2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakat Kazananlar
-
@sofuoglu Eveet arkadaşlar, tartışma bitmiştir
-
@sağlıksızyaşam sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş ben dava açmaktan vs bahsetmedim açılsada bir işe yaramaycağını düşünüyorum sınavı kazananlara yönelikte bir söylemim olmadı söylediklerimde. kpss 90 puanı oldugunu soyleyen bir arkadaşaydı
-
Aslında tüm mesele kötünün karşısında iyi kalabilmek.Onca kötülüğün olduğu şu dünyada kötülüğe kötülükle cevap verirsek ne farkımız kalır.Allah ıslah etsin diyelim ve kötülere,kötü düşünenlere,her şeye rağmen iyilikle cevap verelim ki iyiler,iyi kiler çoğalsınAllah kalbimize güzellikler nasip etsin,bizlere de kalbimizin sesini dinlemeyi nasip etsin️ Sağlıcakla,sevgiyle en çok da dua ile
-
@pyle @mrs-keynes vallahi öyle görünüyor hocam bu veriler ışığında @paretowilfredo hocam paylaştığım hususlar üzerine siz ne düşünüyorsunuz bu tarz süreçleri takip eden biri olarak anayasa mahkemesinin bu kararını belki biliyorsunuzdur diye size de bir danışmak istedim.
-
Malum grupta sonuçların açıklandığı gün sözlü sınavda nerede kaldıgının soruldugunu kendisinin de 17-25 aralık tarihinden sonra fetönün evlerinde kalmaya devam ettigini ve elendiğini söyleyen iki şahısın insanları galeyana getirdigini görüyorum.
Sahte isimlerle aynı gönderi altında cumhurbaşkanına hakaret dahi etmişti.
Bursa’yı tercih ettim.
82 ile arkadaşım yerleşemedi.
82 puanla Bursa ve sanıyorum antalya hatiç tüm illeri tercih edebiliyordu.
Sistem o zaman çok mu adildi.Grupta herkesin kurum puanı 90+ oludugunu ifade ediyor. Ama ortada görsel yok.
Sürecin adil hale gelmesi için hep birlikte gayret edelim.
Kpss kurum ve mülakat puanına göre tercih yapılsın.Veya ilk 2000 kişi direkt mülakata katılsın.
85 üzeri kpss puanı alıp yerleşemeyen arkadaşlarım için son derece üzgünüm.
İnşaAllah sistem adil olur, ama burada da referanssız hakkıyla girmiş insanların magdur edilmesiyle hak yerini bulmuş olamaz!
Kollektif olarak sistemin daha adil hale gelmesi için birlikte hareket edelim.
2000 kişinin sevincini kursağında bırakmaya kimsenin hakkı yok.
2015 kasımdan sonra ilan, etkinlik , mektup ve referandumun etkisiyle bir ilan gelmişken süreci uzatmanın kimseye faydası yok. Hoş yürütmenin de durdurulacağı kanatinde değilim. -
@sofuoglu Kararı duymuştum ama yazılı metin olarak ilk kez gördüm sayende dostum. Emeğine sağlık. AYM kararı kesinlikle ciddi bir kısıttır. Bu kısıt altında da muhtemeldir ki -hatta hukuk çerçevesinde kesinlikle- geri çevrilecektir. Güzel bir noktadan yakalanmış konu. Kendi mevzuatında belirtmedikçe kurumlar bir kaideyle bağlı değil. Bu da davayı hükümsüz kılacaktır dostum gönlünüz rahat olabilir bence bu bilginin üzerine.
-
@paretowilfredo Çok teşekkürler hocam fikriniz için.
-
@paretowilfredo üstad yeni bir alım olacağı konuşuluyor. Ty guy ve diğer alımlar için daha adil bir süreç başlaması adına bize öncülük yapsın.
Süreç başından itibaren daha adil bir hal alması için birşeyler yapalım.Bu bağlamda özelde guy genelde tüm sınavlar adına
İl tercihi sona bırakılsın
Kpss kurum ve mülakat ortalaması alınsın
Mülakatlar tutanak altına alınsın
Gibi daha adil bir hal alması için çaba sarf edelim -
@sofuoglu Artık hayırlısıyla bir atanın da dostum, siz de rahatlayın ben de rahatlayayım. Gerçekten her anlamda çok yıpratıcı geçti bu ilan, sınav ve mülakat süreci. Allah hepinize gönlünüzdekini hayırlı kılarak versin.
-
@paretowilfredo Allah razı olsun hocam belirttiğin üzere gerçekten çok yıprandık bu süreçte ve bu tarz mevzular çıkınca insan ister istemez stres yapıyor, umarım en kısa zamanda netleşir ve biz de hayırlısıyla göreve başlarız.
-
@aslizilyet Dostum benzer bir çalışmayı ÖSYM nezdinde başlatmıştık hatırlarsınız. Devamı gelmediği için ben de sürdürmedim. Şayet devamlılığı olacaksa özellikle atanan dostlar İİBF için mücadeleyi sürdürmeye devam ederlerse birikimli olarak ciddi bir kitle halini alırız ve emin olun sesimiz de duyulur. Ben sizlerde pırıltıyı gördüğüm anda öncü olurum. Buna dair düşüncelerim de var açıkçası yakın zamanda buna dair bir çalışma yapıp ilgili bir başlık açacağım. Bakalım alaka ne düzeyde olacak.
-
@paretowilfredo hocam bu paylaştığım yazı üzerine bir arkadaş Danıştay'ın mülakatların kamera kaydına alınması kararını gösterdi ve bu karar 2017 yılında aldı, yanılmıyorsam üstte paylaştığım Anayasa Mahkemesi kararı 2014 veyahut 2015 yılına ait.Arkadaş şunları aktardı:
"KARAR TARİHİNE BAKAR MISIN 27.03.2017 VE GEÇENLERDE İPTAL ETTGİ DİGER MÜLAKATLAR burda kesin iptal eder demiyorum ama iptal etme ihtimali var anayasa mahkemesi bu gibi konularda verdigi kararlarda var acıp okuyabilirsin (2017 kararlarında benzer seyler soylenmıs mülakatların kayıt altına alınmasını ne soruldugu aday tarafından ne cevap verıldıgı)"
Hakikaten şu süreç sağ salim tamamlansa kazanan da kaybeden de yoluna baksa gerçekten
-
@sofuoglu Dostum gündüz tepki gösterilen ve verdiğim örnekler de buna benzerdi. Bunu söylemeye çalıştım ben de ama benim düşüncem AYM'nin eski de olsa bu yöndeki kararı Danıştay'ın vereceği karardan üstte olacaktır. Sizi vurabilecek en kötü ihtimal YDK'dır. Onu da aldırmak o kadar kolay değil. Öncelikle AYM kararına bakarsak hukuka aykırılık yönünden zaten takılacağını düşünüyorum. O nedenle müsterih olun derim dostum.
ve evet katılıyorum. Hayırlısıyla atanın kardeşim de bitsin bu stres.
-
@paretowilfredo Eyvallah Allah razı olsun üstad çok sağol düşüncelerin için, hayırlı geceler diliyorum sana.
-
@sofuoglu Bilmukabele dostum. Allah yâr ve yardımcınız olsun. Gönlünüzü ferah ve temiz tutun. Allah mazlumu da zalimi de muhakkak ki görüyor. Hayırlı geceler dilerim.
-
@paretowilfredo 5 yıldır süreçin içerisindeyim üstad.
2016 kpss geçerliliğinin bir yıla indirilmesi ve ilansız geçen süreç içerisinde mu derneği, mhu derneği, ygud , guyader gibi çeşitli derneklere sürecin geldiği hali anlatan mailler atıp görüşmeler yaptım. Maaşesef netice alamadım.
Yıllar sonra ismimi listede görünce bir sevinç yaşadım. Ama hala kazandığım konusunda emin değilim.inanamıyorum kaybetmeye o kadar alıştım ki.
Nasip olmayan arkadaşlarımın hüznünü gönlümde hissediyorum.
İİBF/SBF alanında vefasızlıgı biliyorum.
Kendime söz vermiştim mücadele adına bir dernek kurmaya ama 657’ye tabii olmak adına yaşama sevincimi kaybettim.Üzerimizde ki ölü toprağından arınmak adına “ İşte yol koş takibe “ diyecek bir hareketin bence vaktidir.
-
@aslizilyet Dostum elimizi taşın altına koymak durumunda değiliz zira zaten ben taşın direkt altında hissediyorum kendimi. Kimseyi mutlu edemiyorum bu konularda bugün de şahit olunduğu üzere. Malesef vefa noktasında çok ciddi problemlerimiz var. Ve Büchner'in dediği gibi 'devrim kendi çocuklarını yer.' biz de bir şeyler yaparız ve başarıya da ulaşırız belki bir şeyleri değiştirmek konusunda ancak sonrasında neler olacağını tahayyül etmekte zorlanıyorum açıkçası. Biz her noktada, gerek sizlerin bilgiye ulaşması konusunda, gerek hakkınızın aranması konusunda, gerek nelerle karşı karşıya olduğunuz konusunda hep bir şeyler üretmeye gönül koyduk. Ben şunu yaptım bunu yaptım demeyi seven birisi değilim, bugüne dek dile de getirmiş değilim.
Her zaman bu işlerde can-ı gönülden yer alırız. Ancak bazı şeyleri kestiremiyorum dostum, onca emeğimize, alın terimize, muhabbetimize rağmen yarın çekilişçi bir hocanın sözü ile karşımıza dikilinmeyeceğini, ağıza çalınan bir parmak bal ile herkesin sus pus olup bizim uğraşımızın öyle havada kalmayacağını vs. vs.
Bakalım dediğim gibi bir çalışma var aklımda bir süredir. Bunu da bir başlık ile şekillendireceğim. Oradaki alakaya göre de sizlerin de önerileri ile neler yapabileceğimizi istişare ederiz.
İnşallah bu sıkıntıları ortadan kaldırabilecek bir hareket olur.
Ya da boş laf döner, maksat forumda hareket olsun(!) -
@bcd hocam iptal olmayacağını bilsek neden başvuralım geçen haftaya kadar Sınav defterini kapatmıştım diyorum defalarca,yöneticilerimiz bile iptal olan davaları aleni şekilde daha birkaç sayfadır yazdı oluyor haberiniz olsun diyor bu durumda bu bir tehdit değil kendini herkes garantiye almak zorunda bunca emek var ortada ne diye oldu sanıp köşeye çekilelim iptal olsa başvurmadığımız yerler için o arkadaşlar mı vah vah diyecek bizim yerimize
-
@bcd Sizin yazdığınız ''-Birisine kafası bozulup bende sınavlara giriyorum'' kısmına bende dahil olduğum için cevap vermek istedim. Tehdit falan da yok aslında. Burada belli yaşın üstünde benim gibi kişiler var ve bazı yazılanları sindirmek çok zor oluyor. Mülakattan elenmenin ne kadar acı olduğunu biliyorum. Ama burada gideceği ilde ev tutanlar var, yedi düvele kazandığını haber duyuranlar var, benim gibi çok masraf altına girenler var. Tekrar mülakat olsa ve elensek, bizim yıkımımız iki kat ağır olur kardeşim emin ol. Verdiğimiz tepkiler de normal aslında. Bu konuyu çok uzatmak istemiyorum. Haksız yere kırdıklarım olduysa özür dilerim
-
@1903bjk ''bi'' değil "bir".