2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakat Kazananlar
-
@guydemapusant ben 657 dmk nin 62 maddesinde pek senin dedigin gibi anlamadim acikcasi . Kanun ilk defa veya yer degistirme olarak belirtmis il dışı tayinini
-
@görünmez-el hocam Kocaeli en başta sadece merkezdi şuan nasıl oluyor gebzeye çağrılma işi anlamadım
-
@murti1930 gebzeyi de merkeze bağladılar üç vergi dairesi var Gebze'de ona göre kendinize yol çizin önlem alın
-
@görünmez-el bunu bilmiyodum teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. peki gebze yada merkez olduğunu ne zaman öğrenmiş oluyoruz adrese yapılan tebligatta mı belli olucak bu durum
-
@murti1930 hayır evrak tesliminde size soracaklar gebzeyi istiyor musunuz ve ikamet adresinizi sorup ona göre atama yapacaklar gebzeyi pek isteyen olmadığı için rastgele gonderecekler bence geçerli bir bahane bulup Kocaeli merkezde çalışmaya bakın nacizane tavsiyemdir
-
@görünmez-el açıkçası Kocaeli sadece merkeze alım yapıyor diye sevinmiştim böyle bir şey olduğunu şuan öğreniyorum ve çoğunluğunda gebzeyi tercih edeceğini sanmıyorum. siz sayının 30 olduğunu nerden öğrendiniz peki öğrenebilir miyim
-
@paretowilfredo iptal durumu olabilir o zaman . Kaç yıldır uğrasıyorum ben tam oldu dedik hevesimiz kursağımızda kalmaz insallah :((
-
@murti1930 ben Gebze'de gelir uzmanı olarak çalışıyorum vergi dairesi başkanı öyle söylemiş
-
@guycucekocu aynen öyle . Tam rahatça süreci bekleyelim dedik hevesimiz kursağımızda kaldı.
-
Bu mülakata girip yüksek puanlı olup kazananlar var, 4/5. senesi olup da kazananlar var,askerlik tecilinin son dönemi olup kazananlar var,son umudu olarak görüp kazananlar var, kazandıktan sonra kitaplarının hepsini hediyen insanlar var var da var. Yürütmeyi durdurma davası veyahut iptal davası açmak isteyen arkadaşlar neden biraz da bu pencereden bakmıyorlar. Herkes hakettiğini düşünür elbette ama bu sınava girerken yarımızın eleneceğini bilmiyor muyduk? Daha kazanalı bir hafta oldu ve tereddütte kalıyoruz acaba olur mu olmaz mı tarzında. Ne diyelim onlarda yd veya iptale gidip başarılı olurlarsa biz de bir üst mahkemeye gideriz.
-
@görünmez-el anladım hocam hayırlısı olsun hakkımızda inşallah teşekkür ederim
-
@guycucekocu İnşallah dostum. Kesinlikle hakkı ile kazanmış olanların mağdur olmasını istemiyorum. Ancak şuna da karşıyım daha önce de belirttim bunu, yasal olarak hak aramak insanların hakkı. Bu noktada iki tarafın da birbirine olan peşin hükümlerini kabul etmiyorum. İki tarafın da empati yapması lazım.
Kaybedenler hakkıyla kazanıp mağdur olma korkusunu yaşayabilirlerdi.
Kazananlar kaybedip hakettiklerini düşünerek aynı sitemlerle haklarını arama yoluna gidebilirlerdi. O nedenle anlayışlı olmak ve vakar içinde süreci izlemek gerek. -
Madem bir dava açılacak o zaman komple sgk,mhuy,vmy vs. hepsine açalım.sgk da ne yüksek puanlı insanlar açıkta kaldı,kaç kere şahit oldum.
-
@hobbes ben bu şekilde iş başı yaptım arkadasım. Verilen tarihte iş başı yapmak zorundasınız size asla bir ek süre verilmiyor ben de ankaradan geldim hatta arayıp sordum 15 gün içinde baslayabilir miyim düzenimi henüz kurmadım kalacak yerim yok diye. Size bir hafta önceden bildiriyoruz zaten verilen tarihte tebliğinizi almak durumundasınız demişlerdi. Yani o kanun ilk işe baslayanlarda işlemiyor üzgünüm kendinizi ona göre hazırlayın tecrübeyle sabit
-
@niloya Aslında alınan tek bir mülakat kararının diğerlerine de emsal olması gerekirdi. Alınmış kararlar var, soru ve cevapların ve dâhi puanlamaların yazılı olması gerekliliği ile kamera ile kayıt altına alınması gerekliliği hususunda. Ancak maalesef bunlar emsal teşkil etmedi ve uygulamaya yansımadı.
-
@paretowilfredo hocam süreç ne zaman neticelenir, yani lehimize karar alınacağını varsayalım ne zaman rahatlıcaz.
-
@paretowilfredo hocam cok afedersiniz ama bir hususu gercekten anlayamiyorum. Neden yoneticiler forumda surekli kaybeden arkadaslari daha da gaza getiricek paylasimlar yapiyor gercekten anlayamiyorum. Soylediginiz mulakatlarla guy mulakati arasinda daglar kadar fark var ve bu iptalin ne kadar yersiz ve ne kadar zor oldugunu siz bizden iyi bilmeniz lazim. Herkes kazanamayacakti bu basindan beri belliydi ve ortada gercekten abes hic bi durum yokken bi kac tane 90 alan arkadas elendi diye ve referansi cok ilgilenemeyip elenenlerin referansini tekrar devreye sokacagi bir mulakat yapilsin diye neden bu gosteriler gercekten anlamadm.Madem sisteme bu kadar karsiydik neden buraya gelene kadar bekledik ve neden 2000 kisinin magduriyeti hic kimsenin umrunda olmuyor kazananlara da destek verilmiyor? Kusura bakmayin amacim sizi yargilamak degil sadece biraz da bizi dusunerek buraya yazilar yazmanizi bekliyorum kendi adima. Cunku sizin bu soyledikleriniz bir cok arkadasimizi korku ve endiseye dusurecek suan .
-
@pozitif Dava açılmadan bunu söylemek zor dostum ancak dava açıldığı takdirde, İYUK'ta yazılı sürelere tabi bir bekleme olacak. Bu noktada en önemlisi Yürütmeyi Durdurma Kararı alınıp alınmayacağı. İki koşulun gerçekleştiği kanaati mahkemede oluşursa, YDK alınır. O zaman daha sıkıntılı bir bekleyiş olur zannediyorum.
-
Hayırlı olsun hocam.
-
@paretowilfredo aslında hep içimden geçen mesela 300 kişi alınacak,başvuran en yüksek puanlı 300 kişinin alınması 150 kişinin yedek ayrılması şeklindeydi.2015 yılında a grubundan yaklaşık 3000 den fazla insan atandı sıralamalarım 2400 civarındaydı.Bu mülakatlar olmasa bu kadar zaman beklemeyecektim belki de.Uzun,üzücü geceler de öok düşündüm:)