T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
-
Arkadaşlar sınav yeri tam olarak nerede? Kızılay'dan nasıl ulaşım sağlanabilir?
-
@dr-melfi kizilaydan ankaraya binip (asti beşevler dogrultusunda gidene bineceksin) maltepe duraginda iniyosun. Oradan sonra yurume mesafesi yaklasik 5 dakika falandir. Mapsten bakabilirsin veya metrodan cikinca sorabilirsin.
-
@armindo teşekkürleer
-
İşletme adına konuşuyorum eleyici bir sınav değildi gayet kolaydı. Herhalde 90 ile falan kapatır .
-
Çan yapıyor mu bu kurum ?
-
@zizek Ekonomi Bakanlığı geçen sınav kolay sorduğu için çan yaptığını duymadım zira hiç gerek duymadı. Zaten ilanında şöyle bir ibare var:
"Bakanlık, yapılacak sınavlar sonucunda yukarıda belirtilen sayılarda başarılı aday bulunmadığı takdirde, başarılı aday sayısı kadar personel alabilir veya yukarıda belirtilen alanlar ve sayılar arasında değişiklik yapabilir."
Yani mülakata her bölümden kaçar kişi kalacağı pek de önemli değil. Ancak mülakat sonucunda az hukukçu alırlarsa sınavdaki iktisat sorularını yapan diğer İİBF mezunlarını mülakatta başarılı bulup kontenjan kaydırabilirler. Kalkınma Bakanlığı yazılıyı kimsenin geçemediği 1 kişilik Harita Mühendisliği kadrosunu Uluslararası İlişkilere kaydırmıştı ve 1 kişinin alınacağı ve 3 kişinin mülakata girdiği u.a.ilişkilerden 2 kişi alınmıştı. Ayrıca özelden mesaj yazdım. Bakar mısınız?
-
Uluslararasından girenler nasıldı sınav? Biraz kolay gibi geldi bana
-
İktisat alanı hakkında bilmiyorum herkes ne der de, bence güzel ve seçici bi sınavdı. Bilgi de vardı yorum da. Hayırlısı olsun arkadaşlar.
-
Ortak Iktisat sorularini hatirlayanlar yazabilir mi ? Giffen paradoksu, ekonomi güven endeksi, tamamlayıcı mal, büyüme oranı, doğal işsizlik, enflasyon, Stagflasyon, ithal ikameci politika, 80 sonrası ekonomi politikası.
-
Bu arada sınav yine 2015 gibiydi. A bölümü 20 soru-100 puan ve B bölümü 7 soru-100 puan. Ben aklıma gelen iktisat alan sorularını yazayım unutmadan, belki gelecek nesiller faydalanır:
- Monopolcünün fiyat farklılaştırması uygulayabilmesi için gerekli olan koşullar?
- Genişletici maliye veya para pol. uygulamadan harcamayı yani toplam talebi arttıracak en az 3 faktör?
3)Nominal döviz kurunu uzun vadede etkileyen faktörler? - İmkansız üçlüyü açıklayınız.
- Serbest ticaret rejiminin hakim olduğu bir ülkede ithal mala konulan verginin refah değişimi üzerindeki etkisi vs.
- Yüksek enflasyonun olduğu bir ülkede nasıl bir para pol uygulanmalı ve bu para politikasının üretim düzeyi üzerindeki etkisini azaltmak için nasıl bir maliye politikası uygulanmalıdır?
- hatırlamadım
imkansız üçlü 10p diğerleri 15puandı
-
@audit ödemeler dengesi, üretim imkanları eğrisi, marjinal maliyet
-
@armindo
reeskont kredileri nerdedir ( aktif ?)
Arbitraj
Karaborsa fiyatı -
@audit şimdi baktım aktifmiş. pasif yapmıştım:/
-
Sağlık olsun 1 puan geliyor zaten bir sorudan.
-
@audit hesaplamalarıma göre 16, belki 17 puan gelecek ordan. kısmet artık:) 5 soru kalmış ortak alandan. hatırlayamadım başka
-
Aktif yerine borç kısmı yazdım ya muhasebeye cok kaptırmışim. Kabul etmezler değil mi ? ayrıca iktisatta 62 kişi yazıyordu giren kişi sayısı 62 miydi yoksa başka siniflarda giren iktisatçı var mıydı? Sorular benim için orta seviyeydi hepsini yaptım ama ilk 2 soru zorladı beni.
-
@armindo
Bir de A malının ikamesi olan malın fiyatı düşerse diyordu. -
@ceks74 hocam 62 olamaz bence. birkaç sınıf vardı muhtemelen.
-
@audit nasıl soruyodu hatırlamıyorum ama a malının talep eğrisi sola kayar falan dedim sanırım.
-
Kamudan tek sınıf vardı sanirim. Listede 35 kişi vardı. Sınava 25 kişi girdi