2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Hayırlı bayramlar sevgili forum ailesi, güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle
-
Torpil diger adiyla referans konusuyla ilgili bir iki ileti okudum burda benimde aklima geldi. Bundan 5-6 sene once universiteye kariyer gunleri toplantisina 3 kaymakam bir tanede vali yardimcisi gelmisti katilimcilar konusmacilara yogun birsekilde kaymakamlikta torpil olmazsa olmaz diyorlar siz ne diyorsunuz vs gibi sorular sormuslari kimseden ses cikmadi bir kaymakam haric. O bu soruya aynen su cevabi vermisti hic unutmam. " Torpil herkesin bildigi ama kimsenin soylemedigi bir sirdir." demisti. Evet kariyer mesleklerde siklikla gundeme gelir bu mevzu lakin kpss den veya kurum sinavindan babalar gibi puanini almis biriside halihazirda mulakat olmasa puana gore direkt atanabilecek durumda ise elbette hakkini hukukunu yedirmesin referanssa referans torpilse torpilini bulsun arkadas vicdanende rahat olsun. Adam 95 puanla ortada kaliyor digeri 80 puanla lönk diye ataniyor olmaz boyle bisey. Hepimiz biliyoruz ki 3-5 dakikalik mulakatlar ile bir kisinin meslege uygun olup olmadigini hicbir kurum analiz etmiyor. Mulakat gel bakalim arkadas kazandinda var mi arkanda birileri bize yakin veya siyasi olarak bizim kafadan felan mevzularini analiz etmek icindir. İyi bayramlar herkese...
-
@sismondi hocam iktisat bilginiz varsa 2.5 ay yeterli.
-
Hayırlı Bayramlar diliyorum...
-
@lion acı ama gerçek olanı paylaşmışsın dostum haklısın
-
Arkadaşlar öncelikle buradaki tüm kaymakam adayı kardeşlerimin bayramını en kalbi duygularımla kutlarım cenabı hak nice bayramlara kavuştursun inşallah. bu vesileyle ayrıca değinmek istediğim bir konu daha var bir bir kaç sayfa öncesinden başlayıp etkisi hala devam eden acaba referanssız sınav olur mu olmaz mı mevzusu hakkında her bir arkadaşımız olumlu olumsuz görüşlerini dile getirmiş ancak benim acizane görüşüm bu kısıtlı zamanda böylesine hassas konuların konuşulması bizlerin şevkini kırmaktan öteye gitmeyecektir hele ki yeni başlayan arkadaşlar için. O yüzden bu değerli vaktimizi tamamen sınava odaklı kullanmamız gerektiği görüşündeyim herkese hayırlı çalışmalar diliyorum.
-
@mulki̇ kardesim bana kalacak olursa mulakat hic olmasin ha illede olacaksada kisinin atanmasini nihai olarak etkilemesin misal mulakat puani %10 etkili olsun %90 yazili sinav baz alinsin. Adam pkklidir fetocudur hirsizdir gaspcidir tacizcidir tamam bu adamlari kaymakam hakim savci mufettis zaten yapma en basinda ele gitsin. Ama onun haricindede sinav birincisinide almamak icin kurum olarak kirk takla atip mulakatta gozunun ustunde niye kasin var diyede eleme yani. Bu ve benzeri sinavlara hazirlananlar bu isin dogasinda en son asamada bu referans bilmem ne muhabbetlerinin oldugunu enbasindan bilmeliki tedbirinide ona gore alsin. Poliyannacilik oynamanin kimseye bir faydasi olmaz aci ama gercek...
-
Ankarada en iyi kaymakamlık kursları hangileri acaba ?
-
Arkadaşlar herkese merhaba grupta yeniyim.Öncelikle bu süreçte herkesin Allah yardımcısı olsun.Benim sorum kaynaklar ile ilgili.Malum kamu hukuku alanında birçok değişiklik olacak gerek idare hukuku gerek anayasa ile ilgili sınava kadar değişiklikler tamamlanmış olacaktır.Siz çalışmalarınızı bu dersler için nasıl yapıyorsunuz ve kaynak konusunda önerileriniz nelerdir?Monopol,Ahmet Nohutçu veya başka kaynak önerisi olan car mıdır?Temeli olan biriyim ve Ahmet Nohutçu biraz detaylarda boğuyor gibi geliyor.Tüm önerilerinize açığım.Teşekkür ederim.
-
Sevgili dostlar;akşam gazetesinin dünkü haberinde dikkatimi çekti;haberde 2 eylül 2018 Kaymakamlık sınavına dair açık uçlu olacağına dair bir bilgi vardı;sınavın şekline ilişkin muhtemel bir bilgisi olan arkadaşımdan rica etsem benim ile paylaşabilir mi...
-
@makam_ı-mülkiye haberin tamamını okumamışsın 2017 sınacında açık uçlu sınav uygulandı diyor.
-
@mulki̇ Cevabınız için teşekkürler.
-
Arkadaşlar hepimize hayırlı olsun. Çalışılan kaynak ve arada birbirimize hukuk veya diğer konularla ilgili soru paylaşımı yaparak gidersek boş vakitlerimizde de arada buraya takılıp bilgi kapasitemizi artırmış oluruz. Win-win yaparak gidelim herkese kolay gelsin
-
Arkadaşlar yorumlarda da belirtildiği gibi geçen sınav ile ilan tarihi arasında çok a zaman oldu.Bir önceki sene 17 aralıkta yapılırken bu senede 9 eylül de yapıldı.Çok çalışma fırsatımız olmadı ama temeli sağlam olanlar çok zorlanmadı diyebilirim.kaynak olarak Ahmet nohutçu yeterliydi.sadece kitaba değil testlere de çalışın bol bol deneme sınavı yapın.80 puan almak çok zor değil bu sınavda asıl iş mülakatta.ezberden çok öğrenme amaçlı çalışmaya bakın.Kaymakamlık güzel meslek hepinize tavsiye ederim:))
-
https://www.google.com.tr/amp/s/www.aksam.com.tr/amp/egitim/2018-icisleri-bakanligi-kaymakam-adayligi-sinavi-basvuru-sartlari-kosullari-basvurular-ne-zaman/haber-744899 15 haziran da verilen haberin içinde 40 soru sorulacağı yazılmış, 40 soru olursa klasik olur herhalde. Lakin haber ne kadar doğru bilemiyorm
-
@sametuzeyir okudum haberi. ancak ilan edilen kadronun (100) şeklinde yazıyor birkaç yerde. henüz kadro sayısı ilan edilmedi, bu yüzden eski ilanın başvuru şartlarını alıp yazmışlar.
-
@kaydı-silinmiş hocam açık uclu sınav sisteminde sınav sonuçlarının açıklanma süresi ne kadardı bu sınav için 25 gün verilmiş ama açık üçlü sınav sistemine göre kısa diye düşünüyorum o nedenle test daha ağır basıyor ıns bu hafta resmi bir açıklama gelir
-
Arkadaşlar mesleğin avantaj ve dezavantajlarından bahsetsek biraz da.Kaymakam olmanın zorlukları nelerdir?Mesleğin özlük hakları konusunda geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Ayrıca sanırım 10 yıl gibi bir süre ücra yerlerde geçirmen gerekiyor.Bu mesleği avantajlı kılan şeyler nelerdir?
-
@birsorumolacaktı hocam hazırladığımız metne bir göz at istersen.
https://www.tercihiniyap.net/haber/kaymakam-nedir-ne-is-yapar-nasil-olunur
-
@birsorumolacaktı
Bu meslegi yapmak isteyen birisinin kalbinde ayri bi vatan aski olmasi gerekiyor bence. Kendi kisisel cikarlarini fazla on planda tutanlarin yapabilecekleri bir meslek degil. “Ucra yer”lere gitmek istemeyenler uzman olsun,mufettis olsun. Kaymakam olcak kisiler vatanin her karis topragina ayni degeri veren kisiler olsun insallah.