2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
@maxmin Takas iki tarafa borç yukleyen sozlesme degil mi ? soruyu ve şıklari tam olarak yazar misin hocam
-
@shady1 Hocam ben araştırdım, bir sözleşmenin iki tarafa borç yüklemesi ile iki taraflı olup olmaması farklı bir şey. Takas tek taraflı, vekalet çift taraflı. Bende vekalet yaptım ama yanlış cevap takas olacak.
-
@shady1 hocam hangisi tek taraflı hukuki işlemdir diye soruyordu , takas tek taraflı irade beyanı ile sonuç doğurduğu için doğru cevap oluyor, diğerleri zaten olmuyor
-
Anadolu medeniyetleri ile ilgili bir soru vardı; hangisinin başkenti yanlış verilmiştir diye soruyordu. Şıkların ikisinde Hititler vardı ve karşılarında birer şehir yer alıyordu. Bildiğim kadarıyla Hititlerin başkenti Hattuşa ve eğer yanlış hatırlamıyorsam Hitit ile eşleştirilen şehirlerin hiçbiri Hattuşa değildi. Dolayısıyla Hititlerin verildiği her iki şık da yanlış olmuyor mu? Ben mi yanlış hatırlıyorum?
Ayrıca sınav hem düzenlenişi hem de soruların niteliği bakımından geçen seneki sınava rahmet okutacak cinsten. Matematik ve belki birkaç hukuk sorusu hariç sorular hem ölçücü değildi hem de çok özensiz hazırlanmıştı. Ödevini son akşam hatırlayıp yetiştirmeye çalışan ve sırf ödev yapılmış olsun diye gelişi güzel bir sürü şeyi eğreti bir şekilde ödevine ekleyen öğrenci gibi davranmış İstanbul Üniversitesi. Çok niteliksiz bir sınavdı. Sınavım kötü geçmemesine rağmen bu fikirdeyim. Herkes için hayırlısı olsun. -
@maxmin peki bagislama yok muydu peki şıklarda hocam
-
Benim aklım temsile gitti ben de vekalet yaptım ama takas bozucu yenilik doğuran hak olduğu için tek taraflı olacak. Cevap takastı yani. Organizasyondaki yanlışlıklar içinse; umarım herkes hakkını alabilir ama bu bankalar ÖSYM'ye rahmet okutturacak sınavlar yapıyor. İnsanlar muhtaç oldukları için başvuruyor bu sınavlara bi adamlar da suistimal ediyorlar.
-
Tamam takas tamam ustume gelmeyin
Hakkaten bu sinavi ben de hic begenmedim bi de osym ye kiziyonuz mumla aradik osym yi -
@shady1 vardı ama bağışlama çok taraflı hukuki işlem
-
Arkadaşlar hukuk babında 30 gün ile 1 ay aynı şeyler değiller. 30 gün değil 1 ay olması lazım , 30 gün ibaresi yanlış olmalı orda
-
@pluton vasiyetname diycektim bagislama demisim . Vasiyetname varsa onu yaptım ben . Cunku bu tek tarafli. Takas yapmadim takas dogru diyosaniz benim yanlis
-
Vasiyetname yoktu, olsa ben de yapardım vallahi
-
@deschain saglik olsun
-
arkadaşlar lütfen alanda doğruluğundan emin olduğunuz cevapları toplayın ortaya bir şey çıksın kendim hatırladıklarımı yazayım
poliçiede sebepsiz zeng zamanaşımı 2 yıldır şıkkı yanlış(1 yıl)
yukarıda çok tartışmışsınız ama vekalette ben de diretiyorum
30 gün
gresham,okun,64000,16,deflasyon,ergin olmak kısıtlı olmamak ayırtım gücüne sahip olmak,reel gsyhdeki artışlar,gsmh-gsyh,mcnin avcnin üstünde kalan kısmı,fizyokratlar,ödememezlik defi,yapısal+friksiyonel,ithalat ihracat kalemi,5. derece yansoy,rostowun aşaması değildir vardı hatırlayamadım cevabı yanlışları düzeltir doğruları eklersiniz.
ingcede+35 doğrudan eminim alanda yarıyı görürsem mülakata giderim diye düşünüyorum hakkımızda hayırlısı olsun -
@bizedemilololo Evet ben de yanılanlardanım takas sorusunda çok güzel , çok güzel...
-
@dumi Hocam fizyokratlar mı neo klasikler mi?
-
@deschain fizyokrat hocam, iş kanunu sorusu esaslı sebep olmadıkça onu eklememişim
-
@dumi teyze çocuğu 4. Derece
-
@pluton teyze torunu diyordu
-
@dumi Rostow sorusunda şıklarda modern toplum diye bir şık vardı onu yaptım. Çünkü Rostaw da 5. aşama kitle tüketim aşaması diye bir şey biliyorum. Diğer yazdıklarında cevaplarımız aynı.
-
@deschain piri reis deniz seferinde olmustur diyordu ama idam edilmis oyuzden ben bu secenegi isaretldim