T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
-
Resmen ciğerim yanıyor bu başlığı görünce. Hey gidi bengidönüş.
Daha önce ekonominin sınavına girmemiş işletmeci varsa yardımcı olurum, başlığın hepsini okuyamadım çok hüzünleniyorum. Teşekkürler.
-
@bengidönüş ben ilk defa girecem bakalım
-
Arkadaslar kacta açıklanır hak kazananlar ? Ayrıca kac kişinin gireceğini görebilir miyiz ?
-
@ceks74 ilanda 6 kasımdan itibaren açıklanır diyor.bugünde gelebilir ilerleyen günlerde de.emin olmamakla beraber liste şeklinde açıklanacağını düşünüyorum
-
Ben Bugün açıklanmasını pek Beklemiyorum
-
Bu yurt dışında görev yapma olayını , bütün uzmanlar sırayla mı yapıyor ? İsteğe bağlı olarak mı gidiliyor yoksa kurum içinde ayrı bir sınav mı yapılıyor ?
Ne kadar süre yurt dışında kalıyorlar ?Dış ticaret uzmanlığı gibi yurt dışında görev yapma olayı olan başka bakanlıklarda var mıdır ?
-
@sayıştay isteğe bırakılmıyor, AB bakanlığı ve dış işlerinin yurt dışına giden kadroları var.
-
https://www.ekonomi.gov.tr/portal/faces/home/kurumsal/sinav-yazili-yer?_afrLoop=9226903689310396&_afrWindowMode=0&_afrWindowId=null&_adf.ctrl-state=m9lf3n5zk_497#!%40%40%3F_afrWindowId%3Dnull%26_afrLoop%3D9226903689310396%26_afrWindowMode%3D0%26_adf.ctrl-state%3Dm9lf3n5zk_501
liste açıklanmadı.sınava girmeye hak kazananlar burdan tcleri ile giriş yerine bakabilir.
81.07 ile kapatmış iktisat -
burası açılmıyor galiba.https://www.ekonomi.gov.tr/portal/content/conn/UCM/uuid/dDocName:EK-250999
burdan sınava giriş kurallarının altından tıklayınız yazan yere basıp bakabilirsiniz -
Sınava girecek arkadaşlarımdan edindiğim bilgi:
İşletme Taban Puanı : 80.05959
Kamu Yönetimi Taban Puanı : 80.38317
Uluslararası İlişkiler Taban Puanı : 80.18341Zaten YDS'nin yanı sıra KPSS'deki ilgili puan türünden 80 puan şartı vardı. Hepsi 80 küsurlarda kapattığı için bu üç branşta sınav kontenjanı tamamen dolmayıp birkaç kişi eksik kalmış olabilir. Bu sınava girecek olanlar bence bu açıdan şanslı olabilir. 2015 sınavında olduğu gibi yine Gazi yapıyor. Başarılar...
-
Sıra No kaçıncı olarak girdiğimiz mi arkadaşlar?
Ayrıca sınav tarzı sizce 2015 deki gibi mi olur ?
-
@bengidönüş ben de ilk defa gireceğim, işletme bölümü için kaynak öneriniz var mı acaba?
-
Geçtiğimiz yıllarda kontenjanın dolmadığı dönemler olmuştu. Listeyi açmadım ama taban puanlara bakarak katılım sayısı tamamen doldu mu?
-
@ceks74 Aynen öyle. Hatta uluslararası ilişkilerde taban puanı alan kişinin 120. Sırada olduğunu öğrendim. Tahminimin aksine tüm kontenjanlar dolmuş olabilir ama iyi tarafı neredeyse başvurabilen herkesin sınava hak kazanmış olması. Belki bunda tek yıl KPSS'nin geçerli olması da etkilidir...
-
@milley var yazar bırakırmışım. Ay yine 0-6 yaş arası espriler yapıyorum. Neyse konumuza dönelim,
Tamer Koçel'in hepimizin bildiği tuğla kitabından çalışmıştım ben, aöf'lerinin pazarlama, üretim, yönetim kitaplarını taramıştım. Finansta da bir soru cevap kitabı var da kitap şu an elimde değil akşama öğrenip yazarım adını. Ne kadar zaman var bilmiyorum malum ben giremediğim in takip etmiyorum ay hüzünlendim.......
Neyse şey yapın ne bulursanız okuyun işe yaramaz demeyin, çünkü çok genel sorular geliyor kitap bilgisiyle birlikte yorum yapmanız gerekecek.
İktisat sorusu da aynı şekilde çok genel geliyor, layıkıyla da puanlıyorlar.
Bence önemli olan dil eleme oradan daha net yapılıyor.
Kolay gelsin -
Hukuk 80.32631 ile kapatmış. Bu sınava ilk kez giriyorum hukukçular için iktisatta kitap öneriniz var mı? 2015 soruları çok yüzeysel ve kapsamlı buna yönelik bir kitaba ihtiyacım var
-
@odtüsbky sıra no yazan yer kesin olarak olarak puan sıralaması değilmi üstat, ben onu sadece salon sıra no su okarak düşünmüştüm
-
Çeviri yokmuş ben inanamıyorum. Banaymış garezleri demek ki soran olursa her alandan geçirip de türkçeden ingilizceye çeviride 5 puanla bıraktığınız bengidönüşün selamı var diyin.
Sağolsunlar güzel andım. -
Gecmis yillar Ulus bolumunden giren varsa birkac soru sorabilir miyim?
-
soruları gazi üniversitesi mi hazırlayacak arkadaşlar, bilginiz var mi?