@antimülakat, içinde söyledi: 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakat Kazananlar
Arkadaşlar mevcut şartlar altında Gelir Uzman Yardımcılığı bence kamudaki en ideal meslek. Yanlış anlaşılmasın en iyi demedim en ideal dedim. Neden ideal biraz açarak konuşayım:
1- Öncelikle maaşı yaklaşık 3.500 TL civarında, uzman olduktan sonra da 4.300 TL gibi bana sorarsanız tek bir birey olarak çalışıldığında dahi geçim olabilecek bir meblağ.
2- Kazandığın şehirde çalışma özgürlüğü tanır. Hatta zaman içerisinde tayin isteme kolaylığı sunar. İster deniz kenarında bir ilde çalış, ister memleketin de. İstersen de yaşamak istediğin bir şehirde. Merkez uzmanlıkların ise %90'dan fazlası Ankara'da. Çoğu kişi tarafından sevilmeyen bir ilde.
3- GUY olduktan GU olmak için çok büyük efor sarf etmene gerek kalmıyor. Tez, yds vs. ömründen ömür götürmüyor. Arıza üstadlar yüzünden yıllarca uzman yard veya müfettiş yard olarak ömrün tükenmiyor.
4- Sorumluluk noktasında hayati kararlar verecek, geri dönüşü olmayacak kadar risk teşkil eden bir meslek değil.
5- Rotasyon yok, bir yerde düzeni kurduğun vakit, rotasyon yüzünden ekstra bir problem yaşamıyorsun.
6- Şartları iyidir veya kötüdür, bu bakış açısına göre değişir ancak maliye bakanlığında uzmanım dediğiniz vakit, toplumsal saygınlığı olan bir meslektir.
7- Çalışan herkes eşit şartlarda ve eşit yüklere katlanarak çalışır, kimsenin yükü diğerine göre daha hafif değildir.
8- İstisnai durumlar dışında mobing yoktur, çalışma yönetmeliği ve gelir uzman yardımcılarının yapacakları işlerin durumu yasal sınırlar içerisinde bellidir. Kimse bir üst amir olsa dahi keyfi uygulamalarla guy çalışanını kalk şunu yap, bunu getir, şunu götür diyemez. Guy olan birisinin de ilk bakması gereken nokta, mevzuatta yer alan çalışma şartlarını, özlük haklarını kapsamlı olarak öğrenmesidir. Bir de keyfilik varsa, bu durum keyfiliğe sebebiyet verenlerin sessizliğinde kaynaklanır. Hiçbir kamu kurum veya kuruluşu kimseye zimmetli değildir. Abilik, kardeşlik, amirlik başka, keyfi uygulamalar ve angarya başkadır.
Bütün bunları alt alta koyup, ölçüp biçip tarttığımız da tam da ideal bir meslektir diyebiliriz.
uzmanlığa geçince maaş 4300 mü oluyor hocam o zaman çok ıyıymış cidden ?