2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Sınavın test olması konuşulmaya başladığı için bu konu da ciddi bir araştırma yapmıştım, kaymakamlığa gönül vermiş siz değerli arkadaşlarla 2014 te son uygulanan test sınavındaki durumu paylaşayım.
Sınavda adaylara, 30 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 50 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi
uygulanacaktır.
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (18), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (4), Türkiye’nin
Sosyo-Ekonomik Yapısı (4) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları 4) ile ilgili çoktan seçmeli
sorulardan,
Alan Bilgisi Testi : Anayasa Hukuku (15), İdare Hukuku (14), Türkiye’nin İdari Yapısı (8), Türkiye’de
Mahalli İdareler (5), Ekonomi (8) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.
Ayrıca 2014 te 60 kişi alındı ve 63 doğru ile kapatmış, lakin sınava giren sayısı sınırlıydı KPSS şartı olduğu için. -
@taromisaki9 hep düşünürüm kaymakamlık sınavında mikro ve makro iktisat yerine yönetim bilimi ve siyaset bilimi sorulsa diye keşke sorulsa çünkü meslek hayatında mikro ve makro iktisat kullanılmayacak. Yani ben hiç duymadım mr=mc noktasını bulmaya çalışan bir kaymakam
-
@rootofallevil Çok mantıklı düşünce, kamu yönetimi dersi kaymakamlık sınavında sorulmuyorsa ne anlamı olur ki ?
-
@rootofallevil katılıyorum size hocam. İdare hukuku ve yönetim bilimi temel dersler olmalı. Tarihin kapsamının genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Siyasi tarih,siyaset bilimi,kamu yönetimi olmalı bence de
-
arkadaşlar kaymakamlık pdf var mı güncel?
-
@amirim bu konuda yanlışınız var açık uçlu olacağı önceden duyuruldu ilanla değil
-
@kaymakammia o halde test olabilmesi için önceden duyuru yapılması gerekiyor?
-
İlk açık uçluda sınava giren arkadaşlarım kasım 2014 gibi açık uçlu olacağı belirtildi ve Mart 2015 de sunan yapıldı dediler.
-
@kaymakammia o sene Kaymakam olan ve şu an görevde olan değerli dostum bizzat aktardı bu bilgiyi ılanla öğrendik diye ... tabi o zaman da içerden bilgi alanlar çok önceden öğrenmiştir bu bilgiyi
-
@the-kaymakam hocam yalniz 2012 sinavinda toplamda 120 soru sorulmuş
-
@mulki̇ biliyorum hocam gitgide azaltmışlar soru sayısını
http://www.osym.gov.tr/TR,5425/2014-kaymakamlik-basvuru-bilgileri.htmlBu linkten sizde bakabilirsiniz. İlginçtir 2014 sınavı ile ilgili herkes yanlış şeyler söylüyordu bu linki bulmam soru işaretlerini giderdi. Bize de bir dua ederseniz diye ümit ediyorum.
-
Değerli dostlar, altı aydır devlet memuruyum. Mülakatsız merkezi atama ile atandım.
2 defa kaymakamlık, 1 defa idari yargı hakim adaylığından, gelir-göç-aspb-maliye uzman yardımcılıklarından, komiser yardımcılığından elendim. Listeyi uzatabilirim. Temiz bir özgeçmişe sahibim, devletin milli güvenliğine muzır oluşumların eşiğinden geçmedim, elimi bir siyasi ideolojinin tarafgirliğiyle havaya kaldırmadım, efendi efendi yaşadım gittim kısacası. Ama gelin görün ki mülakatlar yüzünden yıllarım heba oldu, ümit denilen şey insanın içine yerleşmeye görsün, her defasında sanki hiçbir şey olmamış gibi yeniden başladım. Ancak bir kına iki kılıç sığmıyor, ne kadar eğitimli olsanız da politik kıstaslar aday seçiminde en ön planda. Bu yüzden memur adayı arkadaşlarıma tavsiyem, basamak basamak kariyerinizde yol alın, zirvelerden başlayacağım diye hayatınızı tüketmeyin çünkü ülkemizde memur alımları zorlu mülakat süreçleri içeriyor. Kaymakamlık eski devlet geleneğimizden getirdiğimiz güzel bir meslek, talibi çok bu yüzden usandırıcı bir süreci var. Herkese bol şans. -
S.a sayın hocalarım forumu sürekli takip eden biriyim hqyırlıaı ile arkadaşların söylediklerine göre 2 eylül de sınav olacağı benim merak ettiğim anayasa değişikliklerine göre mi çalışacağız yoksa eski şekil devam mı
-
@the-kaymakam الحصول على نحو أفضل
-
@polisiye-roman, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Değerli dostlar, altı aydır devlet memuruyum. Mülakatsız merkezi atama ile atandım.
2 defa kaymakamlık, 1 defa idari yargı hakim adaylığından, gelir-göç-aspb-maliye uzman yardımcılıklarından, komiser yardımcılığından elendim. Listeyi uzatabilirim. Temiz bir özgeçmişe sahibim, devletin milli güvenliğine muzır oluşumların eşiğinden geçmedim, elimi bir siyasi ideolojinin tarafgirliğiyle havaya kaldırmadım, efendi efendi yaşadım gittim kısacası. Ama gelin görün ki mülakatlar yüzünden yıllarım heba oldu, ümit denilen şey insanın içine yerleşmeye görsün, her defasında sanki hiçbir şey olmamış gibi yeniden başladım. Ancak bir kına iki kılıç sığmıyor, ne kadar eğitimli olsanız da politik kıstaslar aday seçiminde en ön planda. Bu yüzden memur adayı arkadaşlarıma tavsiyem, basamak basamak kariyerinizde yol alın, zirvelerden başlayacağım diye hayatınızı tüketmeyin çünkü ülkemizde memur alımları zorlu mülakat süreçleri içeriyor. Kaymakamlık eski devlet geleneğimizden getirdiğimiz güzel bir meslek, talibi çok bu yüzden usandırıcı bir süreci var. Herkese bol şans.Benzer durumlar yaşamışız. Geçmiş olsun diyorum biraderim. Umarım bir gün Bürokrat teminindeki bu "yöntem" değişir...
Yolun başındaki arkadaşlar için de son derece can alıcı tespitlerdir burada yazılmış olanlar.
Huzurlu,mutlu sahurlar diliyorum. -
@darısı-başımıza anayasa değişikliğine göre çalışacaksın kardeşim
-
Arkadaşlar 9 eylül sınavından elenen biri olarak gönlüme tekrar düştü bu sınav niyetlendim çalışmaya nasipse , sayfalarda hızlı bir tur attım ( malum 142 sayfa olunca detaylı bakamadım ) gözüme çarpan sınavın yine eylül ve test olduğu bilgileridir bunlar dışında bi bilgi mevcutsa paylaşır mısınız.
-
Son yapılan 2014 kaymakamlık sınavı soru dağılımı :(80 soru test sınav 120 dk)
30 GKGY +50 ALAN
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: (30)
-Türkçe 18
-İnkılap tarihi 4
-TC eko 4
-İnsan hakları 4ALAN BİLGİSİ TESTİ (50)
-Anayasa Hukuku 15
-İdare Hukuku 14
-Türkiye’nin İdari Yapısı 8
-Türkiye’de Mahalli İdareler 5
-Ekonomi 8Kpss şartından dolayı sınava giren sayısı :1060
(Sapma var)
GKGY ort :23.7
ALAN ort :33.7 -
@mia_1071 teşekkür ederim kardeşim
-
@k-33 Arkadaşların kötülediği kurum Türkiye birincisi çıkardı. Bende eğitim almış biri olarak çok memnun kaldım. Her hoca çok gayretli ve öğrenciyle birebir ilgileniyorlar Türkiye birincisi haricinde de kurum 12 kişi daha kazandırdı. Herşeyi hocadan beklersen ve gereken çalışma gayretini göstermezse o arkadaşlarım tabi ki kurumu suçlarlar öğrenci psikolojisi sonuçta .