşiz. Unutmayın tek Türkiye var ve hepimiz bu ülkeyi ayakta tutmak için en iyi yerlere gelmek ve adalet dağıtmak için bu kadar çok emek harcadık. Merak etmeyin Allah emekleri zayi etmez...
-
Konu hakimliğe gelmişken düşüncemi söylüyorum. İster adli ister idari olsun adaylık sürecinin 3 yıldan az olmaması taraftarıyım. Hatta bu 3 yıllık süreçte çeşitli il ve ilçelerdeki mahkemelerde, savcılık bürolarında refakat eğitimleri verilmeli
-
@rootofallevil süreci bilmiyorum elbette vardır refakat eğitimleri ama adaylık sürecinin 1,5 yıl değil 3 yıla yakın sürmesi düşüncesindeyim
-
@rootofallevil süreç 15 temmuz öncesi 24 ay iken şuan aşırı ihtiyaçtan 12 aydır. Dediğiniz gibi birçok mahkemede hakim nezaretinde staj yapmaktalar.
-
@amirim kardeşim nerede yapılmış açıklama
-
@27ömer27 kendi sayfası galiba bi arkadaş gönderdi
-
@mehmetemir hocam sizi çok iyi anlıyorum derslere bakılırsa hukukçular haklı ama bakın ben ankara siyasal mezunuyum ve kaymakamlık için yetiştirildik biz şuan benim idari hakim olarak bir avukata gore başarılı olmam söz konusu olamaz bunu ben kabul ediyorum kaymakamlıkta boyle birşey bizim için.Herkesin görüşüne saygiliyim ben ama bence herşey sınav değil tabiki bu benim görüşüm ve inanıyorum ki mülakat sonuçlarındada devlet büyüklerimiz gereken ozeni bu doğrultuda gösteriyor .
-
@idealistbiri Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin İnşAllah....
-
@officialsecret, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
En güzeli açık uçlu sınav bence, bilen bilmeyen ayrışırdı en azından. Bu arada 2 Eylül duyumunun seçime bağlı değişebileceğini düşünmekteyim hala.
Bölen ile bilmeyeni maalesef ayırmıyor, 10 tane alternatif cevap belirlenirse açık uçlu sınav da aynı test mantığına dönüyor , kabul edilen cevapların bazılarının doğruluk payı bile olmuyor , ama adam gibi bir sınav hazirlarlar ise kesinlikle açık uçlu daha seçici , aksi halde bir farkı yok
-
İnsan hakları kitabı önerebilecek var mı ? (A.Nohutçu dışında). Açık öğretimin kitabı nasıldır (birden çok yazarı olan, 250 sayfa civarı kitap) kullanan var mı arkadaşlar ?
-
Doğrudur hocam, uzun cevaplı sorulara yer verseler daha eleyici ve daha etkili bir sınav olur. Tabi bunun için belirli kalıp dışı cevapları da kabul etmeleri gerekir. @can-mavi
-
@taromisaki9 aöf iyidir. 3 soru yaptırdı bana
-
Kaymakamlik Watsap grubunda 2 eylul tarihi onaylanmis diye mesaj yazilmis.
-
Arkadaşlar ben KPSS hazırlanıyorum KPSS alandan sonra sağlam çalışsam yetişir mi sadece detaylı idare hukuk ve insan haklarına bakacam diğerleri bitti zaten ?